Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:kunst en kultuur
donderdag 17 april 2014
13e Jaargang... Update:
'Klein Oerol' in Zwartsluis
donderdag 17-04-2014
Ook Vijf Gebroeders aanwezig

ZWARTSLUIS - Locatietheaterfestival Doake is na een pauze van drie jaar terug. De haven van Zwartsluis is op vrijdagavond 27 en zaterdag 28 juni het decor van het festival dat ooit begon als het ‘Oerol van de Kop van Overijssel’. Dit keer gaat de organisatie voor een combinatie van theater en maritiem erfgoed. Ook de Vijf Gebroeders maakt onderdeel uit van het programma.

(Advertentie)

Samenzang op Tweede Paasdag
woensdag 16-04-2014

GENEMUIDEN - Net als andere jaren is er ook dit jaar weer een samenzangbijeenkomst op de 2e Paasdag in de Hervormde Kerk (kerkplein) van Genemuiden. Om samen te zingen en te bidden. De meditatie wordt verzorgd door dhr. H. Rozendal. Het thema voor deze morgen is: ‘Geopende ogen’. Tijdens deze dienst is er een muzikale invulling door Laura Breman en Annelien Bekendam. Aanvang van de bijeenkomst is 9.30 uur. Een liederenblad is aanwezig. Na de samenkomst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en koffie/thee/fris te drinken in de Garfkamer die grenst aan het kerkgebouw.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Binnenkort is het weer 1 mei en zal de St. vrienden van Oud Genemuiden weer de traditionele Luiemotte organiseren. Onlangs is er in de lokale pers uitgebreid beschreven hoe een echte luiemotte eruit moet zien: een ladder, afgedekt met een laken en feestelijk versierd met de veldbloemen die de natuur op dat moment biedt. Evt. kan een pop of klein kind op de luiemotte worden meegedragen. Per luiemotte mogen er maximaal acht deelnemers zijn.

GENEMUIDEN - De Oudheidskamer wordt het Historisch Centrum Genemuiden. Die naam geeft beter aan wat er op Hoek 27 allemaal valt te beleven, vindt het bestuur. Het HCG blijft onderdeel van Stichting Vrienden van Oud Genemuiden, waar ook de Gællemuniger Taelkrink, de klederdrachtgroep en de werkgroep genealogie ofwel stamboomonderzoek deel van uitmaken.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Binnenkort is het weer zover: donderdag 1 mei, Luiemotte! Dit keer niet meer direct na koninginnedag, dus voldoende (vrije) dagen om een luiemotte te maken! Volgens de traditie wordt dit feest gevierd op de eerste dag van mei. Al sinds mensenheugenis is het de gewoonte, dat dan in de vroege ochtend de luiemottes door de straten van Genemuiden trekken. Met hun gebel en gezang wekken zij de langslapers en roepen hen op uit bed te komen. Ook dit jaar zal de St. Vrienden van Oud Genemuiden deze traditionele voorjaarsviering weer organiseren.

(Advertentie)

Acties om meer bezoekers te trekken
foto: © Jannes van den Berg

GENEMUIDEN - Het Tapijtmuseum is klaar voor het nieuwe toeristenseizoen. Met een aantal acties en samenwerkingen wil het bestuur de terugloop van het aantal bezoekers te lijf gaan. En de voorbereidingen op de toekomst zijn in volle gang.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Onder auspiciën van de SCEG was op zaterdagmiddag 29 maart een uniek luitconcert in ’t Olde Staduus. Een prachtige locatie met een zeer goede akoestiek. Bijzonder van dit concert was de Luit en Vihuela speler Jos Jansen. Jos is afgestudeerd op het conservatorium. Ongeveer 8 jaar geleden is hij door een oogziekte blind geworden. Voor de pauze speelde hij met de luit verschillende partituren. Hierbij gaf hij een uitleg van de muziek en de manier van hoe hij deze partituren instudeert. Hierna was de buurt aan Vera Bekendam, die met haar heldere en prachtige stem zichzelf begeleidend op gitaar enkele mooie liedjes liet horen. Zoals o.a. “Ken je mij” van Trijntje Oosterhuis.

Meer nieuws:

« Begin « Vorige pagina      Volgende pagina » Einde »

(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 54 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

Pagina gegenereerd in 0.0172 s. | Webmaster:Klaas | Webmaster:Redactie | disclaimer | login