Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:algemeen
zaterdag 23 augustus 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

De Online Stadskrant: Het laatste nieuws uit de Tapijtstad ...

Succesvolle viszomer afgesloten
vrijdag 22-08-2014
foto: © Paul van der Ploeg
De zomerviscompetitie voor de jeugd Genemuiden zit er weer op en de organisatie kijkt terug op een bijzonder geslaagde competitie met een record aantal deelnemers (64). Er is dit jaar in drie klasse van verschillende leeftijdsgroepen gevist en dat is goed bevallen. Ook het viswater de bermsloot bij de kinderboerderij bleek een goede optie. De hengelsportvereniging wil deze locatie verbeteren en een mooie visplek voor de jeugd realiseren.

(Advertentie)

foto: © Marjolein Lolkema

GENEMUIDEN - Basisscholen in Zwartewaterland ontvangen een dezer dagen een lespakket over streektaal. Dat heeft Bibliotheek Zwartewaterland verzorgd in samenwerking met het streektaalfestival Eikoerei. De organiserende SCEG vindt het belangrijk dat ook kinderen genieten van het festival en de streektaal. Niet voor niets wordt Eikoerei op zaterdag 20 september geopend met het zingen van een Genemuider versie van het K3-liedje ‘Blub ik ben een vis’.

(Advertentie)

foto: © Tanja Hoekman

GENEMUIDEN - Na een hele fijne en zonnige vakantie is het voor de peuters van peuterspeelzaal 't Startblok de hoogste tijd om weer aan de slag te gaan. Het is altijd erg leuk om elkaar na zo'n periode weer te zien; veel
peuters hebben elkaar ook echt wel gemist! Na een ochtend rustig opstarten en kennismaken met de nieuwe peuters is het goed om weer echt aan het "werk" te gaan. Leidster Tanja Hoekman doet verslag.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - "Sportclub gaat het moeilijk krijgen...", zegt sportjournalist Gerard Meijeringh, die namens Brugmedia de wedstrijden van Sportclub Genemuiden bezoekt. Hij noemt het een 'utopie' om te denken dat het makkelijk wordt in een competitie waarin veel ploegen ieder jaar tegen lijfsbehoud strijden. Deel twee van voetbalkenners over de kansen van Sportclub Genemuiden in de Topklasse.

(Advertentie)

Sportclub TV

GENEMUIDEN - Nieuwe presentator Sijmon Eenkhoorn interviewt in Sportclub TV onder meer Hans van Dijkhuizen. Die kijkt uiteraard vooruit naar het openingsduel van de Topklasse tegen HHC. Ook aandacht voor de Pupil van de Week.

Opname en montage: Sportclub TV

(Advertentie)

(Advertentie)

Veel te doen in Verenigingsgebouw
foto: Veel te doen in Verenigingsgebouw

GENEMUIDEN - Het kan sinds deze week niemand meer ontgaan dat er in d' Overtoom van alles te doen is. Bij het verenigingsgebouw is een opvallende billboard geplaatst met daarop handgeschreven de activiteiten van de komende tijd. Onder meer drie toneelvoorstellingen en uiteraard veel sportwedstrijden staan op het programma.

(Advertentie)

Bij Sigrid ook op donderdag open
donderdag 21-08-2014
Workshops Chalk Paint bij Sigrid
foto: Workshops Chalk Paint bij Sigrid
Bij Sigrid is vanaf komende week ook iedere donderdag open. Tot dusver was de winkel van Sigrid Beens alleen op vrijdag en zaterdag open. Tegelijkertijd met deze uitbreiding van de openingstijden begint het workshopseizoen weer. Sigrid geeft onder meer workshops met de bijzondere verf Chalk Paint en leert cursisten de beginselen van een Traveler's Notebook. Kijk op www.bijsigrid.nl voor alle informatie.
 

(Advertentie)

Voetbalkenners over Genemuiden in de Topklasse
De Topklasse-selectie van Sportclub Genemuiden
foto: De Topklasse-selectie van Sportclub Genemuiden © Helmich Lubberts

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden opent zaterdag thuis tegen HHC het bal van de Topklasse. Tegen misschien wel een van de favorieten voor het kampioenschap moet meteen blijken hoe sterk Genemuiden is. Is de selectie van de nieuwe trainer Hans van Dijkhuizen sterk genoeg voor de hoogste afdeling van het zaterdagvoetbal? Wij vroegen het een aantal kenners. Vandaag wethouder Dick Visserman, sportjournalist Raymond  Koning en huisfotograaf Helmich Lubberts.

