Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Jeugdhonk 3:16 doet ertoe’

Geplaatst op: 6 oktober 2018

“We merken dat we ertoe doen”, zegt Jan-Hermen Post. Hij is voorzitter van Jeugdhonk 3:16 – en dat bestaat vijf jaar. Het bestaansrecht daarvan is volgens hem in die jaren wel bewezen. Hij kijkt naar avonden dat er 40 à 50 jongeren in het Jeugdhonk aanwezig waren.

Dat zijn er uiteraard ook weleens minder, maar toch: “het is goed dat jullie er zijn”, vindt burgemeester Bilder. “Dit is een verantwoorde plek om jongeren te ontmoeten, een plek waar je ook iets meekrijgt.”

Een plek waar jongeren langzamerhand uitgroeiden tot een groep, zegt Jarne Eenkhoorn namens de jongeren. “We treffen elkaar hier nog steeds, na 5 jaar.”

Dat begin was met 1 ruimte in de kelder van ‘t Olde Staduus, en een keuken die nog niet af was. Nu zijn er twee ruimtes, met tussenin een volwaardige keuken. Dat groeide allemaal door de jaren heen, waarbij een spreuk van oud-voorzitter Willem Visscher een rode draad bleef: “kijk niet alleen achterom en vooruit, kijk ook omhoog.”

Bestuurslid Bert Rundervoort nam gisteren afscheid, hij gaat verder in de activiteitencommissie. Samen met de andere oud-bestuursleden Bertran Stoter en Willem Visscher kreeg hij een warm applaus.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500