Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:algemeen
woensdag 3 september 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

De Online Stadskrant: Het laatste nieuws uit de Tapijtstad ...

Nieuwe dirigente voor Living Water
dinsdag 02-09-2014

GENEMUIDEN - Living Water heeft een nieuwe dirigente, Ingrid de Goeij. Helemaal nieuw is ze niet. Ingrid hanteert al een tijdje als interim het dirigente stokje in verband met de ziekte van Barbara Kuipers. In goed overleg tussen koor en Barbara is besloten om de samenwerking te stoppen. "Als koor zijn we blij dat Ingrid het dirigente stokje definitief wil overnemen. We heten haar dan ook van harte welkom en hopen dat we een goede en mooie samenwerking tegemoet gaan", aldus een woordvoerder van Living Water.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Genemuidenaar Cor Ploeg was in de vakantie twee weken tussen de vluchtelingen in Oost-Oekraïne. Hij doet verslag van die periode. "Het zomerkamp waar gewoonlijk 120 kinderen vakantie vieren, is omgetoverd tot een vluchtelingenkamp met meer dan 250 vluchtelingen. Hun relaas is verschrikkelijk: plunderingen, moordpartijen, bombardementen, beschietingen zijn aan de orde van de dag. Kerken, huizen, scholen en ziekenhuizen worden ingenomen door de rebellen met als gevolg dat deze gebouwen beschadigd of vernietigd worden tijdens de Anti-Terreur-Operatie."

(Advertentie)

Aan de oproep om ‘het mooiste Gællemuniger woord’ in te leveren is massaal gehoor gegeven. Meer dan 600 woorden werden ingestuurd. Daaruit heeft de Taelkrink een stembiljet samengesteld dat rond 6 september huis-aan-huis verspreid zal worden in Genemuiden.

Nadat alle dubbele woorden én de woorden die bij controle toch gewoon Nederlands bleken te zijn, waren verwijderd, bleven er toch honderden woorden over. Reden voor de Taelkrink om te besluiten  bepaalde categorieën woorden apart te zetten, om er wellicht in een volgende editie van Eikoerei de mooiste uit te kiezen. Het gaat om de categorieën: a) Uitdrukkingen en zegswijzen B) Planten, bloemen en dieren  en C) Scheldwoorden en benamingen (als iepekræssien, groaperd enz.). Deze woorden zult u nu dus niet op het stembiljet aantreffen.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - We kunnen moeilijk zeggen dat we er snel mee waren...maar Genemuiden Actueel is sinds deze week ook op Facebook present. Op https://www.facebook.com/genemuidenactueel.nl?fref=ts publiceren wij highlights uit het lokale nieuws, maar ook andere berichten, discussies, foto's en andere Genemuiden zaken.

(Advertentie)

Werkzaamheden De Ruyterstraat
dinsdag 02-09-2014
foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - Een kruising aan de De Ruyterstraat is opgebroken. Het gaat om rioleringswerkzaamheden in opdracht van de gemeente Zwartewaterland, zo laat Alieke Landsman van de gemeente weten. De firma Van Gelder is hoofdaannemer van de opdracht.

(Advertentie)

(Advertentie)

foto: © Erik Driessen

KAMPERZEEDIJK - Het is de tijd van de pompoenen en de kalebassen. Wie die merkwaardige vormen ook in huis of tuin wil, kan momenteel prima terecht aan de Kamperzeedijk. Daar is een heuse pompoenenshow met bijzondere grote formaten pompoen.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Al 31 dames hebben zich aangemeld voor de Haak-In die Herma Driessen-Post woensdagavond in 't Olde Staduus organiseert. De opbrengst daarvan is voor Forza4Sam van haar vriendin Ilona Brouwer. De deken die woensdag wordt gehaakt gaat naar Refilwe. Aanmelden voor de Haak-In kan nog steeds via gcdriessen@hetnet.nl, maar gewoon binnenlopen is woensdag ook mogelijk. De avond in 't Olde Staduus begint om 19.00 uur.

(Advertentie)

foto: © John Poot

GENEMUIDEN - (door John Poot)

Gisteren (1 september) is de meteorologische herfst begonnen. Officieel begint de herfst pas over drie weken, op 21 september. Meteorologische organisaties zoals het KNMI houden echter 1 september aan omdat het praktischer is. Deze duurt tot 1 december.

