Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Thuiszorg op de kaart zetten

Geplaatst op: 16 oktober 2018

“Thuiszorg op de kaart zetten..”, zeggen de dames van Thuiszorg IJsselheem bij hun kraam aan de Westerkaai. Ze hebben al vroeg veel aanloop. Dat heeft onder meer te maken met kleurplaten die ze in de regio hebben uitgedeeld. Kinderen kunnen die vandaag inleveren bij de kraam. “Dan heb je meteen wat aanloop….”, klink het.

Belangrijkste doel van de dag is echter om de organisatie meer bekendheid te geven. “Mensen associëren ons vooral met ons werk in De Meente, maar ook daar buiten verlenen wij veel hulp. En niet alleen aan ouderen, ook 18-jarigen kunnen bij wijze van ons spreken bij ons terecht voor bijvoorbeeld wondverzorging. In de praktijk gebeurt dat ook wel af en toe.”

Thuiszorg IJsselheem verleent 24 uur per dag thuiszorg. Team Genemuiden bestaat uit maar liefst 45 medewerkers, die verdeeld zijn over drie teams. Bij de kraam hopen ze ook een aantal nieuwe oproepkrachten te werven, want de thuiszorg heeft het druk en dat wordt de komende jaren vermoedelijk de trend. De overheid stimuleert immers dat mensen langer zelfstandig wonen. “Ook daarover kunnen wij advies geven, zodat mensen ook echt langer zelfstandig kunnen zijn.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500