Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:algemeen
donderdag 18 september 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

De Online Stadskrant: Het laatste nieuws uit de Tapijtstad ...

'Eikoerei net zo leuk als Genemusiment'
woensdag 17-09-2014
Mooi weer tijdens streektaalfestival

GENEMUIDEN - De organisatie van Eikoerei kijkt met enthousiasme naar de weersvoorspellingen van komende zaterdag. De kans dat het festival net zoals twee jaar verregend lijkt minimaal. “Wij gaan er daarom vanuit dat Eikoerei net zo aantrekkelijk wordt als Genemusiment in andere jaren”, aldus de organiserende SCEG. Dat het festival leeft, blijkt onder meer uit de aandacht voor de verkiezing van het mooiste Genemuider woord. Daarop is massaal gestemd.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Komend weeekeinde begint het volleybalseizoen. De seizoensopening van Dames 1 van Ruutvoorn is vanwege omstandigheden echter verplaatst. De vereniging heeft daarvoor van de Volleybalbond toestemming gekregen. Dit betekent dat de wedstrijd van komende zaterdag in d' Overtoom niet doorgaat. Het meisjesteam van Ruutvoorn speelt wel. Ook andere binnensporten beginnen zaterdag aan de competitie, waaronder het waterpoloteam van DEK. Genemuiden Actueel zal daarbij aanwezig zijn.

(Advertentie)

foto:

GENEMUIDEN - Komende zondag is er in de Gereformeerde Kerk een aangepaste dienst. Daarbij zijn de Singers of the Light uit Zwartsluis aanwezig. Dominee Postma gaat voor in de dienst met thema Bij de Bron. Aanvang 15.00 uur.

(Advertentie)

Sportclub richt 35+-afdeling op
woensdag 17-09-2014

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden wil een 35+-afdeling oprichten. Oudere voetballers voetballen dan tegen elkaar op Sportpark de Wetering en hoeven dus geen wedstrijden tegen andere clubs te spelen.
"Als we met oud-voetballers in gesprek komen, horen we vaak dat ze het spelletje ontzettend missen en dat ze het liefst weer eens een keer zelf een potje voetballen. Veel van deze oud-voetballers doen vrijwilligerstaken bij de sportclub: training geven, achter de bar staan, als grens rechter of als elftalleider. Met andere woorden: de betrokkenheid bij ons sportclubje is er nog steeds!", zeggen Theo Lassche en Jan Pleijsier.

(Advertentie)

Herfst in de zomer
woensdag 17-09-2014
foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - Je zou het met de zomerse temperatuur van vandaag niet zeggen, maar na het weekeinde begint de herfst. De natuur liegt wat dat betreft ook nooit. Paddenstoelen schieten overal uit de grond, bladeren worden bruin of vallen. Tijd om nog even te genieten van de zomer kortom.

(Advertentie)

foto: © Pieter Polman

KAMPERZEEDIJK - Hulpdiensten rukten woensdagmiddag massaal uit naar de Schaapsteeg. Bij een boerderij aan de Kamperzeedijk vatte een gazonmaaier in een schuur vlam. Een man ademde daarbij rook in en moest daarvoor worden behandeld. Verder was het vuur snel onder controle.

(Advertentie)

foto: © Erik Eenkhoorn

De Rabo Voetbalschool van Sportclub Genemuiden en Rabobank IJsseldelta is woensdagmiddag weer van start gegaan. Om 13.30 uur begonnen 36 F-pupillen aan de training die onder meer gericht is op het verbeteren van de techniek. Ook de E-pupillen komen later nog aan bod. In totaal kan Sportclub Genemuiden veertig E-pupillen en veertig f-pupillen plaatsen. Er was kortom weer veel animo voor de trainingen.

 

(Advertentie)

Fietsenoverlast al langer probleem
foto: Fietsenoverlast al langer probleem © Archief Genemuiden Actueel

GENEMUIDEN - Het is straks niet langer toegestaan om bij de bushalte bij d' Overtoom fietsers en brommers buiten de stalling te plaatsen. Dat heeft het college van B en W besloten. Volgens de gemeente belemmeren de voertuigen de vrije doorgang van andere weggebruikers en hinderen ze bij calamiteiten de hulpverleningsdiensten. Al langer ergeren mensen zich aan het lukraak parkeren van fietsen op deze locatie.

