Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Flessenactie Niels en Jos nu ook in Genemuiden

Geplaatst op: 12 december 2018

In drie dagen tijd werd de flessenactie van Niels en Jos Buter uit Hasselt al een groot succes, dat er ook in Genemuiden een inleverpunt gecreëerd moest worden. Vanuit meerdere kanten kwam de vraag of de flessen en kratjes ook in Genemuiden konden worden ingeleverd. Na een telefoontje aan de Dorcaswinkel, kan ook Genemuiden naar hartenlust doorgaan sparen.

De actie van Niels (6) en Jos (4) is voor de Radiomarathon die jaarlijks in Hasselt in café Onder de Luifel gehouden wordt. Dit jaar is het doel om onderzoek naar medicijnen voor stofwisselingsziektes te bevorderen. Op de slotdag van de marathon zal Jochem van Gelder namens Stichting Energy4all het opgehaalde geld in ontvangst nemen.

Niels heeft zelf, net als zijn anderhalf jaar jonge tweelingzusjes, een stofwisselingsziekte die hem regelmatig zeer beperkt. Zo werd alle drie de kinderen vlak voor – en na – het opzetten van de actie opgenomen in het ziekenhuis. Inmiddels zijn ze weer thuis gelukkig. Voor ouders Gerard en Corliena is het hartverwarmend om te zien hoe goed de actie loopt: “Niels kwam zelf met het idee om iets te doen voor het goede doel van de Radiomarathon. Dat het zo goed zou gaan lopen, hebben we nooit durven dromen. Financiële bijdragen, grote aantallen lege kratjes bier van particulieren en keten, bijdragen van cafés en eetgelegenheden uit Hasselt en enorm veel lege flessen van veel verschillende mensen en vanuit de school van onze kinderen. Het is gewoon ongelooflijk mooi!”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500