Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> kerknieuws
vrijdag 22 augustus 2014
13e Jaargang... Update:
De Lofstem begint weer aan het seizoen
zaterdag 09-08-2014

GENEMUIDEN - Ná de vakantie hoopt De Lofstem weer te starten met de repetitieavonden. Op DV woensdag 20 augustus om 20.00 uur is de eerste, onder leiding van dirigent Cor Ploeg. Het koor hoopt op 24 oktober a.s. haar 90 jarig bestaan te vieren met een Jubileumconcert, met medewerking van de “Urker Zangers”, in de Herv.kerk te Genemuiden.

(Advertentie)

Op orgelpad in Kampen
donderdag 07-08-2014
foto: © Erik Eenkhoorn

KAMPEN - Spelen op het fraaie Hinszorgel in de Bovenkerk van Kampen, daar droomt iedere (amateur)organist van. Vandaag kon iedereen, van amateur tot gevorderde, of je nu een maand les hebt of al 20 jaar, zijn kunsten voor het publiek laten horen tijdens het Kamper orgelpad wat onderdeel is van de Kamper ui(t)dagen. Ook Genemuidenaren grepen die kans.

(Advertentie)

foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - Ulrich Loschky uit het Duitse Neustadt was maandagmiddag op bezoek in de Bethelkerk. Hij bespeelde daar voor cd-opnames het Oberlingerorgel. Een instrument dat voor hem vertrouwd aanvoelde. Loschky was van 1970 tot 2009 namelijk organist in de Stadskirche van Neustadt en bespeelde daar het Oberlingerorgel. In 2009 is dat gedemonteerd en overgebracht naar Genemuiden. "Unglaublich schön", vond Loschky het opnieuw opgebouwde orgel in Genemuiden.

Bericht uit RoemeniŽ
zondag 06-07-2014
foto: © Erna Last Kijk in de Vegte

GENEMUIDEN - Geen grote Genemuider kerk op zondag, maar een klein kerkje in Roemenië. De jongeren van de Hervormde Kerk hebben de eerste dagen in het voormalige Oostblok-land achter de rug. Ze berichtten Genemuiden Actueel over hun bevindingen. Wilmer Riezebos en Hans Bosman schrijven over hun avonturen. "Achter een keukentafel schrijven we deze blog. Vanochtend nog maar net wakker, en het zonnetje stond alweer hoog aan de hemel. Tijd om naar de kerk te gaan. Geen grote kerk zoals we in Genemuiden gewend zijn, maar een klein kerkje op een steenworp afstand."

(Advertentie)

foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - Onder begeleiding van organist Arend Booi konden zangers zaterdagavond weer de Genemuider Bovenstem oefenen. Daarbij waren veel nieuwe gezichten aanwezig. Zij zongen mee met Psalm 85, 74, 99, 56 en tot slot Psalm 42 vers 1 en 5.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Christelijk Gemengde Zangvereniging Excelsior houdt zaterdag 28 juni een psalmzangavond, met Bovenstem, in de Gereformeerde Kerk. Ook Sursum Corda uit Sint Jansklooster werkt daaraan mee. Dirigent van dit koor is Wim Verweij. De avond begint om 19.30 uur en de toegang is vrij. Wel is er een collecte bij de uitgang.

(Advertentie)

Oefenavond bovenstem
maandag 16-06-2014
D.V. zaterdag 21juni in de Grote kerk

 

 

 

 

bovenstem1_500

Meer nieuws:

« Begin « Vorige pagina      Volgende pagina » Einde »

(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 30 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0189 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login