(Advertentie)

Feest! met Bibliotheek en Boekhandel

ZWARTEWATERLAND - bibliotheek_381
Een flinke verandering, dat realiseren ze zich wel in de Bibliotheek Zwartewaterland. Was er in voorgaande jaren een heel rooster met zo’n twee weken lang schrijvers die langs scholen in Zwartewaterland begeleid moesten worden, dit jaar wordt het roer om gegooid en is er gekozen voor één centrale activiteit: een Kinderboekenbal.

(Advertentie)

Muziek in het park
woensdag 17-09-2014
Veel muziek in Genemuiden
foto: Veel muziek in Genemuiden

GENEMUIDEN - Naast de droom van een volle binnenhaven bij het avondconcert van Eikoerei, zou de organisatie van het streektaalfestival het ook prachtig vinden als het 's middags bijvoorbeeld druk is bij de Folly. Dat is de muziekkoepel langs de Veerweg. Daar treden 's middags de gebroeders Van Dalfsen, Tegen Droads uit Hasselt en de Achterhoekers van Bonne Route op. "Kom op met die kleedjes en mandje met proviand.
Dat wordt genieten tot zaterdag op het Streektaalfestival Eikoerei. vanaf 14.00 uur", aldus de organisatie, die erop wijst dat bij de Folly geen zitplaatsen zijn. Die zijn er wel bij het cabaret op de Gedempte Heve!

 

(Advertentie)

snelvliegers_500
Zaterdag 13 september stonden de laatste twee wedvluchten van PV De Snelvliegers op het programma.

De jonge duiven werden donderdagavond ingekorfd voor de vlucht vanuit Troyes en de natour duiven gingen vrijdagavond op pad en deze werden gelost in Quievrain.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden is na vier wedstrijden in de Topklasse kampioen gele kaarten ontvangen. De Genemuidenaren kregen al zestien keer de officiële voetbalwaarschuwing voorgetoverd. Nummer twee op deze lijst van www.voetbalopzaterdag.nl is de tegenstander van komende zaterdag: Spakenburg kreeg tot dusver negen gele kaarten. De andere ploegen kregen maximaal zes kaarten.

(Advertentie)

De uitslagen van maandag 15 september 2014

dambord_266
De uitslagen van maandag 15 september 2014

damclub1_01

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Lamco de Vries opent in november een tweede Showmagazijn. Die komt in Dronten. Ruim twee jaar geleden opende Lamco de Vries zijn tegel en sanitair showroom in Zwolle. "Showmagazijn Zwolle onderscheidt zich van andere badkamerspecialisten door badkamers te leveren voor internetprijzen. Door de kosten laag te houden kunnen we deze prijzen hanteren. Weinig personeel, geen dure showroom, geen dure A-locatie en rechtstreekse inkopen bij de fabrikant zorgen voor deze lage kosten", zegt De Vries.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Zwembad Bestevaer kijkt met een positief gevoel terug op het zomerseizoen. Dankzij het vele mooi weer kende het zwembad een drukke periode. Met de toeloop van de recreatiezwemmers is het management daarom 'zeker tevreden'. Op minder zomerse dagen was het zwembad regelmatig toch goed gevuld dankzij speciale wateractiviteiten voor de jeugd. 

(Advertentie)

Drukte in de binnenhaven?
foto: Drukte in de binnenhaven?

GENEMUIDEN - Een van de hoogtepunten van Eikoerei (dit jaar in de plaats van Genemusiment) moet het concert in de binnenhaven worden. Vanaf 20.30 uur treden daar Leuster uit Urk, Juust uit Genemuiden en de Groninger Jan Henk de Groot op. Voor liefhebbers van muziek en streektaal wordt dit een onvergetelijke gebeurtenis. Het concert is extra speciaal omdat de artiesten optreden op een drijvend ponton. "En wat zou het mooi zijn als er 's avonds mensen met kleine bootjes voor dat podium gaan drijven. Het Prinsengracht concert, maar dan in Genemuiden....", droomt de organisatie.

 

(Advertentie)

meente_paardenVoor het winkeltje in de Meente zijn we op zoek naar een vrijwilliger voor de zaterdagmiddag. Het betreft 1 middag in de 4 weken van 14.30 tot 16.30 uur.

In de Meente hebben we een winkeltje dat iedere morgen en middag (m.u.v zondag) is geopend. Deze winkel wordt geheel door vrijwilligers draaiende gehouden. Dit kan alleen, maar doet u het liever samen met iemand dan kan dit ook!

