Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juli 2019
Agenda
Nightstore (tijdelijk)

Boekhandel de Nijstad al 25 jaar een begrip in Genemuiden

Geplaatst op: 14 september 2018

Al 25 jaar ! Tekst en foto's Joke Veldman

Vrijdag is het 25 jaar geleden dat Boekhandel de Nijstad haar deuren opende. En dat was hoe kan het ook anders: aan de Nijstad in Genemuiden.

In Staphorst was de familie de Haan zo rond 1980 begonnen met een christelijke Boekhandel en Jentje draaide daar al vaak mee in de zaak. Tot ze een tip kregen dat er in Genemuiden ook wel belang was bij een christelijke boekhandel en zo is men begonnen in de Nijstad en Jentje verhuisde gewoon mee. Dat werd echter al snel te klein en men kwam in het pand terecht op de Langestraat 32 waar nu Zeeman zit. Daarna gingen ze nog een stukje opschuiven naar het huidige pand aan de Langestraat 26 waar men nu al weer jaren zit.

De naam hebben ze altijd zo gehouden, omdat er in Hasselt indertijd ook een boekhandel zat met de naam De Haan dus dat gaf verwarring. Daarom toen een prijsvraag gedaan welke naam het moest worden en zo is de Nijstad eruit gekozen en zo gebleven.

Jentje draait nu al jaren de zaak¬†zelfstandig, samen met haar trouwe hulp Henrita Post. Met veel plezier helpen ze de vele klanten want uit de wijde omgeving weten ze de zaak te vinden. Maar het assortiment is dan ook erg uitgebreid. Prachtige Bijbels en psalmboeken, theologische boeken, Bijbelse dagboeken, heel veel romans en kinderboeken. Maar ook veel geestelijke en klassieke cd’s en bladmuziek voor veel instrumenten, kinderboekjes en educatieve spelletjes¬†en puzzels, schoolartikelen en kantoorartikelen eigenlijk te veel om op te noemen.

Dit jubileum gaan ze vieren van 17 t/m 22 september. Zo zijn er 6 molens met kaarten 1 plus 1 , en de Parker pennen met 50% korting . Verder nog meer actie’s maar die ziet u allemaal volgende week in de zaak en ook aan de kleintjes is gedacht !

Iedere betalende klant ontvangt een leuk presentje. En natuurlijk kunt u de puzzel uit de Stadskoerier oplossen en maakt dan kans op 1 van de prijzen. (de puzzel kunt u ook in de zaak ophalen). Zo ziet u maar weer, met de winter voor de deur en zoveel keuze in boeken komt iedereen heerlijk de winter weer door !

Gepubliceerd door Joke Veldman
Van Dijk Containers 500