Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:algemeen
dinsdag 22 juli 2014
13e Jaargang... Update:
Genemuider avond in Blokzijl
dinsdag 22-07-2014

BLOKZIJL - Anders dan Normaal en Herbert Altena met band treden binnenkort op in Blokzijl. Dat meldt het Prins Mauritshuis dat sowieso populair is onder Genemuidenaren. Ook zijn er zakelijke banden. Bitter Zoet levert bijvoorbeeld de chocolade en ander snoepgoed aan de zaak die tot de beste honderd terrassen van Nederland wordt gerekend. Wanneer de Genemuider muzikanten optreden, maakt eigenaar Alco Tolner binnenkort bekend.

(Advertentie)

foto: © Staatsbosbeheer

GENEMUIDEN - Niet op vakantie, maar er wel even helemaal uit? Een vaarexcursie in de omgeving is daarvoor een van de beste opties. Je waant je soms compleet in een andere wereld, maar dan dichtbij huis. Mooie vaartochten zijn bijvoorbeeld te maken in De Wieden of in de Weerribben.

In De Wieden maakt het het bedrijf www.varenindewieden.nl uit Zwartsluis prachtige tochten. Wie een echte natuurgids mee wil, kan terecht bij Natuurmonumenten in Sint Jansklooster. Dagelijks vertrekken de excursieboten daar de mooiste plekken in De Wieden. Vanuit Ossenzijl doet Staatsbosbeheer hetzelfde in De Weerribben.

Nog dichterbij huis? Bezoek het Vogeleiland met een boot van Natuurmonumenten of vaar er iedere dinsdag en donderdag langs met de ZS13 uit Zwartsluis. Vanuit Genemuiden maakt de Vijf Gebroeders prachtige tochten het Zwarte Water op, maar die zitten voor deze week al helemaal vol.

(Advertentie)

Tweede overname belooft mooie combinatie
Willem Jan en Willem Bonsink
foto: Willem Jan en Willem Bonsink

ZWARTSLUIS - Na meer dan 30 jaar hebben Arend en Jacob Bonsink besloten om Bonsink Aquaservice uit Zwartsluis over te dragen aan hun zonen Willem en Willem-Jan. Naast Bonsink Aquaservice nemen de kersverse eigenaren ook de Zwolse watersportwinkel Korendijk Watersport over.

Weer spelbreker Visdag
maandag 21-07-2014
foto:

ZWARTSLUIS - Zaterdag 19 juli één van de Zwartsluizerzaterdagen was het thema Visdag. Veel visnetten waren als decoratie in het dorp opgehangen, wat een gezellige sfeer uitstraalde, ook de winkels deden mee tijdens deze dag daarvoor wat een  wedstrijd uitgeschreven en velen deden mee, de mooiste ingerichte etalage was Kapsalon Janine in de Kerkstraat.

Een visrookwedstrijd zette de kerkstraat goed vol met rook, maar dat kwam de smaak ten goede, terwijl de deelnemers hun beste deden om zo goed mogelijk de vis voor de wedstrijd te roken, wat voor de jury wel een moeilijk opgave was om de beste gerookte vis te kiezen, de winnaar van deze wedstrijd is geworden Dhr. Richard Lassche uit Vollenhove, hij ging met de beker naar huis.

(Advertentie)

foto:

KAMPEN - Het Waterschap Groot Salland vindt in het stadspark in Kampen met enige regelmaat dode eenden en ganzen in het water. De dieren vertonen symptomen van botulisme. Ter bevestiging wordt er momenteel een dood dier onderzocht. Het waterschap plaatst borden bij het water in het stadspark om mensen te adviseren contact met het water te vermijden.

(Advertentie)

1g2_3522_200Het gaat goed met de roerdomp in De Wieden. Beheerder Bea Claessens schrijft dat succes toe aan de nieuwe moerasgebieden die Natuurmonumenten de afgelopen jaren realiseerde. “Een of twee jaar na oplevering zie je dat de vogels een gebied ontdekken. Dat is prachtig om te zien”, aldus Claessens.

Voormalige landbouwgrond kreeg de afgelopen jaren op een aantal plekken een natuurbestemming. Grote projecten zijn wat dat betreft ’t Klooster en de Beulakerpolder bij Giethoorn, het groen kruispunt bij Beukers en een locatie bij Muggenbeet. “Wij realiseerden daar moerassen voor de roerdomp en de bruine kiekendief. Volgens Natura2000 moeten wij ons voor die vogelsoorten extra inspannen. We zijn er nog niet, maar dankzij deze projecten zitten we zeker op de goede weg. Onze aanpak werkt.”

(Advertentie)

Zwemweer in Groot Salland
donderdag 17-07-2014
Zwemmen in de Agnietenplas in Zwolle
foto: Zwemmen in de Agnietenplas in Zwolle

Het wordt aankomend weekend warm en zonnig. Ideaal weer om lekker te gaan zwemmen in de regio. Het Waterschap Groot Salland controleert het zwemwater in haar gebied iedere twee weken in het zomerseizoen. Momenteel is de waterkwaliteit in alle officiële open zwemwateren in het gebied goed en kan er gerust in gezwommen worden.

Meer nieuws:

« Begin « Vorige pagina      Volgende pagina » Einde »

(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 39 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0248 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login