Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Grote platenbeurs in Kampen

Geplaatst op: 16 augustus 2018

Het is inmiddels een traditie geworden: de tweede zaterdag van september een platenbeurs in Kampen. Dit jaar kan er op zaterdag 8 september weer volop gestruind worden in honderden bakken met LP’s, singles en CD’s tijdens de platenbeurs in MFC ’t Ukien aan de Korteweg in Kampen. Tientallen standhouders uit het hele land en een enkele uit Duitsland staan dan opgesteld in de Grote zaal, het café, het buitenterras en de parkeerplaats, met in totaal 100 meters kramen met vinyl, CD’s, DVD’s en popmerchandising.

Organisator Dick van der Wal: “Platenbeurzen schieten momenteel in Nederland en België als paddestoelen uit de grond, zowel grote meerdaagse beurzen als kleinere. De beurs in Kampen staat inmiddels bekend als de gezelligste van het Noorden. In februari waren alle kramen al volgeboekt, standhouders komen hier graag terug, vanwege de goede sfeer.”
Van der Wal is dit jaar vooral blij met een aantal extra particuliere verkopers: “particuliere zolderopruimingen leiden vaak tot een aantal verrassende muzikale pareltjes die moeilijk te vinden zijn, en die dan ook vaak voor een mooi prijsje worden aangeboden.”

De afgelopen edities zag hij het bezoekersaantal stijgen tot vorig jaar ruim 500 bezoekers. En de vraag van de standhouders iedere keer om volgend jaar weer te mogen komen, maakt duidelijk dat deze platenbeurs inmiddels een begrip is geworden bij muziekliefhebbers.

“Wat je tegenwoordig veel ziet, is dat mensen hun platencollectie weer proberen terug te kopen, die ze in de jaren ’90 hebben weggedaan.
Muziek blijft toch iets magisch, het gaat je hele leven mee. Door het samenstellen van een muziekverzameling heb je als het ware een echte ‘soundtrack van je leven’.”

Op 8 september is ’t Ukien weer één grote gezellige ontmoetingsplek voor álle muziekliefhebbers uit de regio. Mensen ontmoeten elkaar aan de bar met een kop koffie of hebben een toevallige ontmoeting met een fan van dezelfde muziek. “Naderhand zie je dat bezoekers vol trots foto’s van hun zojuist aangekochte singeltje of LP op Facebook plaatsen, erg leuk!”

Ben je dus nog op zoek naar die ene speciale uitvoering van een single van je favoriete artiest, of wil je gewoon de liedjes die je alleen van een Spotify playlist kent, nu fysiek in je handen kunnen vasthouden?
Kom dan langs voor de gezellige sfeer, verlies je zelf in de tienduizenden aangeboden platen en geniet van de livemuziek van de aanwezige singer-songwriters en de dj’s die een greep doen in de geschiedenis van zo’n 60 jaar popmuziek.

De beurs duurt van 10:00 uur tot 16:00 uur en de toegang is gratis.
https://www.facebook.com/events/155823025288699/

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500