(Advertentie)

Eerder realiseerde Infra Trading deze steigers
foto: Eerder realiseerde Infra Trading deze steigers © Infra Trading

GENEMUIDEN - Het Genemuider bedrijf Infra Trading heeft een bijzonder project in Zierikzee afgerond. Daar zorgde het voor een drijvend terras in een haven. Omroep Zeeland besteedde daar aandacht aan (zie de link) omdat het uniek is in Nederland. Eerder realiseerde Infra Trading ook al drijvende steigers voor aanlegplekken voor zwaardere jachten, riviercruises- en charterschepen in dezelfde Zeeuwse plaats.

(Advertentie)

De eerste container geplaatst
donderdag 21-08-2014
foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - Genemuiden stapt binnenkort over op een ander inzamelsysteem voor afval. Inwoners moeten hun restafval dan naar ondergrondse containers brengen. De eersten zijn ondertussen geplaatst.

(Advertentie)

foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - De Vijf Gebroeders voer woensdag de vermoedelijk laatste zomeravondtocht van dit jaar. Voor het eerst was het schip niet helemaal volgeboekt, vanwege het slechte weer en het einde van de vakantie. Voor de rest kijken de vrijwilligers terug op een buitengewoon geslaagde zomer waarbij alle zomeravondtochten 'uitverkocht' waren. Dit experiment krijgt kortom volgend jaar zeker een vervolg.

(Advertentie)

Chocodip Fashion Weekend
woensdag 20-08-2014

GENEMUIDEN - Als het evenement net zo creatief is als de naam, belooft het Chocodip Fashion Weekend een mooie activiteit te worden. Bedenkers zijn de Groene Lantaarn Mode, Bitterzoet en Versplein De Lange. "Chocolade is het thema op vrijdagavond en zaterdag. Versplein De  Lange zorgt voor het fruit en Bitterzoet voor de chocolade...dippen maar!", zegt Josita van de Wetering van de Groene Lantaarn. Bij een aankoop krijgen bezoekers ook nog een choco-verrassing en ze kunnen sowieso de laatste mode bewonderen die mannequins in de zaak showen.

 chocodip1_500

(Advertentie)

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid moet alsnog 18.000 euro Europese subsidie uitbetalen aan curator G. Koers van het failliet verklaarde Genemuider schoonmaakbedrijf Inn Connect. Dat meldt De Stentor.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Slaapproblemen? Buik- of hoofdpijn? Hyperactief? Of  andere klachten waarvan u graag afraakt. In veel gevallen is een klachtgerichte massage van Massage Genemuiden daarvoor een goede manier. Veel volwassenen én kinderen hebben de weg naar het centrum al gevonden. Dat is sinds vorige week weer volledig actief na de vakantieperiode.

(Advertentie)

Genemuider viskotter te koop
woensdag 20-08-2014
GM7 te koop
foto: GM7 te koop

GENEMUIDEN - Wie Genemuider geschiedenis op het water wil kopen, moet nu toeslaan. De GM7 wordt op Marktplaats aangeboden voor een vraagprijs van 19.500 euro. Volgens de huidige eigenaar is het schip in goede staat, maar heeft het wel onderhoud nodig.

(Advertentie)

Brommersprint 2013 (archieffoto)
foto: Brommersprint 2013 (archieffoto) © Willem Timmerman

GENEMUIDEN - Zaterdag 30 augustus is het weer zover: de 13e editie van de brommersprint. Uit heel Nederland zullen er weer snelle coureurs met hun machines neerstrijken in Genemuiden. Net als vorige  jaren zullen er weer top tijden gereden worden op het snelle asfalt van de Randweg. In de loop der jaren zijn de machines zo snel geworden dat tijden van 6.5 seconden over 150  meter en topsnelheden van 130 km/h niet meer zijn weg te denken. Inmiddels wordt er in de werkplaats bij Robert de Lange volop gesleuteld om de machines van de  deelnemers uit Genemuiden in top conditie te brengen. 

(Advertentie)

snelvliegers_500

Met een Westen wind en regenbuien aan de lucht werden jl. zaterdag 16 augustus 415 duiven van De Snelvliegers gelost om kwart over tien in Chimay. Met de Westen wind betekende dat het opnieuw een vlucht zou worden met hoge snelheden, echter was de grote vraag hoeveel last krijgen de duiven van de regenbuien.

