Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Brand thema stadswandeling

Geplaatst op: 18 augustus 2018

Een stadswandeling waarbij de gids stil staat bij de stadsbrand van 1868. Gert Jan Westhof geeft komende dinsdag al wandelend een indruk van de omvang van die catastrofe. Het beginpunt van de brand, bestrijdingsmethoden en laatste brandsporen, het komt in de rondleiding allemaal langs.

De wandeling begint om 14.00 uur onder de toren van de Hervormde kerk in het centrum en de koste zijn € 5,-. Tijdens de ca. 1,5 uur durende stadswandeling, met inbegrip van een korte koffiepauze in ’t Olde Staduus, krijgt u verder veel te horen over de historie van het tapijtstadje Genemuiden. Onderweg wordt u o.a. gewezen op bijzondere architectuur, tapijtindustrie en de eenkamerwoningen waar we een kijkje bij nemen. In die kleine behuizing vlocht men de biezen en hadden honderden mattenramen hun plaats.

De zwerftocht door het hart van Genemuiden geeft ook een terugblik in de geschiedenis van de Kerk, het Heilige Geestgasthuis en het 19e eeuwse Armenwerkhuis. Bij het bezoek aan de oude begraafplaats met het markante lijkhuisje is het goed te realiseren dat op deze strategische plek vele eeuwen geleden een groot kasteel, het zogenaamde Blokhuis, verrees. Zin in deze bijzondere middag, kom naar Genemuiden en wandel mee.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500