Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Freedom Singers klaar voor benefiet

Geplaatst op: 10 september 2018

De organisatie van het benefietconcert van The Freedom Singers is rond. Dit gospelkoor uit Genemuiden heeft bestaan van 1967 tot 1978 en trad veel op in kerkdiensten en ook wel in bijeenkomsten van het Leger des Heils. Een vijftigtal oud-leden zal op zaterdagavond 22 september a.s. optreden in de Podiumzaal van d’Overtoom. Het concert begint om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Bij de zaalingang staat wel een collectebus waarin iedereen een vrijwillige bijdrage kan doen voor het goede doel van deze zangavond: de zorg voor kinderen in een tehuis in Paramaribo.

Truus Simons, de gospelzangeres die 45 jaar geleden vaak zong met The Freedom Singers, woont met haar man weer in Suriname en doet veel voor deze kinderen. De HIV-besmette moeders kunnen niet goed meer voor hun kinderen zorgen. Deze kinderen worden daarom opgevangen in een kindertehuis. Toen Wolfried Kaper, de dirigent van The Freedom Singers, hoorde van het goede werk dat Truus Simons deed en nog steeds doet, stelde hij voor om dit benefietconcert te organiseren.

The Freedom Singers zullen een groot aantal van hun oude nummers zingen, sommige weer samen met Truus Simons, want zij is in de week van 22 september op bezoek in Nederland! Tussendoor zal de zoon van Truus Simons zanger/gitarist Dirk van Coevorden optreden.

 

De Podiumzaal is open om 19.00 uur, de avond zal afgesloten worden om ongeveer 21.45 uur.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500