Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:algemeen
maandag 21 april 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

De Online Stadskrant: Het laatste nieuws uit de Tapijtstad ...

Video over de vlootschouw Sail Kampen
zondag 20-04-2014

KAMPEN - Hans Klomp voer vrijdag mee aan boord van de Vijf Gebroeders tijdens de vlootschouw van Sail Kampen. Hij maakte daarvan dit verslag. Opname en montage: Hans Klomp

(Advertentie)

GENEMUIDEN - De Johannes Bogermanschool doet toch met een wagen mee aan de allegorische optocht op Koningsdag. Daardoor komt het totaal aantal wagens op acht. Normaal gesproken doet de Bogerman met vier wagens mee, dus de optocht is wel korter dan anders. Volgens voorzitter Henry van Dalfsen van de Oranjevereniging is er nu wel meer muziek, zodat het totaalspektakel daar niet onder lijdt. Zoals altijd gaat de tocht 's ochtends en 's middags door Genemuiden.

(Advertentie)

De huldiging van Albert Flier
zaterdag 19-04-2014

GENEMUIDEN - Opname en montage: Helmich Lubberts

(Advertentie)

foto:

GENEMUIDEN - Komende vrijdag zijn er bekerfinales zaalvoetbal in d' Overtoom. Ook SC Genemuiden 5 komt dan in actie. De deelnemers zijn de finalisten van de bekercompetitie uit de categorie A mannen en categorie B mannenTeams uit de categorie A mannen zijn teams die in district Noord in de competitie uitkomen in de 1e klasse, Hoofdklasse en Topklasse F.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Opname en montage: Sportclub TV

(Advertentie)

Flier is bijna Mister Sportclub
zaterdag 19-04-2014
foto: © Jannes van den Berg

GENEMUIDEN - Albert Flier speelde vandaag zijn 400e competitiewedstrijd voor Sportclub Genemuiden. Hij kreeg daarom vooraf een bos bloemen van voorzitter Willem van der Haar. "Albert is bijna 'mister Sportclub'. Alleen Henri Eenkhoorn speelde meer wedstrijden", zegt Van der Haar. Dat aantal van Eenkhoorn is wel in te halen voor Flier, zo lijkt het. De stoere verdediger speelde namelijk in totaal 409 wedstrijden. Na Eenkhoorn en Flier speelden Wiljan Kattenberg, Harm van Dijk en Henk van Dalfzen de meeste wedstrijden voor de groen-witten.

(Advertentie)

foto: © Erik Driessen

KAMPEN - De tweede dag van Sail Kampen was opnieuw een mooie voor de Vijf Gebroeders. Veel mensen toonden interesse in het honderd jaar oude turfschip uit Genemuiden. 's Middags ging het schip de IJssel op voor een zeiltocht met een goed gevulde boot, waaronder een aantal gasten en lezers van Genemuiden Actueel. Op de IJssel ging het schip onder zeil. Prachtige Genemuiden promotie!

(Advertentie)

foto: © De beste biljarter van Genemuiden: Klaas van den Berg

GENEMUIDEN - De beste biljarters van Zwartewaterland strijden de komende tijd tegen elkaar. In De Rank was vandaag de aftrap van die titelstrijd. Grote favoriet is Jan van den Berg uit Hasselt. Volgens Henk Post van Biljartvereniging Genemuiden is dat verreweg de beste biljarter van Zwartewaterland.

(Advertentie)

Genemuiden niet langs VVOG
zaterdag 19-04-2014
Flier: 'We hadden ook met 1-6 kunnen verliezen'
foto: © Jannes van den Berg

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden kwam zaterdag op eigen veld niet langs rode lantaarndrager VVOG. Lanjouw redde met een mooie treffer nog een punt. Eerder had Boersma de Harderwijkers op 0-1 gebracht. Het puntverlies is extra jammer omdat Flevo Boys op eigen veld met 1-2 verloor van Go Ahead Kampen. Genemuiden staat nu nog drie punten achter op de Emmeloorders.

