Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:algemeen
donderdag 31 juli 2014
13e Jaargang... Update:
Sportclub gaat weer beginnen
woensdag 30-07-2014

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuide maakt zich vanaf komende maandag gereed voor de Topklasse. De eerste selectie begint dan met een fors trainingsprogramma dat na een week leidt tot een duel met DOVO. Dat staat voor zaterdag 9 augustus op het programma. Daarna staat weer het traditionele trainingskamp in Kraggenburg op het programma, waar de groen-witten het ook opnemen tegen SC Joure.

(Advertentie)

snelvliegers_500
Na een aantal zaterdagen een aangepast programma gekend te hebben, vanwege de weersomstandigheden, werd op zaterdag 19 juli de laatste dagfondvlucht vervlogen.

Ook deze vlucht werd aangepast vanwege het warme weer. In plaats te vliegen vanaf een afstand van ruim 600 kilometer werd er nu gelost in Sens met een afstand van 529 kilometer. De 62 ingezette Snelvlieger duiven werden ’s morgens om 10 over half zeven gelost. Om het concours te kunnen sluiten moesten er 16 prijsduiven geklokt werden. Het was opnieuw een duif van het hok van Arjan Beens die de overwinning opeiste. Het duivinnetje de 003 werd geklokt om 7 minuten over half twee en dit betekende naast de eerste plaats in Genemuiden ook een mooie vermelding op teletekst. Een aantal weken geleden vloog de doffer (de 010) ook al een teletekst vermelding. Deze twee duiven heeft Arjan op elkaar gekoppeld; er zullen weinig liefhebbers in Nederland kunnen zeggen dat zowel het mannetje als het vrouwtje van één koppel binnen een paar weken op teletekst hebben gevlogen.

(Advertentie)

foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - Spectaculair gezicht dinsdagavond: waterskiënde jongeren op het Zwarte Water. Een echt zomertijdverdrijf. Bij het Veer keken mensen geboeid toe.

STG De Eendracht in Tour du Jour
foto: STG De Eendracht in Tour du Jour

Gisteravond was STG de Eendracht live aanwezig bij de uitzending van Tour du Jour op RTL 7. Via een stempagina kon er op de aangemelde verenigingen worden gestemd van 23 juni tot en met 6 juli via Facebook. De 28 verenigingen met de meeste stemmen kwamen in de uitzending. STG de Eendracht is dat nu gelukt.

Hierbij enkele foto's van STG de Eendracht in de live uitzending van RTL 7.

Klik op de foto's voor een vergroting

(Advertentie)

Helmich haalt de finish
vrijdag 18-07-2014
'Voor geen goud willen missen'
Wim, Jannie, Hilda en Helmich halen de streep
foto: Wim, Jannie, Hilda en Helmich halen de streep

GENEMUIDEN - Helmich Lubberts en zijn familieleden legden ook de laatste etappe van de Nijmeegse Vierdaagse met goed gevolg af. De intocht was dit jaar echter anders dan andere jaren, vanwege de vreselijke gebeurtenis van donderdagavond. "Dat het lopen van vierdaagse niet het belangrijkste is in het leven is hebben wij met de start van de laatste wandel dag ondervonden. De crash met het vliegtuig van Malaysian Airlines had ook bij de start van de vierde dag de nodige impact. Het was dan ook een logisch gevolg dat de organisatie het besluit had genomen om de festiviteiten te versoberen, een besluit wat ik persoonlijk volledig kan begrijpen. Toch wil ik jullie de laatste dag niet onthouden, dus hierbij mijn verhaal."

(Advertentie)

De Eendracht in Tour du Jour
vrijdag 18-07-2014

GENEMUIDEN - Het is STG De Eendracht gelukt: morgenavond zijn ze live aanwezig bij de uitzending van Tour du Jour op RTL 7. Via een stempagina kon er op de aangemelde verenigingen worden gestemd van 23 juni tot en met 6 juli via Facebook. De 28 verenigingen met de meeste stemmen komen in de uitzending. STG de Eendracht is dat nu gelukt. Morgenavond gaat de STG de Eendracht met supporters richting Utrecht voor de live uitzending van Tour du Jour. Uitzending begint om 20:30 op RTL 7

(Advertentie)

Helmichs dag van Groesbeek
donderdag 17-07-2014
Militaire begraafplaats
foto: Militaire begraafplaats © Helmich Lubberts

GROESBEEK - Helmich Lubberts had het vandaag zwaar, maar kwam weer keurig aan de finish. De derde etappe ging onder meer langs de militaire begraafplaatsen bij Groesbeek. Zijn verslag deel drie. "We zijn op de helft, na twee dagen en 80 kilometer zijn we lekker op weg. Ook deze ochtend was het weer vroeg opstaan, maar dat weet je vooruit als je de uitdaging van de Nijmeegse vierdaagse aangaat. Lukt het ons om deze dag door te komen, of rijzen er problemen net nu het einde in zicht is. Toch maar niet te veel doemdenken, met de juiste spirit gaat het ons zeker lukken."

Meer nieuws:

« Begin « Vorige pagina      Volgende pagina » Einde »

(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 24 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0189 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login