Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ondernemers houden N331 ‘nauwlettend’ in de gaten

Geplaatst op: 13 oktober 2018

Tijdens een excursie naar de nieuwe rotonde bij Hasselt heeft een deel van het bestuur van de Ondernemerskring Genemuiden zich gisteravond laten bijpraten over het project ‘rotonde N331’. Peter van Wijk, projectleider van Bam liet tijdens een rondleiding over het werk weten dat alles voorspoedig verloopt “en naar verwachting zaterdag al af komt”. Het bestuur gaat de verkeersdoorstroming vanuit Genemuiden nauwlettend in de gaten houden.

Van Wijk verwacht de uitloop naar de maandagochtend niet nodig te hebben. “Alles heeft tot nu toe mee gezeten en de afgelopen dagen hebben we qua asfalteren al in het voren gewerkt, omdat we bang waren daar leverproblemen te krijgen. Er is momenteel een run op asfalt in Nederland gaande en de capaciteit is beperkt”. Het gehele project is tot nu toe ‘lean and mean’ verlopen, wat inhoudt dat de kosten continu bewaakt zijn en met zo weinig mogelijk mensen zo efficiënt mogelijk is gewerkt. “Alleen in een weekend als deze gaat het er niet met tonnen, maar met maar dan een miljoen tegelijk door. Nu is de prioriteit echter dat de afsluiting zo snel mogelijk voorbij is”.

Het bestuur nam ook nog een kijkje bij de plek waar ze een bypass van Genemuiden richting Zwolle had gewild, maar wat ondanks alle inspanningen niet is gelukt. “Zet hem maar vast in de agenda, want vroeg of laat gaat die er komen”, voorspelde voorzitter Berthran Selles lachend aan Van Wijk. De ondernemerskring gaat het verkeer op de nieuwe rotonde nauwlettend in de gaten houden en komt in actie zodra de verkeersdoorstroming vanuit Genemuiden in het gedrang komt.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500