Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Evangeliseren via internet én de Biestemerk

Geplaatst op: 16 oktober 2018

ChristenUnie-raadslid Jan de Velde staat dinsdag bij een kraampje van GlobalRize. “Zending via het internet: we benaderen bijvoorbeeld mensen via Facebook, die we een bijbelcursus aanbieden”, legt De Velde uit, die zelf ‘mentor’ is van GlobalRize. “Dat betekent dat ik online mensen begeleid die een bijbelcursus volgen. Bij mij zijn dat er momenteel zes.”

De Velde is zelf betrokken bij Nederlandstalige bijbelcursussen. “Dat zijn niet alleen mensen uit Nederland, maar momenteel ook veel uit Suriname. GlobalRize biedt de cursussen in verschillende talen aan. De resultaten zijn heel mooi, bijvoorbeeld uit India krijgen we prachtige verhalen”, vertelt De Velde. Voormalig burgemeester De Lange van Elburg is directeur van de stichting. Met een kleine groep betaalde krachten en 170 vrijwilligers richt hij zich op deze moderne vorm van evangeliseren.

“Zet je deze kraam ook even op de foto?”, klinkt het ondertussen van vijf meter verderop. Daar staan de mannen van Stereo hun cd’s te verkopen. Voor het nieuwe album kunnen mensen zich inschrijven. Dat verschijnt uiteindelijk in november. “Een prachtig Sinterklaascadeau…”, luidt het verkoopgesprek van Stereo. En dat werkt, want van alle kanten komen mensen zich inschrijven.

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500