Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> kerknieuws
maandag 15 september 2014
13e Jaargang... Update:
Hervormde Kerk open op Monumentendag
zaterdag 13-09-2014
foto:

ZWARTSLUIS - Op Open monumentendag openden ook veel historische kerken hun deuren. Zo ook de Hervormde kerk te Zwartsluis, waarvan de geschiedenis al begint bij 1615. Er warenconcerten op het Rudolph Knolorgel. Een orgel uit de 18e eeuw. Onder meer Erik Eenkhoorn uit Genemuiden bespeelde het orgel.

(Advertentie)

KAMPEN - (door Jan Koster)

’t Is een gewone woensdagmorgen in september. Traag stroomt de IJssel onder de stadsbrug van Kampen door. De stad ontwaakt langzaam. De vroege nazomerzon schijnt vriendelijk over de oude Hanzestad. Bij de Plantage hangen enkele markante Kampenaren achteloos tegen hun fiets. ‘Ei ’t ook e’heurd?’ Al vroeg wisselen zij het laatste nieuws uit. In de Oudestraat is het druk. Links en rechts worden marktkramen opgebouwd . De grote boekhandelaren stallen hun waren. Winkeliers vullen hun laatste schappen met lekkernijen en de geur van gebrande koffie hangt stemmig over de stad. Vandaag is Kampen het centrum van kerkelijk Nederland. Vandaag is het de jaarlijkse Theologische Hogeschooldag van de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt, een jaarlijkse toogdag voor de leden van dit kerkverband. Een dag die ook in het teken staat van onderlinge ontmoetingen, flaneren door de oude binnenstad…

(Advertentie)

Goednieuws samenkomst
woensdag 10-09-2014
14 september om 19:00 in Geref. kerk

goednieuws1_500_01

Oefenavond voor de Bovenstem
zaterdag 06-09-2014
foto:

GENEMUIDEN - Zaterdagavond was er in de Grote kerk weer een oefenavond van de Genemuider Bovenstem. Om half 8 werd er begonnen met gebed, waarna er werd geoefend met Psalm 32. Na 2 keer de bovenstemmedlodie te hebben ingestudeerd hebben we hem gezongen.

(Advertentie)

Harm Hoeve van Stereo
foto: Harm Hoeve van Stereo

HASSELT - Het slotconcert van de zomerserie orgelconcerten op het Rudolf Knol orgel in de Grote of Stephanuskerk in Hasselt wordt op zaterdag 6 september verzorgd door Harm Hoeve die geen nadere introductie behoeft. Zijn spel wordt altijd zeer gewaardeerd gezien ook de grote belangstelling voor zijn jaarlijkse kerst- en nieuwjaarsconcert in Hasselt.

(Advertentie)

Interview met dominee Postma
Postma op zijn plaats in Genemuiden
foto: Postma op zijn plaats in Genemuiden

GENEMUIDEN - (door Enrico Kolk)

Twintig jaar is Imko Postma als hij begint met zijn opleiding tot predikant. Op zijn 27e neemt hij een beroep aan naar Dwingeloo. Als hij 28 is, wordt hij daar bevestigd. Nu, in zijn 36e jaar, is hij dominee van de Gereformeerde Kerk in Genemuiden. “Ik ben hier vanaf 3 maart 2013”, vertelt de dertiger. “En het bevalt me hier uitstekend. Ik voel me echt opgenomen hier.”

(Advertentie)

KAMPEN - Marco Hoorn (27) is de nieuwe dirigent van  Christelijk Mannen Ensemble ‘Salem’. Hoorn heeft de muzikale leiding overgenomen van Marcel van de Ketterij. ‘Marcel van de Ketterij heeft met enthousiasme voor het koor gestaan, met Marco hopen we het bereikte niveau verder uit te breiden en meer naar buiten te treden als ensemble’, vertelt voorzitter Luuk Kleine van Christelijk Mannen Ensemble ‘Salem’.

Meer nieuws:

« Begin « Vorige pagina      Volgende pagina » Einde »

(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 25 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0181 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login