Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden en Kamperzeedijk in gesprek met CDA

Geplaatst op: 22 oktober 2018

Na de succesvolle Meepraatavonden in Hasselt en Zwartsluis gaat het CDA verder met de Meepraatavonden. De volgende avonden worden gepland in Genemuiden en Kamperzeedijk. Tijdens zo’n Meepraatavond heeft iedereen de gelegenheid om een probleem, idee of suggesties voor Zwartewaterland met het CDA te delen.

Tijdens de eerste avond in De Schakel in Hasselt werd er door de inwoners gesproken over Wonen in Hasselt: De vitaliteit van het centrum en de ontwikkelingen in Om de Weede. Naar aanleiding van de insprekers werd ook een groot deel van de avond besteed aan toerisme in Zwartewaterland.

De tweede avond was in de Sluuspoort in Zwartsluis. Hier werd onder andere gesproken over de huishoudelijke hulp binnen de WMO, de gemeentelijke uitgaven in 2019 en over de leefbaarheid en recreatie rond de Pieper en het ‘Grote gat’ in Zwartsluis.

Waar mogelijk wordt met de inwoners van mening gewisseld en legt het CDA de huidige politieke keuzes van de oppositie en coalitie uit. Ook word er met de deelnemers besproken hoe het CDA met de opbrengst van de discussie verder gaat en/of reikt handvaten aan de deelnemers om zelfstandig verder te kunnen met het probleem of idee.

De volgende meepraatavond zal plaatsvinden op 29 oktober in d’Overtoom in Genemuiden. Om 19:30 uur starten we met het thema ‘Wonen rond de Meente’. Wetland Wonen komt toelichting geven over de toekomstvisie van de Meente en de wijk Binnenland(-west) en iedereen kan hierover van gedachten wisselen. Vervolgens is er tot de pauze ruimte voor eigen inbreng van de aanwezigen. Iedereen kan zijn/haar probleem, idee of suggestie voor Zwartewaterland bespreken. Afhankelijk van de duur van de avond bespreken we met geïnteresseerden na de pauze over de aankomende raadsvergadering.

Wil je meedoen aan deze avond, dan ben je welkom zonder je aan te melden. Wil je graag eens met het CDA van gedachten wisselen over een bepaald thema, maar liever privé? Neem gerust contact met ons op via fractie@zwartewaterland.cda.nl, spreek ons aan of neem contact op via www.cda.nl/zwartewaterland

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500