Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Open dag Van Der Sluis en KI Kampen druk bezocht

Geplaatst op: 20 september 2018

Tekst en foto: Teunie Rijfkogel

Aan de Kamperzeedijk is het vandaag een drukte van belang. Veehouders en vertegenwoordigers uit de wijde regio komen hier bij elkaar op de gezamenlijke open dag van Van der Sluis Agri en KI Kampen. 

Om tien uur ’s ochtends zijn alle betrokken bedrijven klaar voor het snel toestromende publiek. De nieuwste trekkers en machines staan te blinken in de zon, de beste koeien staan netjes gewassen en geschoren op de stand en de bijbehorende vertegenwoordigers doen weinig voor ze onder. Er worden proefritten gemaakt met diverse Deutz Fahr-trekkers en er zijn verschillende landbouwvoertuigen van Fella, Jako en Strautmann te bewonderen.

Binnen staat bovendien de nieuwste melkrobot van DeLaval opgesteld: de V300. Ook de opti duo voeraanschuifrobot is present en zelfs in werking te zien. Een mooie gelegenheid voor veehouders om een indruk op te doen van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van landbouwvoertuigen en robotisering.

Maar hoe mooi de nieuwste technieken ook zijn,  het oog van menigeen gaat -hoe kan het ook anders- toch vooral naar de prachtige koeien die met volle uiers rustig staan te herkauwen. Er zijn dochtergroepen te zien van diverse stieren en ook kan het geslacht gewicht geraden worden van een vleesstier. Onder het genot van een hapje en drankje wordt vervolgens gezellig bijgekletst. Wanneer de dag om vier uur ’s middags eindigt, zit het er ook voor de koeien weer op: ze worden gemolken en ten slotte naar huis gebracht.

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Van Dijk Containers 500