Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 juni 2019
Agenda
Nightstore (tijdelijk)

Feest bij Tuincentrum-Hovenier Johan van Dijk

Geplaatst op: 18 september 2018

Feest ! Tekst en Foto's Joke Veldman

Bij hovenier Johan van Dijk aan de Hasselterdijk is het dubbel feest. Als tuincentrum bestaan het bedrijf 30 jaar en als hovenier 35 jaar. 

In 1984 begon Johan van Dijk aan de Krommesteeg met een schuurtje en wat gereedschap en natuurlijk plantjes. De klanten wisten hem daar al snel te vinden. De allereerste klant komt nu nog steeds in de zaak !

In 1988 trouwde Johan met Jacolien en het bedrijf werd opgezet aan de Hasselterdijk. Geen huis, geen grote toestanden, alleen een schuur erbij en zo ging hij in het tuinonderhoud. Kleine auto, schoppen en harken achterin en zo ging hij naar de klanten. De zaken liepen goed en zo werd er in 1994 een huis gebouwd en konden ze bij de zaak gaan wonen.

Johan was ook de eerste met een ‘versnipperaar’, een hele beleving natuurlijk. De eerste vertegenwoordiger die daar bij hen thuis kwam en gewoon aan de keukentafel de bloembollen verkocht komt ook nog altijd aan de zaak. “Dat zijn leuke dingen als je terugkijkt,” vertelt Jacolien onder de koffie.

Naar de groothandel gaan ze 1 keer per week en dat is wel nodig want het is iedere week erg druk, ook nu weer tegen oktober. Ook in de planten en stuiken heb je ‘mode’, zo zijn momenteel de grassen en verbena heel erg populair.  In de zaak veel tuingereedschap te zien en prachtige creaties voor in huis, vaak gemaakt door hun trouwe hulp Ellen Altena. Ook de zaden zijn erg in trek bij de ‘tuinliefhebbers’ .

Om dit alles te vieren heeft Van Dijk komende zaterdag 22 september de hele dag leuke aanbiedingen:  10 vaste planten voor maar € 7.50.  Violen 1 krat van 20 stuks voor € 6.00 en 2 kratten voor € 10.00. Potchrysant met mand € 8.75 en heide 5 stuks voor € 10.00 . Iedere betalende klant krijgt een leuke attentie!

( Ondanks de wegwerkzaamheden is de zaak gewoon met de auto bereikbaar !)

 

 

Gepubliceerd door Joke Veldman