(Advertentie)

Deco-Tuin nu ook in Hasselt
zaterdag 19-04-2014
foto:

GENEMUIDEN - Deco-Tuin heeft dit weekend haar deuren ook in Hasselt geopend. Naast Tuk-Inn aan de Handelsweg 8-5 is een compleet nieuwe showroom geopend. Kom langs om te kijken tijdens onze Tuinmeubelshow. Leuke en bijzonder scherpe aanbiedingen tijdens onze Paasshow, zowel in Hasselt als Genemuiden.

(Advertentie)

Uitslagen Biljartvereniging
zaterdag 19-04-2014
Speelronde 28 d.d.: 17-04-2014

(Advertentie)

Sportclub vanmiddag thuis tegen VVOG

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden speelt vanmiddag thuis tegen VVOG. Vermoedelijk wordt dan bekendgemaakt dat Patrick Lip nog een jaar bij Sportclub blijft. Hij begint dan aan zijn vijfde jaar bij de groen-witten. De laatste twee jaar was Lip veel geblesseerd. Daarvoor groeide hij uit tot een van de betere spelers in de Topklasse. Ook met zijn weergaloze doelpunt uit bij FC Twente maakte de ex-prof veel indruk.

(Advertentie)

foto:

GENEMUIDEN - Afgelopen dinsdag vond op de Coolsingel in Rotterdam een spectaculaire lichtshow plaats. Onder het toeziend oog van het hoofd mediazaken, verzorgde Philips een interactieve led lichtshow. Dat was het startsein van een speciale actie van Philips. Uit de twaalfhonderd inzendingen werden er vijf geselecteerd, waaronder Rutger Eenkhoorn uit Genemuiden. 

(Advertentie)

Het uitzicht vanaf de Vijf Gebroeders
foto: Het uitzicht vanaf de Vijf Gebroeders © Erik Driessen

KAMPEN - "Wat een prestatie", riep speaker Reijer van 't Hul vrijdagavond tijdens de vlootschouw van Sail Kampen over de Vijf Gebroeders. Hij doelde erop dat de vele vrijwilligers ervoor gezorgd hebben dat het gerestaureerde schip binnen een half jaar gereed is gemaakt voor een groot evenement als Sail Kampen. Het leverde veel applaus op vanaf de volle IJsselkade.

(Advertentie)

foto: © Erik Driessen

GENEMUIDEN - De petroleumkelders bij de Sas worden de komende week ingericht als kleine expositieruimte. De drie Genemuider musea plaatsen daarin foto's en andere materialen. Die moeten de toeristen en bewoners inspireren zodat ze de musea ook gaan bezoeken. De expositie is een idee van de Stichting Promotie Genemuiden.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Hans Klomp maakte een reportage van de tocht van de Vijf Gebroeders naar Kampen. Daar ligt het schip nu in de Buitenhaven. Tijdens Sail Kampen maakt het een aantal vaartochten. Genemuidenaren zijn van harte welkom. Vanavond doet het schip mee aan de vlootschouw. Opname en montage: Hans Klomp

(Advertentie)

foto: © Website voor de Kamperzeedijk

GENEMUIDEN - Waarin een klein dorp groot kan zijn: de Kamperzeedijk heeft een prachtige nieuwe informatie. Met volop informatie voor de inwoners en de bezoekers van het dijkdorp. Nieuws en historie! De website wordt geheel door vrijwilligers gerund. Kijk zelf op www.kamperzeedijk.nl

(Advertentie)

