Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:algemeen
donderdag 2 oktober 2014
13e Jaargang... Update:
Politie extra alert in donkere maanden
donderdag 02-10-2014

GENEMUIDEN - Als het eerder op de dag donker wordt, neemt het aantal woninginbraken, overvallen en straatroven vaak toe. In de periode oktober tot maart zet de politie daarom extra hierop in. In heel Nederland gaat de politie plaatselijk meer surveilleren, preventieve acties houden, notoire inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden en nóg meer energie te steken in het opsporen van daders.

(Advertentie)

HASSELT - Burgemeester Bilder verwelkomde woensdag twee oude vrachtschepen in Hasselt. De Oude Jan en De Stella Maris zijn zogenaamde 'luxe motoren'.

De schepen dateren uit respectievelijk 1912 en 1934. De schepen krijgen in het kader van het grachtenplan een ligplaats bij de kalkovens. Het aanmeren van deze schepen maakt deel uit van het Grachtenplan Hasselt.

Foto's Gerrit Jan Bosman

 

(Advertentie)

foto: © Erik Driessen

SINT JANSKLOOSTER - Theeschenkerij De Wieden heeft een uitstekend zomerseizoen gedraaid. Naast toeristen en regiobewoners ontdekte uitbater Hemmo Kuipers dat zijn zaak ook interessant is voor de zakelijke doelgroep. “Vanuit heel Nederland ontvangen we bedrijven en organisaties die hier komen vergaderen en lunchen of dineren”, aldus Kuipers. Met een bijzonder programma gaat hij ook voor een drukke winter.

Dirk Scheele komt naar Zwolle
woensdag 01-10-2014
foto: © Gerhard Witteveen

ZWOLLE - Na het succes van de vier cd’s van De Liedjesspeeltuin leek het Dirk Scheele leuk om weer eens een intiem theaterprogramma te maken rond deze liedjes. Verpakt in een verrassend mooi Liedjesspeeltuindecor, neemt Dirk Scheele de kinderen mee in een actief meedoe-liedjes-popconcert voor de allerkleinsten. Er is zowel een ochtend- als een middagvoorstelling op zaterdag 11 oktober in Zwols poppodium Hedon.   

(Advertentie)

SINT JANSKLOOSTER - Inwoners van Sint Jansklooster kregen dinsdagochtend in alle vroegte een Burgernet-SMS. Dat ze moesten uitkijken naar drie Oost-Europese mannen en een vrouw met een rode jas. Niet veel later kwam het bericht dat een van de gezochten was opgepakt en dat de actie was gestart. Desondanks reden er in het dorpje veel politiewagens rond.

(Advertentie)

Een 36-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Zwolle zijn aangehouden voor winkeldiefstal met geweld. Uit een grootwinkelbedrijf aan de Nieuwstraat namen zij een jas weg, zonder die aan de kassa af te rekenen. Toen de Zwollenaar daarop werd aangesproken sloeg hij de beveiliger enkele malen met zijn vuist in zijn gezicht en ging er vandoor.

(Advertentie)

DUOvanDIJK eenmalig als trio
maandag 29-09-2014
Duo van Dijk
foto: Duo van Dijk

Aanstaande donderdag 2 oktober zal trombonist Willem Kiewiet de Jonge zich aansluiten bij het inmiddels bekende Kamper trompetduo. Het toneel zal de Nieuwe Kerk in Katwijk zijn met achter het orgel de nestor van de EO Nederland Zingt opnames Martin Zonneberg. Achter de piano zal plaatsnemen pianist en componist Johan Bredewoudt. Het thema van dit Nederland Zingt op Verzoek is: Prijs Adonai!

Meer nieuws:

« Begin « Vorige pagina      Volgende pagina » Einde »

(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 45 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0204 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login