Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:algemeen
zaterdag 30 augustus 2014
13e Jaargang... Update:
Harm Hoeve sluit zomerserie Hasselt
zaterdag 30-08-2014
Harm Hoeve van Stereo
foto: Harm Hoeve van Stereo

HASSELT - Het slotconcert van de zomerserie orgelconcerten op het Rudolf Knol orgel in de Grote of Stephanuskerk in Hasselt wordt op zaterdag 6 september verzorgd door Harm Hoeve die geen nadere introductie behoeft. Zijn spel wordt altijd zeer gewaardeerd gezien ook de grote belangstelling voor zijn jaarlijkse kerst- en nieuwjaarsconcert in Hasselt.

(Advertentie)

De fraaie sporthalen van de nieuwe school
foto: © Erik Driessen

ZWARTSLUIS - Alsof een school in Genemuiden werd geopend. Zoveel Genemuidenaren kwamen zaterdag het nieuwe Agnieten College in Zwartsluis bekijken. Veel ouders van leerlingen en wellicht ex-leerlingen die benieuwd waren naar het nieuwe onderkomen van de 'oude MAVO'. Dat ziet er in ieder geval schitterend uit. Groot en toch huiselijk, met een schitterende sporthal en kantine.

(Advertentie)

Zomermaaien in De Wieden
vrijdag 29-08-2014
foto: © Lytsa Post

DWARSGRACHT - De mooiste baan van de wereld heeft-ie. Dat zegt Jan Smit uit Dwarsgracht.  Op een zonnige dag terwijl hij staand met z’n groene kaplaarzen tussen het hoge gras van De Wieden over het water uitkijkt, is dat niet moeilijk te geloven. Als eigenaar van een natuurbeheer- en rietteeltbedrijf voert Smit al sinds de jaren ’90 klussen uit voor Natuurmonumenten. Momenteel is hij bezig met het zomermaaiwerk. 

foto: © Agnieten College

ZWARTSLUIS - Het Agnieten College in Zwartsluis is vandaag officieel geopend. Morgen krijgen belangstellenden de gelegenheid om tussen 10.00 en 14.00 uur het pand te bekijken. Leerlingen zijn de afgelopen dagen al verrast met een hoody met daarop het logo van de school. Wie de afgelopen dagen op de pont stond, weet precies hoe die eruit zien. Veel kinderen uit Genemuiden gaan immers ook naar de voormalige MAVO.

(Advertentie)

HASSELT - Motor-Toerclub Hasselt viert op 5 september 2014 haar 30 jarig jubileum. In 1984 werd de vereniging opgericht op initiatief van Henk Kuterman en Henk Timmerman met als doel ‘het bevorderen van de motorsport in Hasselt en omgeving’, zoals in de verenigingsstatuten werd opgenomen. Om deze mijlpaal niet onopgemerkt voorbij te laten gaan wordt op zaterdag 6 september een jubileum toertocht georganiseerd.

(Advertentie)

Politie pakt skimmers
vrijdag 29-08-2014

HOLTENBROEK - Twee Zwollenaren (18 en 32) zijn donderdagmiddag aangehouden voor skimming. Zij worden er van verdacht een geldautomaat aan het Bachplein te hebben gemanipuleerd, waardoor zij een pinactie van een plaatsgenoot wisten te beïnvloeden en er met zijn geld vandoor gingen. Op aanwijzing van het slachtoffer werd het tweetal ingerekend. Beiden zijn ingesloten. Tegen hen is een onderzoek gestart.

(Advertentie)

Man bedreigt politie met klomp
vrijdag 29-08-2014

STAPHORST - Donderdagmorgen is op de D’Olde Dijk in Staphorst een 69-jarige automobilist uit De Wolden aangehouden voor bedreiging van een politiemedewerkster. Zij had de man staande gehouden voor verschillende verkeersovertredingen. Daarbij bedreigde hij haar met zijn klomp en later wilde hij haar met een grote kei slaan. Hierop was zij genoodzaakt pepperspray te gebruiken.

Meer nieuws:

« Begin « Vorige pagina      Volgende pagina » Einde »

(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 35 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0204 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login