Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juli 2019
Agenda
Nightstore (tijdelijk)

Bibliotheek zoekt taalvrijwilligers

Geplaatst op: 13 september 2018

In Zwartewaterland krijgen iedere week 74 cursisten taalles via het Taalpunt Zwartewaterland. Dit Taalpunt staat onder leiding van een taalpuntdocent, die weer wordt ondersteund door 38 gecertificeerde en actieve taalvrijwilligers. Zij geven een op een taalles aan een laaggeletterde of in groepjes. Het Taalpunt Zwartewaterland zoekt dringend nieuwe taalvrijwilligers die taalles willen gaan geven.

“Hebt u een aantal uren per week tijd om een of meerdere taalvragers te begeleiden, bent u 18 jaar of ouder, vitaal en hebt u minimaal een MBO-3 opleiding gedaan? En niet onbelangrijk, bent u enthousiast om als taalvrijwilliger aan de slag te gaan? Dan kunt u, samen met belangstellenden uit Staphorst, kosteloos de basistraining voor taalvrijwilligers volgen in de Bibliotheek van Hasselt. Deze vindt plaats op vier woensdagmiddagen van 13.30 – 16.30 uur”, aldus de bibliotheek.

“De eerste middag is op 19 september, de keren daarna zijn op 26 september, 3 en 10 oktober. Wie alle vier modules heeft gevolgd, ontvangt een certificaat van stichting Lezen en Schrijven, dat landelijk geldig is. Daarna heeft u voldoende geleerd om zelfstandig aan de slag te gaan als taalvrijwilliger in Zwartewaterland. We hopen dat er ook belangstelling is vanuit Zwartsluis en Genemuiden!”

Kom voor meer informatie op donderdag naar het Taalpunt in Bibliotheek Hasselt of mail naar taalpunt@bibliotheekzwartewaterland.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500