Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Waterpolo heeft weer een jeugdteam

Geplaatst op: 22 oktober 2018

foto Klaas Noordstra

Vanaf a.s. vrijdag start Zwemvereniging DEK Genemuiden met jeugdwaterpolo. Na het organiseren van enkele waterpoloclinics en deelname aan het programma ‘Kies Je Sport’ van de buurtsportcoaches in Zwartewaterland is er voldoende interesse om door te gaan met een groep basisschoolkinderen.

Waterpolo is een balsport in het water waarbij het doel is om als team de bal in het doel van de tegenstander te gooien. Hier komt samenspel, behendigheid en kracht bij kijken. In tegenstelling tot wat vaak op televisie te zien is, is waterpolo geen contactsport maar wordt er wel om de bal ‘gevochten’. Bij DEK Genemuiden is een dames- en herenteam en nu dus ook een jeugdteam. Naast waterpolo en wedstrijdzwemmen biedt de zwemvereniging meer activiteiten, zoals Sterrenplan (oriënteren op de verschillende zwemsporten), SwimKick (techniekschool), Zwemvaardigheid en Snorkelen voor kinderen en trimmen voor volwassenen.

De waterpolotraining worden gegeven door Patrick Bakker, speler en scheidsrechter van de waterpoloheren, met ondersteuning van de trainingsstaf van DEK Genemuiden. Er wordt begonnen met inzwemmen in het grote bad. Wanneer iedereen ingezwommen is gaat de training verder in het kleine bad met balvaardigheid, spelinzicht en een wedstrijdje. Na een uur zit de training er op. De trainingen worden geven op het niveau dat bij de deelnemers past. Er wordt in eerste instantie nog niet naar echte wedstrijden toegewerkt, maar naar verloop van tijd is dit wel de bedoeling.

De trainingen zullen elke vrijdag van 18:00 tot 19:00 uur in het Zwembad Bestevaer plaatsvinden. Het lidmaatschap van de zwemvereniging kost €9,75 per maand. Voor dat bedrag kan je dus zeker 4x per maand zwemmen! In de eerste proefperiode wordt dit nog niet in rekening gebracht. De trainingen zijn bedoeld voor kinderen in de leeftijd 8 t/m 12 jaar (Groep 5 t/m 8) afkomstig uit heel Zwartewaterland. Aanmelden kan in het zwembad voorafgaand aan de training of via Patrick Bakker (06-15031272). Voor meer informatie kijk op www.dekgenemuiden.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500