Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Edel Carpets in handen van de Condor Group

Geplaatst op: 19 september 2018

Condor Group neemt Edel Carpets over van de Edel Group. Dat meldt het bedrijf woensdag in een persbericht. Onderdeel van de transactie is onder meer het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Telenzo Carpets en de extrusie- en tapijtgarenveredelingsactiviteiten van Edel Group. Dat laatste bedrijf gaat verder als United Works.

Edel Carpets ontwerpt, produceert en verkoopt hoogwaardig kamerbreed tapijt en vloerkleden gemaakt van overwegend wol en polyamide. De producten worden geleverd onder zowel de eigen merken (Edel Carpets en Telenzo Carpets) als private label binnen de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en andere landen wereldwijd. Condor Group is grotendeels actief in dezelfde geografische markten.

Het assortiment van Edel Carpets en Telenzo Carpets vormen een ‘waardevolle toevoeging aan het bestaande assortiment’ van Condor Group. “Door de transactie ontstaan synergievoordelen door schaalvergroting alsmede een verbetering van de gezamenlijke concurrentiepositie”, aldus het bedrijf.

De activiteiten van Edel Carpets worden voortgezet. De strategische focus van Edel Carpets op het vermarkten en produceren van hoogwaardige tapijtproducten voor het midden- en hoog segment zal verder worden ondersteund en uitgevoerd na de overname.

Met de overname van de extrusie- en tapijtgarenveredelingsactiviteiten verstevigt Condor Group haar positie in de productie van garens naast het in 2017 overgenomen Timzo (Extrusie van BCF) en behoort nu ook het heatsetten van garens tot de mogelijkheden. Na de transactie zal Edel Group worden hernoemd tot United Works en zich primair richten op haar loonwerk kernactiviteiten, waarvan loonwerk tufting en backing diensten voor de tapijt- en kunstgrasmarkt en gras garen productie de belangrijkste zijn.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500