(Advertentie)

De pont in het donker
maandag 01-09-2014
foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - Bij de pont kan je elk moment van de dag een mooie foto maken. Zo fraai als deze van Erik Eenkhoorn worden ze niet zo snel. Het veer bij de invallende duisternis op de eerste maandagavond van september.

(Advertentie)

 

 

 

banner_rabo_voetbalschool_500

 

 

 

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden biedt dit najaar opnieuw de RABO voetbalschool aan. Die is bestemd voor alle E- en F-pupillen (jongens en meisjes!). Hoewel de basis van de Rabo voetbalschool het verbeteren van de techniek van de pupillen blijft, wordt het programma dit jaar met behulp van nieuwe en uitdagende oefenvormen aangeboden.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Het college van B en W wil in oktober een plan presenteren dat een doorstart van Jong Zwartewaterland in 2015 mogelijk moet maken. Dat schrijft het college aan de gemeenteraad. Eerder dit jaar kondigde de jongerenorganisatie aan dat het niet kon leven met bezuinigingen en daarom eind dit jaar haar activiteiten beëindigd. Ondanks dat de voorzitter aan wethouder Speksnijder heeft laten weten hierop niet terug te keren, hoopt het college toch op een doorstart.

(Advertentie)

Gemeente wil cameratoezicht
maandag 01-09-2014

ZWARTEWATERLAND - Het college van B en W wil cameratoezicht invoeren op plekke waar vandalen nu regelmatig toeslaan, en waar politie en jongerenwerkers weinig grip krijgen op de situatie. De kans dat jongeren daar gepakt worden is nu klein, terwijl de schadepost vaak behoorlijk is. Met de beelden van de camera is het makkelijk om daders daarvoor verantwoordelijk te stellen, zo schrijft het college aan de gemeenteraad.

(Advertentie)

Mariska woont weer even aan de Binnenhaven
foto: Mariska woont weer even aan de Binnenhaven © Erik Driessen

GENEMUIDEN - Mariska van Dalfsen is even ‘thuis’. Na negentien jaar buiten Genemuiden voelt het nog steeds een beetje zo, al is Peru inmiddels echt haar thuisland. “De vrijheid, het chaotische en de mensen spreken me erg aan. Ik voelde me daar vanaf het eerste moment thuis en mis het land nu ik er niet ben. Aan de andere kant reis ik zoveel, dat Genemuiden toch een beetje als de basis voelt”, vertelt Van Dalfsen, die na anderhalf jaar weer naar Nederland is gereisd.

(Advertentie)

Willem
maandag 01-09-2014
Column van Wim Rietman

Wim Rietman is een nieuwe columnist van Genemuiden Actueel. Regelmatig gaat hij bijdrages leveren aan onze site, naast andere gastschrijvers als Laura Duitman (Philadelphia, 't Olde Staduus) en Herman Mateboer (piloot). Wim Rietman heeft een journalistieke achtergrond en een uitstekende pen. Zijn eerste column is een mooi eerbetoon aan Willem Timmerman, de man die Genemuiden Actueel oprichtte en uitbouwde tot een veelgelezen nieuwsmedium.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - De 25 vrijwilligsters en 37 vrijwilligers van het Tapijtmuseum maken op zaterdag 4 oktober hun jaarlijkse uitstapje. In vorige jaren werden verre, vreemde plaatsen bezocht, nu heeft de reiscommissie een reisdoel uitgezocht dat wat dichter bij Genemuiden ligt: Zwartsluis!

(Advertentie)

Medailleregen op WK Steppen
maandag 01-09-2014
Wereldkampioene sprint Marit van der Weerd tijdens de kwalificatie voor dit onderdeel tijdens het WK Steppen in TsjechiŽ.
foto: Wereldkampioene sprint Marit van der Weerd tijdens de kwalificatie voor dit onderdeel tijdens het WK Steppen in TsjechiŽ. © Brian Veltman

PILSEN/KAMPERZEEDIJK - Veertien medailles, met deze oogst is Stepteam Selles Kamperzeedijk teruggekeerd van het WK Steppen in Pilsen, Tsjechië. Grote ster was de 15-jarige Marit van der Weerd uit IJsselmuiden. Zij werd wereldkampioen op het criterium en de sprint, bij de endurance race en de estafette veroverde zij zilver. Goede tweede was de twee jaar oudere Diana Klooster. Ook goud op het criterium, zilver op de sprint en endurance race en brons op de estafette.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - meente_paardenSchildersclub de Meente start 16 september haar activiteiten voor het nieuwe seizoen. Onder de bezielende begeleiding van Jan Altena wordt ieder persoonlijk begeleidt, van klassiek tot modern.
Gedurende het seizoen wordt twee keer per maand , op dinsdag van 1 uur tot 3 uur, in een gezellige ontspannen sfeer geschilderd. Het principe dat Schildersclub de Meente hanteert is: Iedereen kan schilderen.
Nadere inlichtingen zijn verkrijgbaar bij het zorgloket in de Meente . tel. 3852710

