Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> bedrijven
woensdag 17 september 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

Concurrentiepositie koopwoning verbetert
dinsdag 22-01-2013
Door goede betaalbaarheid, aldus Piet Bonthuis van Bonthuis Vaartjes Makelaars.
In de gemeente Zwartewaterland zijn er veel woningen verkocht
foto: In de gemeente Zwartewaterland zijn er veel woningen verkocht © (eigen foto)

ZWARTEWATERLAND - In het vierde kwartaal van 2012 werden naar schatting bijna 34.000 woningen verkocht, waarvan ruim 25.000 door NVM-makelaars. Dit is 31,8% meer dan in het derde kwartaal. Uiteindelijk zijn er over heel 2012 circa 115.000 woningen verkocht, waarvan ruim 85.000 door NVM-makelaars. Ook in de gemeente Zwartewaterland zijn er veel woningen verkocht, aldus Piet Bonthuis van Bonthuis Vaartjes Makelaars. 

“We zien dat consumenten langzamerhand beginnen te wennen aan de nieuwe situatie. Er is nu meer politieke duidelijkheid over de leencapaciteit van kopers. De regels zijn weliswaar strenger, maar de financiering van een eigen woning is voor de meeste mensen nog altijd mogelijk. Daarbij komt dat er een groot aanbod is van steeds scherper geprijsde koopwoningen en zijn er per 1 januari jl. weer starterleningen beschikbaar in Zwartewaterland”.

De verwachting is dat na het sterke laatste kwartaal van 2012 een rustig eerste kwartaal van 2013 volgt. Niettemin zijn wij positief, want in de eerste weken van januari hebben wij ons niet hoeven te vervelen, volop afspraken in de agenda’s. Ook in 2013 blijft het van belang om van de vraagprijs van een woning géén prijsvraag te maken. Verstandig is direct met een scherpe prijs te komen. In de eerste weken staat een huis immers het meest in de belangstelling. Door een prijsverlaging kan een woning bovendien 'besmet' raken, zodat potentiële kopers ver onder de toch al verlaagde prijs gaan bieden, aldus Piet Bonthuis.

Gepubliceerd op: dinsdag 22-01-2013 door Willem Timmerman. 1219 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.


(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 31 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0196 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login