Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 augustus 2019
Agenda
Nightstore (tijdelijk)

Slapen in de sneeuw bij MC Genemuiden

Geplaatst op: 25 januari 2019

Buiten slapen ! Tekst en foto's Joke Veldman

Motorclub Genemuiden organiseert voor de 42e keer de BSA HotRot Rally op 25 – 26 en 27 januari bij hun mooie clubhuis aan de Hasselterdijk.

Uit veel landen komen er weer motorvrienden maar er is geen voorinschrijving dus het blijft altijd weer een verrassing wie er komen en uit welk land, zeker met dit weer natuurlijk.

De eersten kwamen rond 13.00 uur aan uit Noord-Holland en in korte tijd hadden ze hun tentje staan, vervolgens gingen ze naar de supermarkt want er moest wel gegeten worden en dat werd bbq hadden ze besloten.

Uit Engeland kwam een groep van 10 rijders en na even binnen te hebben gezeten werden ook snel tenten opgezet in de sneeuw. En dat bewees weer dat het vaker zo ging want ze vonden het heerlijk en nee hoor niet zo heel erg koud viel mee, vonden ze…  ” Diegene die toch liever binnen slapen kunnen n d’Overtoom terecht en dat was voor het eerst in acht jaar, zei Berend Siebert organisator van het geheel. Dit toch ook mede door dat men steeds ouder word en het voor iedereen niet even prettig is om dan met dit weer buiten te slapen.

Berend Siebert zal de komende tijd nog op veel verschillende plekken slapen zowel binnen als buiten. Hij gaat 23 maart vertrekken samen met zijn vrouw en een vriend voor een reis van Genemuiden naar Tokio voor een maand of 7 ongeveer.

Inmiddels was de  houtkachel aangestoken en het werd gewoon alweer heel gezellig want het blijft een feit : ” die motorclub dat is gewoon een hele grote en vooral gezellige familie”!

Tegen de avond dan verwachten ze dat de meesten wel zijn aangekomen maar ook morgen zullen er nog rijders aankomen.

Max & Jennifer Brouwer uit Genemuiden hebben samen een rondreis door Zuid-Afrika gemaakt op motor met zijspan, en komen daar vrijdagavond bij de Motorclub over vertellen met prachtige beelden natuurlijk.

Morgenmiddag gaat de hele stoet naar Hattem voor een bezichtiging bij London Exhaust Technology BV een fabriek met uitlaten en toebehoren speciaal voor Old Timers. Dit zal bij al deze motor en Old Time liefhebbers zeker in de smaak vallen als ze dat horen.

Zaterdagavond is er een gezellige avond met live muziek. Ondanks de kou geeft de oergezellige sfeer veel warmte en dat maakt het allemaal zo leuk daar bij de Motorclub van Genemuiden.

 

 

Gepubliceerd door Joke Veldman
Van Dijk Containers 500