Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:kunst en kultuur
dinsdag 2 september 2014
13e Jaargang... Update:
Genemuider Kunstschatten
maandag 07-07-2014
Dinsdagavond 15 juli 2014, aanvang 20.00 uur in t Olde Staduus
foto:

Naast de drie prachtige musea  in Genemuiden, het Historisch Centrum Genemuiden (Oudheidkamer),  het Tapijtmuseum en het Stoomgemaal d’ Olde Mesiene, bezitten we in Genemuiden ook een aantal kunstschatten. De meeste met een geschiedenis, waarvan het beslist de moeite waard is om deze te kennen. Ook zijn er in Genemuiden een aantal kunstenaars, die vele prachtige werken maken. Zelfs kent Genemuiden kunstuitlenen.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Historisch Centrum Genemuiden (voorheen de Oudheidskamer) houdt aanstaande zaterdag een stadswandeling door het oude centrum van Genemuiden. Onderweg worden de deelnemers gewezen op talloze bezienswaardigheden, maar ook op kleine details in onze stad, waar men in het dagelijks leven aan voorbij gaat.

Gids tijdens deze tocht is Gezien Westhoff, en ook Co Mateboer zal meewandelen en onderweg verhalen vertellen. De wandeling start om 14.00 uur bij het Historisch Centrum Genemuiden, Hoek 27, en deelname is gratis. Bij terugkomst is in het HCG koffie, thee en fris verkrijgbaar.

(Advertentie)

Stadswandeling vanuit HCG
maandag 05-05-2014

In het kader van de voorjaarsactiviteiten organiseert het Historisch Centrum Genemuiden (voorheen de Oudheidskamer) aanstaande zaterdag 10 mei een stadswandeling door het oude centrum van Genemuiden. Onderweg worden de deelnemers gewezen op talloze bezienswaardigheden, maar ook op kleine details in onze stad, waar men in het dagelijks leven aan voorbij gaat.

Gids tijdens deze tocht is Gezien Westhoff, en ook Co Mateboer zal meewandelen en onderweg verhalen vertellen.

De wandeling start om 14.00 uur bij het Historisch Centrum Genemuiden, Hoek 27, en deelname is gratis. Bij terugkomst is in het HCG koffie, thee en fris verkrijgbaar

Nationale Gemalendag
donderdag 01-05-2014
Zaterdag 10 mei Nationale Gemalen- en Molendag is dOlde Mesiene weer onder stoom te bezichtigen.

KAMPERZEEDIJK - stoomgemaal_500
Op zaterdag 10 mei Nationale Gemalen- en Molendag is d’Olde Mesiene weer onder stoom te bezichtigen.

Het stoomgemaal bezit nog een originele stoommachine van Nederlands fabricaat uit 1856. De stoomtechniek van vroeger is zowel voor kinderen als volwassenen een boeiende bezienswaardigheid.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - In het Historisch Centrum Genemuiden (voorheen de Oudheidskamer) zal vanaf 10 mei t/m 28 juni elke zaterdagmiddag iets bijzonders te beleven zijn. Natuurlijk is het museum dan geopend, maar elke week krijgt ook één activiteit van het Historisch Centrum bijzondere aandacht.

Dat begint op 10 mei met een stadswandeling. Onder leiding van een deskundige gids wordt een tocht gemaakt door het oudste deel van Genemuiden. Onderweg worden de deelnemers gewezen op talloze bezienswaardigheden, maar ook op kleine details in onze stad, waar men in het dagelijks leven aan voorbij gaat. Op 7 juni zal de stadswandeling worden herhaald.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Alien Groothuis van Galerie Roots en Marjo van den Berg exposeren hun werk vanaf 6 mei in 't Olde Staduus. Die middag opent voorzitter Johannes van den Berg van 't Olde Staduus de tentoonstelling. Tot eind juni kunnen bezoekers het werk van de twee Genemuiden kunstenaressen bekijken. Ze zijn zelf in ieder geval iedere dinsdagmiddag in het gebouw aanwezig. Ook op andere momenten zijn belangstellenden welkom.

(Advertentie)

Harm Hoeve concerteert in Zwolle
donderdag 17-04-2014

ZWOLLE - Op Tweede Paasdag 21 april geeft organist en dirigent van Stereo Harm Hoeve een concert op het beroemde Schnitgerorgel van de Grote Kerk te Zwolle, aanvang 20.00 uur. Lange tijd was dit imponerende barokinstrument het grootste orgel van Nederland.

Meer nieuws:

« Begin « Vorige pagina      Volgende pagina » Einde »

(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 31 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0183 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login