Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:algemeen
zaterdag 20 september 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

Informatie van en voor bedrijven.

Peruaans menu om bij te watertanden
vrijdag 19-09-2014
foto:

GENEMUIDEN - Kabeljauw, pompoen crèmesoep met  garnaaltjes, aardappeltaartje met kip, gemarineerde biefstukreepjes en een taartje van limoencreme kletskop en meringue. Dat zijn de hoofdbestanddelen van het Peruaanse menu dat De Kaaihof komende donderdag presenteert. Ook is er Peruaanse muziek en een band met Genemuider muzikanten én de in Peru wonende Genemuidense Mariska van Dalfsen. En dat allemaal voor slechts 30 euro, waarvan 10 euro naar de school in Chamis gaat.

Impressie van de nieuwe situatie
foto: Impressie van de nieuwe situatie

GENEMUIDEN - Boudesteyn & Partners en Regiobank verhuizen naar de Westerkaai. Regiobank vestigt zich straks in het voormalige pand van Expert, Boudesteyn & Partners trekt in de Westerkaai 78. Dat meldt projectontwikkelaar Koraal Vastgoed donderdag. Volgens het bedrijf is de locatie een 'uitgelezen kans voor een herontwikkeling'. Ook krijgt de locatie nog een woonfunctie.

Westerman Van Dieren naar Hasselt
donderdag 18-09-2014

HASSELT - Transportbedrijf Westerman Van Dieren, met duidelijke Genemuider banden, opent een tweede vestiging in Hasselt. Het bedrijf uit Nieuwleusen heeft onder meer uitbreiding nodig omdat het ook voor Gamma en Karwei gaat rijden. Ook Scania komt overigens naar Hasselt. Daar gaat het vrachtwagens gereedmaken voor de export. Neptune Shipyards vestigt zich ook in de Hanzestad. Het maritieme bedrijf nam onlangs al het honderd jaar oude Ridderinkhof over.

Drukte aan de Klaas Fuitestraat
donderdag 18-09-2014
Plaatsing ondergrondse containers
foto: Plaatsing ondergrondse containers © Erik Driessen

GENEMUIDEN - Het is een drukte van belang aan de Klaas Fuitestraat. Officieel beginnen de werkzaamheden aan deze straat morgen, maar donderdag waren er al veel mensen aan het werk. Ook werden de ondergrondse containers voor het nieuwe afvalinzamelingssysteem geplaatst op de parkeerplaats van de twee nieuwe supermarkten. Die parkeerplaats is ondertussen ook bijna klaar, terwijl de vorderingen aan de panden ook snel gaan. Eind november openen zowel de Boni als de Aldi hun deuren. Begin volgend jaar pakt de gemeente vervolgens het gebied rond de huidige Boni aan. Daarin komen ook weer ondernemers, waaronder de HEMA.

GENEMUIDEN - Lamco de Vries opent in november een tweede Showmagazijn. Die komt in Dronten. Ruim twee jaar geleden opende Lamco de Vries zijn tegel en sanitair showroom in Zwolle. "Showmagazijn Zwolle onderscheidt zich van andere badkamerspecialisten door badkamers te leveren voor internetprijzen. Door de kosten laag te houden kunnen we deze prijzen hanteren. Weinig personeel, geen dure showroom, geen dure A-locatie en rechtstreekse inkopen bij de fabrikant zorgen voor deze lage kosten", zegt De Vries.

foto: © Enrico Kolk

GENEMUIDEN – “Een van de dames gaat zaterdag spiering bakken”, vertelt Aalt-Willem Timmerman van Vishandel Timmerman. Bij zijn kraam wordt zaterdag 20 september, tijdens Eikoerei, spiering gebakken.

Tussen 10.00 en 15.00 uur kunnen mensen vers gebakken spiering kopen bij de kraam.

GENEMUIDEN - Kringloopgeluk aan de Langestraat gaat vermoedelijk de week voor de biestemerk open. Dat zegt Jan van Dijk dinsdag als de redactie van Genemuiden Actueel een voorraad overtollige huisraad komt brengen. Nog bijna dagelijks komen er nieuwe oude spullen binnen. "Het prijzen kost veel tijd. En we gaan de zaak nu inrichten. We verwachten dat het voor de biestemerk is gelukt, misschien nog net wat eerder", aldus Van Dijk.

Fibromyalgie? Massage helpt!
dinsdag 16-09-2014

GENEMUIDEN - Massage Genemuiden helpt veel mensen die kampen met fibromyalgie. Na een eerder bericht op Genemuiden Actueel kwamen mensen uit een brede regio naar de praktijk van Roland Pleizier. “Met verschillende soorten massage verminderen wij de stress en pijn. Ook geven wij tips en adviezen voor voeding en supplementen. Uiteraard genezen wij de ziekte niet, maar de behandeling levert heel snel goed resultaat op.”

GENEMUIDEN - De werkzaamheden rond de huidige BONI en 't Olde Staduus beginnen pas volgend jaar. Dat schrijven Burgemeester en Wethouders aan de gemeenteraad. Volgens het college hebben de ondernemers gemeld dat ze in december geen overlast willen in het centrum van Genemuiden. Wanneer de werkzaamheden nu daadwerkelijk beginnen hangt ook af van het weer. Uit de brief blijkt dat de nieuwe BONI op 26 november open gaat. Daarna verkasssen een aantal andere ondernemers naar het huidige pand.

MEER NIEUWS


Wie is Online ?..

Nu online: 31 bezoeker(s)
AAN DE ZIJLIJN

Wilt u een nieuw product of een nieuwe dienstverlening van uw bedrijf onder de aandacht brengen? Neem vrijblijvend contact op met de redactie van Genemuidenactueel en ervaar het enorme bereik!

AGENDA
ADVERTENTIES

(Advertentie)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.037 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login