Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Franse Wifi (column Erik Driessen)

Geplaatst op: 13 augustus 2018

Een paar jaar geleden moest ik smakelijk lachen om een foto van een vriend. Die wrong zich op een Waddeneiland in de meest mallotige poses om toch nog iets van een Wifi-signaal te ontvangen op zijn mobiele telefoon. Dat iemand zich tijdens vakantie druk kon maken om eventueel binnenkomende berichten en ander contact met de buitenwereld kon ik me toen nog niet zo goed voorstellen. Een paar keer per week even de webmail checken was voor mij voldoende. Tot ik betrokken raakte bij Genemuiden Actueel…

Het onbehagen om nieuws mis te lopen of inzenders te moeten teleurstellen zit vrij diep. En dus is zo ongeveer het eerste wat ik doe na aankomst op een vakantieadres onderzoeken of het Wifi-signaal werkt. Desnoods neem ik dezelfde malle poses aan waarom ik een paar jaar geleden nog moest lachen. En laten we wel zijn: als je in Frankrijk op vakantie gaat, is de kans daarop vrij groot.

Frankrijk heeft zeker zijn geneugten. De natuur is er over het algemeen mooi, het weer aangenaam en van die stokbroden en petanqueballen gaat best een zekere rust uit. Het land kent inwoners met de nodige nukken, maar dat is in ieder willekeurig dorp niet anders. Ik heb de afgelopen jaren ontdekt dat Fransen over het algemeen best aardig zijn en ieder geval hun best doen om je een prettig verblijf te garanderen.

Zorgen voor een stabiel internet hoort daar meestal niet bij. Elk wolkje voor de zon zorgt zo ongeveer voor een storing. Een onweersbui verbrak zelfs al het contact met de buitenwereld: de wifi lag eruit, de 4G volgde en de stroom viel uit. Tot overmaat van ramp laadt mijn smartphone ook niet meer op, zodat ik uiterst zuinig moest zijn met het gebruik van dit onmisbare wonder der techniek. Ik heb kortom wat afgezucht, gesteund en het land van Napoleon en Bernard Hinault verwenst.

Dit weekeinde arriveerde ik weer in de Kop van Overijssel. Het internet loopt als een zonnetje en de stroomvoorziening lijkt zo stabiel als het zomerse weer van de afgelopen maanden. Nou nog even naar Meppel om te zorgen dat mijn telefoon ook weer werkt. Op de terugweg neem ik een stokbrood mee, waarna ik vanavond met een wijntje binnen handbereik de vakantiefoto’s ga bekijken.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500