GENEMUIDEN - De gemeente onderzoekt of er bij het Veer camperplaatsen kunnen komen. Dat antwoordde wethouder Speksnijder donderdag op vragen van Henk Selles van het CDA. Die vroeg of er rond de Sas ruimte is voor zo'n voorziening. Volgens de wethouder is dat echter lastig, maar hij wil onderzoeken wat er bij het Veer mogelijk is.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - De Stichting Promotie Genemuiden (SPG) heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om de financiering voor de Vijf Gebroeders rond te krijgen. Ondanks de inzet van gemeente, vrijwilligers en bedrijven is dit nog niet gelukt. Wel heeft de stichting goede hoop dat het gaat lukken.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - De gemeenteraad heeft donderdag ingestemd met het Centrumplan Genemuiden. Dat betekent dat de gebieden rond de nieuwe supermarkten aan de Klaas Fuitestraat en de Boni/'t Olde Staduus dit jaar worden heringericht. Ook komt er geld voor het gebied bij de Sas. Morgen een uitgebreider verslag van de gemeenteraadsvergadering op Genemuiden Actueel.

(Advertentie)

Vooruitblik op Sportclub-VVOG
donderdag 17-04-2014

GENEMUIDEN - Opname en montage: Sportclub TV

(Advertentie)

Dartarena in De Rank is klaar
donderdag 17-04-2014
foto:

GENEMUIDEN - De darters van de nieuwe Dartclub Genemuiden hebben de verbouwing van de ruimte in De Rank afgerond, zo laten ze via de social media weten. En het resultaat mag er zijn. De banen hebben prachtige kleuren gekregen. Je ziet er Van Barneveld zo tegen Phil Taylor spelen. Binnenkort veel meer over verenigingsgebouw De Rank op Genemuiden Actueel.

GENEMUIDEN - De Christelijk Gereformeerde Kerk houdt de jaarlijkse verkoopdag op 3 mei. Deze wordt gehouden in De Meente. Er is die dag van alles te doen en te koop. De verkoopdag is van 9.30 tot 13.30 uur.

logosjoelvereniging_321

GENEMUIDEN - Klasse A:

 

1.Henk Oostenbrink
2.Hilly Beens
3.Hendrikus Rook  

1258 plus 51 pnt.
1290 min 69 pnt.
1188 min 117 pnt.

Klasse B:

 

1.Willem Speksnijder
2.Betsie Mol 
2.Wim Westendorp

1176 plus 102 pnt.
1100 min 27 pnt.
1060 min 52 pnt.

Twee wethouders uit Genemuiden
foto: © Enrico Kolk

HASSELT - (door Enrico Kolk)

Het nieuwe college van B&W is vanavond beëdigd. De Genemuider wethouders Speksnijder en Visserman zaten ook al in het vorige college. Nieuw is Gerrit Knol die namens de ChristenUnie op het pluche gaat zitten. Hij krijgt het sociaal domein op zijn bord; zijn portefeuille bestaat uit Zorg, Wmo, Participatiewet, Welzijn, Wonen, Cultuur, Handhaving en Regionale uitvoeringsdiensten.

MEER NIEUWS


Gras maaien...
dinsdag 15-04-2014
foto: © Jannes van den Berg

GENEMUIDEN - Een zachte winter en een mooi voorjaar hebben een belangrijk nadeel: het gras groeit als kool uit de grond. Particulieren met een tuin zuchten al enige tijd. Boeren moeten ook weer aan de bak, zoals dinsdagmiddag in de Zuiderzeepolder (de officiële naam voor 'poldertien').

Wie is Online ?..

Nu online: 28 bezoeker(s)

(Advertentie)

LEDEN LOGIN
InloggenCBO Live
CBO Radio
Twitter
Peiling
Peiling
Mijn favoriete winkelplek buiten Genemuiden is


Totaal stemmen: 526
GESCHIEDENIS

geschiedenis

Oudheidskamer Genemuiden

GEMEENTE
OMROEPINFO

(Advertenties)[Valid RSS]
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed

MEEST GELEZEN
Pagina gegenereerd in 0.0579 s. | Webmaster:Klaas | Webmaster:Redactie | disclaimer | login