Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Een kwarteeuw Aquajoggen

Geplaatst op: 8 oktober 2018

“Allemaal een goed weekeinde gehad?”, vraagt badmeester Peter maandagochtend aan de dames die in het grote bad van Bestevaer liggen. De instructeur kan meteen meedelen dat ook het begin van de nieuwe week goed zal zijn: drie kwartier Aquajoggen wordt namelijk afgesloten met koffie en gebak. De lessen in het zwembad zijn namelijk aan het 25e jaar toe.

In 1993 begonnen de eerste uurtjes Aquajoggen in Zwembad Bestevaer. Maar liefst vier deelnemers van toe liggen in 2018 nog steeds in het water. Ze hebben in de loop der jaren gezelschap gekregen van nieuwelingen die vaak ook best lang blijven meedoen. “Al hebben we op dit moment wel plek voor nieuwe deelnemers”, zegt Peter, die toevallig deze jubileummaandag ook twee nieuwe belangstellenden mag begroeten.

Aquajoggen is niet alleen op maandagochtend, ook op dinsdagochtend, dinsdagavond en donderdagavond biedt Bestevaer drie kwartier Aquajoggen aan. “Het is een ideale sport, zeker voor mensen met bijvoorbeeld pijnlijke ledematen waardoor andere sporten moeilijk gaan. In het water lukt sporten vaak wel. Bij Aquajoggen heb je een band om en doe je allerlei loopoefeningen in het water, in combinatie met andere bewegingen”, legt Peter uit.

De sport is inspannend, maar dus voor een brede doelgroep toegankelijk. Jong en oud doet mee aan Aquajogging in Bestevaer. Op naar de volgende kwarteeuw!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500