Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> actueel
zaterdag 20 september 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

SC Genemuiden laat dure punten in Barendrecht
zondag 03-02-2013
De tijd gaat dringen voor SC Genemuiden
Jeffrey de Visscher met bal, speelt Stephan Kruithof  uit (4)
foto: Jeffrey de Visscher met bal, speelt Stephan Kruithof uit (4) © Helmich Lubberts

(door Helmich Lubberts)

BARENDRECHT - Het is SC Genemuiden niet gelukt de eerste competitiewedstrijd na de winterstop winnend af te sluiten. Alle goede bedoelingen ten spijt voorafgaande aan het uitduel tegen Barendrecht, stond men aan het eind van de wedstrijd toch weer met lege handen en leed men een 3-2 nederlaag.

 

Sportclub Genemuiden begon slapjes aan de wedstrijd, het was dan ook niet verwonderlijk dat Barendrecht de kansen greep die het de eerste twintig minuten op een presenteerblaadje kreeg aangeboden. Na zeven minuten spelen lag het eerste doelpunt dan ook al achter doelman Albert Flier. Marwin Richard omspeelde de verdediging simpel en bereikte Bob Vermunt, deze toucheerde de bal waarna Ivan Almeida de hoek voor het uit kiezen had en de bal simpel binnen kon schieten. Je zou verwachten dat Sportclub na dit snelle doelpunt wat alerter zou reageren op het spel van de Barendrechters, maar niets was minder waar. Het was dan ook de boomsterke spits Marwin Richard die in de 20e minuut vanuit een strak genomen corner de 2-0 binnen wist te koppen. Dezelfde Richard die even daarvoor ook al een geweldige kans kreeg om de score verder uit te breiden.

Het leek een hopeloze middag voor Genemuiden te worden, de wil was er, maar zoals zo vaak dit seizoen ontbrak het aan het vertrouwen. Vertrouwen wat je nodig hebt om tot scoren te komen. Toch lukte het Sportclub om nog voor rust de aansluitingstreffer te realiseren, door een goed genomen corner van Erik Rotman in de 33e minuut. Herman van Dijk torende boven alles en iedereen uit en kopte de bal snoeihard achter doelman Zegers. Er gloorde weer hoop voor de Groen – Witten, het lukte om verder van de eigen goal af te voetballen en wat kleine kansjes te creëren. Al leverde dit geen doelpunten op. De beste kans was zelfs voor Barendrecht, uit een snelle counter werd Laurens Visser bediend, gelukkig pareerde doelman Flier de bal op sublieme wijze en lukte het Visser niet om nog voor rust de marge verder te vergroten voor Barendrecht.

Na de rust mocht Genemuiden het gaan proberen om de gelijkmaker te gaan forceren, maar ook nu leek dit niet te gaan lukken. Het was Berry Halfwerk die in de derde minuut van de tweede helft binnen de zestien meter Marwin Richard vloerde. Scheidsrechter Sedik kon niets anders doen dan de bal op de penalty stip te leggen en Halfwerk op een gele kaart te trakteren. Gelukkig voor Genemuiden faalde Visser vanaf elf meter en bleef Sportclub uitzicht houden op een goed resultaat. Sportclub putte weer hoop na deze gemiste strafschop en speelde weer wat meer van de eigen helft af en creëerde zelfs weer wat kansen. Het spel golfde op en neer en in deze fase waren de beide ploegen aan elkaar gewaagd. Toch was een messcherpe counter van Barendrecht de aanleiding voor de derde treffer deze middag, wie anders dan Marwin Richard zette deze aanval op. Hij bediende de van achteropkomende Stanley Husen op maat, deze wist wel raad met dit buitenkansje en liet dan ook doelman Flier in de 60e minuut kansloos en noteerde de 3-1. Genemuiden gaf zich nog niet gewonnen, men bleef aandringen. Dit resulteerde in de 70e minuut tot een doelpunt. Jacco Riemens werd na een actie van Anne van der Kolk goed aangespeeld en ronde het laatste gedeelte perfect af. Met nog twintig minuten op de klok moest het mogelijk zijn om in ieder geval nog een puntje uit het vuur te slepen, echter deze gedachte ging als een nachtkaars uit. Na een overtreding van Martijn Jansen op Jeffrey Aarts in 80e minuut wat hem de tweede gele kaart van deze middag opleverde leek het over en uit voor Sportclub. Toch lukte het Barendrecht niet profijt te trekken door de man meer situatie. Toen aanvoerder Stanley Huzen niet veel later met direct rood ook in mocht rukken na een vermeende slaande beweging, bleken de resterende tien minuten die nog over waren onvoldoende om er deze middag nog iets positiefs uit te halen.

Wat restte voor Sportclub was opnieuw een zware kater, het is te hopen dat het team en staf deze snel kunnen weg spoelen want de tijd dringt. Volgende week zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Spakenburg, een niet te onderschatten tegenstander.

Gepubliceerd op: zondag 03-02-2013 door Willem Timmerman. 1662 keer gelezen..

reacties:

  • De kans dat ze degraderen is zo'n beetje 70-80%. Gaan de laatste 3 er niet uit? Misschien beter om je nu al te richten op kampioenschap in de hoofdklasse. Ook wel weer leuk tegen Harkemase boys, Staphorst etc...
Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.


(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 31 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0239 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login