Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Boek Altena ook in Historisch Centrum

Geplaatst op: 7 november 2018

Jan Altena Hzn. uit Hardenberg heeft een boek over zijn familie geschreven. Het kreeg als titel: “Een Hannekemaaier verstrikt in het Vechtdal”. Naast de beschrijving van zijn zoektocht naar de oudste stamvader, bevat het boek de parenteel van zijn familie uit Genemuiden en van een niet verwante familie uit Laar (Duitsland).

Jan Altena vond zijn oudste stamvader terug in Milligen, gemeente Dalfsen. Hij is dan terug tot het jaar 1675. Het 368 bladzijden tellende boek bevat verhalen uit het verleden over zijn familie Altena, maar ook over een aantal plekken langs de Vecht in de gemeenten Hardenberg en Dalfsen met de naam Altena/Altona, waarvan de herkomst niet kon worden achterhaald.

De ouders van Jan Altena Hzn. zijn afkomstig uit Genemuiden, waar heden ten dage nog veel familieleden wonen. Hij heeft zaterdag 3 november 2018 het boek over zijn familie aan Andres Post, documentatiemedewerker van de Stichting Vrienden van Oud Genemuiden, aangeboden. Dit gebeurde in het Historisch Centrum Genemuiden, Hoek 27. Het boek is te bestellen bij boekhandel Heijink te Hardenberg of via de link naar de shop http://heijink.mijnbestseller.nl/books/126032.

Andres Post (rechts op de foto) van het Historisch Centrum Genemuiden neemt het boek van Jan Altena in ontvangst.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500