(Advertentie)

foto: © Enrico Kolk

GENEMUIDEN – “Een van de dames gaat zaterdag spiering bakken”, vertelt Aalt-Willem Timmerman van Vishandel Timmerman. Bij zijn kraam wordt zaterdag 20 september, tijdens Eikoerei, spiering gebakken.

Tussen 10.00 en 15.00 uur kunnen mensen vers gebakken spiering kopen bij de kraam.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Kringloopgeluk aan de Langestraat gaat vermoedelijk de week voor de biestemerk open. Dat zegt Jan van Dijk dinsdag als de redactie van Genemuiden Actueel een voorraad overtollige huisraad komt brengen. Nog bijna dagelijks komen er nieuwe oude spullen binnen. "Het prijzen kost veel tijd. En we gaan de zaak nu inrichten. We verwachten dat het voor de biestemerk is gelukt, misschien nog net wat eerder", aldus Van Dijk.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - gemzwartewaterland_500
Op 18 september 1964 traden Jan van Dijk en Johanna Hendrika Maria Antonia van Groesen te Genemuiden in het huwelijk.

Burgemeester Bilder gaat hen op 18 september persoonlijk met dit gouden huwelijksjubileum feliciteren!

(Advertentie)

GENEMUIDEN - 'Het raadsel' is opgelost. De film van Karst Wensink die we gisteren op Genemuiden Actueel plaatsten, is gemaakt tijdens een Thuisvlijtbeurs in d' Overtoom. Dat melden beheerder Eddy Beens en Diny Eenkhoorn. De Thuisvlijtbeurs was een initiatief van Stichting Jeugdwerk en d' Overtoom. Er was aandacht voor hobby's zoals kaarten maken, werken met natuurproducten, LEGO en modelbouw. De Oudheidskamer toonde tijdens deze beurs oude Genemuider klederdracht. De film is hier nogmaals te zien. http://youtu.be/uFf4evLVEmQ

 

(Advertentie)

foto: © Erik Eenkhoorn

MASTENBROEK - Liefhebbers van lucht en licht komen in deze periode van het jaar aan hun trekken. Dan moeten ze wel vroeg opstaan. Fotograaf Erik Eenkhoorn kwam vanochtend door Mastenbroek en zag het licht en de lucht boven een boerderij.

(Advertentie)

Fibromyalgie? Massage helpt!
dinsdag 16-09-2014

GENEMUIDEN - Massage Genemuiden helpt veel mensen die kampen met fibromyalgie. Na een eerder bericht op Genemuiden Actueel kwamen mensen uit een brede regio naar de praktijk van Roland Pleizier. “Met verschillende soorten massage verminderen wij de stress en pijn. Ook geven wij tips en adviezen voor voeding en supplementen. Uiteraard genezen wij de ziekte niet, maar de behandeling levert heel snel goed resultaat op.”

(Advertentie)

scgenemuiden_355u_240GENEMUIDEN - De beloften van Sportclub Genemuiden waren maandag te sterk voor de Elburger Sportclub. Berry Halfwerk, toch niet echt een aanstormend talent, scoorde voor en na rust en tussendoor maakte Job van Dalfsen de 2-0. 

(Advertentie)

GENEMUIDEN - De schietvereniging uit Emlichheim was vrijdag op bezoek bij Schietvereniging Genemuiden. Beide clubs spelen al 35 jaar tegen elkaar. Na ontvangst met koffie met gebak begon de wedstrijd die voor het eerst sinds heel lange tijd gewonnen werd door schietvereniging Genemuiden.

(Advertentie)

MEER NIEUWS


Herfst in de zomer
woensdag 17-09-2014
foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - Je zou het met de zomerse temperatuur van vandaag niet zeggen, maar na het weekeinde begint de herfst. De natuur liegt wat dat betreft ook nooit. Paddenstoelen schieten overal uit de grond, bladeren worden bruin of vallen. Tijd om nog even te genieten van de zomer kortom.

Wie is Online ?..

Nu online: 25 bezoeker(s)

(Advertentie)

LEDEN LOGIN
InloggenCBO Live
CBO Radio
Twitter
Peiling
Peiling
De beste speler aller tijden van Sportclub is


Totaal stemmen: 1974
GESCHIEDENIS

geschiedenis

Oudheidskamer Genemuiden

GEMEENTE
OMROEPINFO

(Advertenties)

(Advertentie)[Valid RSS]
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed

MEEST GELEZEN
Pagina gegenereerd in 0.0845 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login