De duif die met deze omstandigheden het beste wist om te gaan was er één van het hok van Albert van der Haar. De jonge duif van Albert bereikte om 13.47.44 het hok op de Greente en pakte daarmee de eerste prijs. Nadat Albert vorig jaar bij de top eindigde in Nederland bij het dagfondspel pakt hij dus nu een kopprijs in het spel met de jonge duiven.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Voor de zomeravondtocht van de Vijf Gebroeders is vanavond nog plek aan boord. Het schip vertrekt om 18.30 uur en is rond 21.00 uur vermoedelijk terug. Meevaren kost 10 euro inclusief de koffie. Interesse? Mail dan naar info@vareningenemuiden.nl

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden verloor dinsdagavond het oefenduel tegen MSC met 0-2. De Meppelers sloegen in de tweede helft toe. In de beginfase van het duel werden aan beide kanten twee doelpunten afgekeurd vanwege buitenspel (bij Genemuiden scoorde Eenkhoorn). Bremmer schoot een vrije trap over en Tjeerd Korf kon een fraaie aanval niet afronden. Zaterdag opent Sportclub het nieuwe topklasse-seizoen tegen HHC. Dat won vorige week nog met 8-0 van hetzelfde MSC.

(Advertentie)

Nieuwe Kringloop in Genemuiden
dinsdag 19-08-2014

GENEMUIDEN - Jan en Anneke van Dijk van Vivaldi en Van Mij-Voor Jou openen eind september een nieuwe kringloopwinkel. 'Kringloopgeluk' komt in de Langestraat in een deel van het pand van Leerfashion. "En weer mag een droom werkelijkheid worden. De winkel gaat open wanneer hij mooi is gevuld", meldt Anneke.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - De Haak-In voor Forza4Sam en Refilwe op 3 september vindt plaats in 't Olde Staduus. Inmiddels hebben zich al vijftien handwerkers aangemeld, meldt organisatrice herma Post-Driessen. Aan de eerste editie van dit evenement deden twee jaar geleden maar liefst veertig dames mee. "Van zeer ervaren haaksters tot meiden die nog nooit een haakpen vast hadden gehouden. Wat was het een gezellige avond", kijkt Herma terug.

(Advertentie)

snelvliegers_500

De eerste natour vlucht van het seizoen 2014 werd jongstleden gevlogen vanuit Boxtel. Dit betekend alweer dat het laatste onderdeel van het vliegprogramma is begonnen en we dus het einde van seizoen naderen.

Op Boxtel werden er totaal 555 duiven ingezet. Op deze vlucht deden zowel oude als jonge duiven mee. Met opnieuw  wind  redelijk in de rug werden er snelheden bereikt van goed 80 kilometer per uur. Het was een ploegje van een stuk of 10 duiven die Genemuiden kwamen binnen stormen. De snelste van dit ploegje was de 026 van Piet Breman die als een speer het hok binnenstoof.  De duiven bij Reind Breman hadden iets minder haast en moesten daardoor genoegen nemen met de 2e plaats. Met 5 duiven in de top 8 maakte Tiem Schilder een formidabele uitslag.

(Advertentie)

snelvliegers_500

Maar liefst 59 kinderen hadden duiven ingezet voor de Vadain vlucht 2014. Het is al jaren een gewaardeerde gewoonte dat de firma Vadain zorgt voor een rijkelijk gevulde prijzentafel voor de kinderen, kleinkinderen van de leden van PV De Snelvliegers.

Vanuit het oogpunt om de jeugd te betrekken bij de postduivensport wordt er jaarlijks een prijzenvlucht georganiseerd met de jonge duiven. Jongstleden zaterdag werd deze vlucht vervlogen vanuit Boxtel; 123 kilometer.

(Advertentie)

foto: © Hans Klomp

GENEMUIDEN - De Vijf Gebroeders is tijdelijk terug in geboortestad Hasselt. Daar dankt het schip immers de benaming 'Hasselter aak' aan, hoewel de Vijf Gebroeders in Zwartsluis is gemaakt. Het schip meerde vanmiddag in Hasselt af op doorreis vanuit Kalenberg. Morgen vaart de Vijf Gebroeders terug, waarna het woensdagavond nog een zomeravondtocht maakt. Meevaren is nog mogelijk, reserveer via info@vareningenemuiden.nl

(Advertentie)

MEER NIEUWS


foto: © John Poot

GENEMUIDEN - Liefhebbers van zonsondergangen beleefden dinsdag een mooie avond. De lucht kleurde weer prachtige zomeroranje. Onze medewerker John Poot is in dat soort situaties extra scherp met zijn voorliefde voor bijzonder weer. Hij fotografeeerde deze lucht met een grote zwerm spreeuwen als extra decor.

Wie is Online ?..

Nu online: 25 bezoeker(s)

(Advertentie)

LEDEN LOGIN
InloggenCBO Live
CBO Radio
Twitter
Peiling
Peiling
De beste speler aller tijden van Sportclub is


Totaal stemmen: 1017
GESCHIEDENIS

geschiedenis

Oudheidskamer Genemuiden

GEMEENTE
OMROEPINFO

(Advertenties)

(Advertentie)[Valid RSS]
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed

MEEST GELEZEN
Pagina gegenereerd in 0.0867 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login