Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:algemeen
woensdag 30 juli 2014
13e Jaargang... Update:
Woninginbreker in IJsselmuiden opgepakt
woensdag 30-07-2014

In de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 juli is een 46-jarige man, zonder vaste woonplaats, aangehouden voor woninginbraak. De man bleek daarnaast in het bezit van een gaspistool. De bewoners van een woning aan de Monnikenstraat werden rond 04.45 uur wakker van braakgeluiden en zagen vervolgens dat het deurslot, door het boren van gaatjes, was geforceerd. Hierop werd direct de politie gealarmeerd. Uit de woning was niets weggenomen.

(Advertentie)

foto: © Natuurmonumenten

SINT JANSKLOOSTER - Elke donderdag in augustus vaart de excursieboot van Natuurmonumenten naar het zuidelijk deel van De Wieden, rondom het dorp Belt-Schutsloot. De boot vertrekt om 12.30 uur vanaf Bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster. De tocht duurt vier uur. Er kunnen maximaal 24 personen mee met de excursieboot. Deelname voor leden € 12,50, niet-leden € 17,50. Kind leden € 5,75, niet-leden € 7,75. Reserveer een plaats bij het bezoekerscentrum, T (0527) 246644 of via www.natuurmonumenten.nl/bcdewieden.

(Advertentie)

ROUVEEN - Maandagmorgen zijn bij een controle op een parkeerplaats aan de A28 twee Amsterdammers (15 en 18 jaar) aangehouden voor woninginbraak. In hun auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen. Ook lagen daarin spullen die kort daarvoor uit een woning in Steenwijkerwold waren gestolen. Het tweetal is ingesloten. Tegen hen is een nader onderzoek gestart.

Nog plek op de Vijf Gebroeders
maandag 28-07-2014
foto: © Erik Driessen

GENEMUIDEN - Meevaren op de Vijf Gebroeders is komende woensdag en vrijdag nog mogelijk. Op beide zomeravondtochten zijn nog een aantal plekken vrij. Meevaren kost 10 euro en het vertrek uit de binnenhaven van Genemuiden is 19.00 uur. Tussen 22.00 en 22.30 uur vaart het turfschip Genemuiden weer binnen. Aanmelden kan via info@vareningenemuiden.nl . Overigens is het ook mogelijk om het schip voor een dag of dagdeel af te huren. Dan is bijvoorbeeld een tocht richting Kampen, Blokzijl of Urk mogelijk. Meer weten? Kijk dan op www.vareningenemuiden.nl.

(Advertentie)

A.s. donderdag avond 31 julie in de Grote Kerk in Hasselt
foto:

Deze zomer geven panfluitiste Noortje van Middelkoop en organist Harm Hoeve weer diverse feestelijke zomerconcerten in het land. Ze spelen vrolijke en toegankelijke muziek voor jong en oud. Op donderdag 31 juli komen ze in de Grote Kerk te Hasselt (Markt 8).

Op het programma staat onder andere de bekende Hongaarse Czardas van Monti, de mars Stars and Stripes en het door Suzan Boyle bekend geworden lied "I dreamed a dream". Ook licht-klassieke werken van Vivaldi zullen gespeeld worden. Natuurlijk ontbreekt  de Roemeense volksmuziek niet op deze concerten. Noortje en Harm spelen eveneens een aantal bewerkingen van bekende geestelijke liederen; muziek die bij velen zeker een snaar zal raken.

(Advertentie)

Het Limburg dichtbij huis
foto: Het Limburg dichtbij huis

GENEMUIDEN - Niet op vakantie of nog even na de vakantie er op uit in eigen regio? Dichtbij huis is genoeg te ontdekken. Wat te denken van de Woldberg en de Eese even buiten Steenwijk. Een beetje Limburg dichtbij huis: glooiingen in het landschap, bossen en een bijzondere natuur. Een uitstekend wandel- of fietsgebied op hooguit dertig kilometer van huis.

(Advertentie)

ZWOLLE - Een hoogbejaard Zwols echtpaar is zondagmiddag op laffe wijze gewelddadig overvallen in hun woonplaats. De man en zijn vrouw (85 en 88 jaar) reden beiden op hun scootmobiel, toen zij werden beroofd door twee mannen op een bromscooter. De mannen rukten op ruwe wijze de sieraden van het lichaam van de vrouw. Hierop stapte haar echtgenoot van zijn scootmobiel en kwam haar te hulp. Dit leidde tot een korte worsteling, waarbij de vrouw uit haar scootmobiel viel en deze bovenop zich kreeg. De man werd meerdere malen getrapt en viel in een steile droge sloot. De daders gingen er vervolgens richting Hollewandsweg vandoor.

Meer nieuws:

« Begin « Vorige pagina      Volgende pagina » Einde »

(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 31 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0187 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login