Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:algemeen
vrijdag 18 april 2014
13e Jaargang... Update:
Nieuwe website voor en over Kamperzeedijk
vrijdag 18-04-2014
foto: © Website voor de Kamperzeedijk

GENEMUIDEN - Waarin een klein dorp groot kan zijn: de Kamperzeedijk heeft een prachtige nieuwe informatie. Met volop informatie voor de inwoners en de bezoekers van het dijkdorp. Nieuws en historie! De website wordt geheel door vrijwilligers gerund. Kijk zelf op www.kamperzeedijk.nl

(Advertentie)

Een winkelier uit de Kamper Lelystraat is donderdagmiddag op de Lovinkstraat gewond geraakt nadat hij bij de achtervolging van een winkeldief ten val kwam. Hij moest zich met letsel aan zijn hand onder doktersbehandeling laten stellen. De man was een winkeldief achterna gegaan die bij een hem een fles sterke drank uit de zaak had gestolen. Passerende jongens gaven een duidelijk signalement van de man. Kort daarna kon op de van Oss-straat een 38-jarige man uit Den Dolder worden aangehouden. Hij werd ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Tijdens de achtervolging was de fles drank uit de jaszak van de man op straat kapot gevallen.

(Advertentie)

HASSELT - Zwartewaterland is de eerste Overijsselse gemeente met een nieuw college. In de rest van de provincie is men druk bezig met het maken van een nieuwe coalitie. Wethouder Visserman is blij dat de formatie achter de rug is. "We kunnen weer aan het werk." Voor Gerrit Knol voelt het pluche "nog wat onwennig". Dat gaat de komende jaren vast veranderen.

Kaart van de nieuwe situatie
foto: Kaart van de nieuwe situatie

KAMPERZEEDIJK - Samen met de bewoners langs en gebruikers van de Kamperzeedijk heeft Wethouder Speksnijder een visie over de bebouwdekomgrens opgesteld. Daaruit kwam dat de grens vergroot moest worden. Dat betekent dat de maximumsnelheid van 80 naar 50 km/h gaat. Op het plaatje is te zien hoe de nieuwe grens is.

(Advertentie)

REGIO - Veiligheidsregio IJsselland gaat werken met een nieuwe landelijke systematiek voor slachtofferregistratie. Het algemeen bestuur heeft dat woensdag 16 april besloten.  Bij een crisis of ramp  willen mensen als eerste weten hoe het met hun familie en vrienden is. Binnen het project SIS, dat staat voor Slachtofferinformatiesystematiek, werken gemeenten, geneeskundige hulpverlening en politie samen aan een verbetering van de systematiek van slachtofferregistratie. Het doel van SIS is om verwanten zo snel mogelijk te informeren over de situatie van hun  naaste(n). Met name richt SIS zich op de status en verblijfplek van niet-zelfredzame slachtoffers.

(Advertentie)

Harm Hoeve concerteert in Zwolle
donderdag 17-04-2014

ZWOLLE - Op Tweede Paasdag 21 april geeft organist en dirigent van Stereo Harm Hoeve een concert op het beroemde Schnitgerorgel van de Grote Kerk te Zwolle, aanvang 20.00 uur. Lange tijd was dit imponerende barokinstrument het grootste orgel van Nederland.

(Advertentie)

Burgemeester hanteert de spuit
donderdag 17-04-2014
foto:

HASSELT - Burgemeester Bilder ging vandaag op bezoek bij Stegeman Oppervlaktebehandeling in Hasselt. Dit is een in 1978 opgericht familiebedrijf aan de Productieweg in Hasselt.  Aanvankelijk verrichtte het bedrijf vooral werkzaamheden in reiniging en schoonmaak, maar geleidelijk aan ontwikkelde het bedrijf zich tot allround specialist in gevelreiniging en stralen. Burgemeester Bilder legt regelmatig bedrijfsbezoeken af bij de bedrijven in de gemeente Zwartewaterland. Doel hiervan is om de betrokkenheid tussen de gemeente en het bedrijfsleven te bevorderen.

Meer nieuws:

« Begin « Vorige pagina      Volgende pagina » Einde »

(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 42 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

Pagina gegenereerd in 0.0185 s. | Webmaster:Klaas | Webmaster:Redactie | disclaimer | login