(Advertentie)

foto: © Erik Eenkhoorn

(door Enrico Kolk)

GENEMUIDEN - Er heerst zaterdagmiddag een gezellige drukte bij de kraam van Vishandel Timmerman. Een ouderwetse rookton staat bij de kraam opgesteld. “Vandaag rook ik zalm, poon en paling”, aldus Engbert van de Vreugde die al sinds vanmorgen 8 uur op het Havenplein aanwezig is. Hij rookt de vis met twee houtsoorten: eiken en vuren. “Eikenhout geeft een lekker pittige smaak”, vertelt de kenner. “De paling die we roken, is gisteren gevangen in de omtrek van Genemuiden. Die is dus hartstikke vers.”

(Advertentie)

Eremetaal voor Hermien Koers
foto: Eremetaal voor Hermien Koers

KAMPERZEEDIJK - inPilsen. De dames namen eremetaal mee terug uit Tsjechië, de heren konden geen plakken winnen. Marit van der Weerd won goud bij de cadetten op de sprint en het criterium. In de duurrace nam ze ook nog een zilveren medaille mee, zo meldt www.kamperzeedijk.nl .

(Advertentie)

Kledingverkoop voor Stephanos
maandag 01-09-2014
D.V. woensdag 3 september in de Bethelkerk

 stephanos1_500

(Advertentie)

foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - Tijdens de Brommersprint deden ook weer een aantal Genemuidenaren mee. Van sommigen van hen werd veel verwacht. Zouden ze het kunnen waarmaken? In de 50cc schakel klasse kwam Reinier Beens helaas tekort. Met zijn zware circuitracer was het moeilijk om te concurreren met de super lichte 50cc sprinters. In de altijd spannende Pro-Stock 90cc klasse was het in de finales erg spannend.

(Advertentie)

De zon gaat onder
zondag 31-08-2014
foto: © Pieter Polman

GENEMUIDEN - De zon gaat iedere dag onder, de ene dag wat mooier dan de andere. Die van zondag mocht er zijn, zo legde fotograaf Pieter Polman vast.

(Advertentie)

Ook voor kinderkoor Uniek! is de vakantie voorbij. "Wij beginnen weer met zingen op vrijdag 5 september van 16.30 tot 17.15 uur. Wij zingen 1 keer in de 14 dagen in de even weken. Jullie zijn allemaal van harte welkom en neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee. We hebben alweer een aantal optredens gepland, dus kunnen we lekker oefenen. Wij hopen jullie vrijdag 5 september te zien in 't Olde Staduus", aldus Jacqueline van de Weerd en Marieke van Steenselen,
 

(Advertentie)

RiŽlke Roeland en Everglade
foto: RiŽlke Roeland en Everglade

GENEMUIDEN - Riëlke Roeland van de Zwartewaterruiters uit Genemuiden behaalde afgelopen vrijdag zilver op de Nederlandse Kampioenschappen van de KNHS te Ermelo en daarmee de titel Reservekampioen van Nederland. Janine Flier-Breman pakte afgelopen zaterdag driemaal goud te Den Ham.

(Advertentie)

MEER NIEUWS


(Advertentie)

De pont in het donker
maandag 01-09-2014
foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - Bij de pont kan je elk moment van de dag een mooie foto maken. Zo fraai als deze van Erik Eenkhoorn worden ze niet zo snel. Het veer bij de invallende duisternis op de eerste maandagavond van september.

Wie is Online ?..

Nu online: 23 bezoeker(s)

(Advertentie)

LEDEN LOGIN
InloggenCBO Live
CBO Radio
Twitter
Peiling
Peiling
De beste speler aller tijden van Sportclub is


Totaal stemmen: 1357
GESCHIEDENIS

geschiedenis

Oudheidskamer Genemuiden

GEMEENTE
OMROEPINFO

(Advertenties)

(Advertentie)[Valid RSS]
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed

MEEST GELEZEN
Pagina gegenereerd in 0.0705 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login