Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zweven en botsen met korte mouwen

Geplaatst op: 16 oktober 2018

Drukte op de Biestemerk

Zweven en botsen met korte mouwen. Dat is het beeld op de kermis. Waar in andere jaren de winterjassen soms al uit de kast zijn gehaald, diepen bezoekers nu de zomerkleding weer uit de kast. “Ik ben 62 jaar, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt”, zegt een bezoeker, die ook nog begint over beelden van biestemerken in de sneeuw. De wereld staat een klein beetje op zijn kop.

Op de markt is ’s middag druk, maar niet vervelend druk. En wie helemaal niet van markten of eindeloos winkelen houdt, heeft het nu ook prima naar zijn zin. “Genieten van het weer…”, klinkt het her en der. Want over het weer raakt vandaag niemand uitgepraat.

En wie toch komt voor het betere shopwerk, kan ook weer prima terecht op de Biestemerk. Van kerstkaarten tot ‘uitwasbare crocks’ en allerlei onduidelijke schoonmaakartikelen. Bezoekers verlaten niet voor niets met volle tassen de markt. Wie verstandig is, heeft vlees gekocht bij pakweg Van Ingen of Jan Nijboer. De barbecue kan aan het einde van de middag in ieder geval nog prima van pas komen.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500