Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> kerknieuws
donderdag 17 april 2014
13e Jaargang... Update:
Zangavond in de Gereformeerde Kerk
woensdag 16-04-2014
foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - De Gereformeerde Kerk was het decor van een zangavond. Medewerking was er onder meer van organist Cor Ploeg, dominee Postma, pianiste Annelien Bekendam en violiste Katja Vinogradskaya. Ook De Lofstem zong een aantalen liederen onder leiding van dirigent Cor Ploeg. Slotstuk van de avond was ; Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem. Een heerlijk morgenlicht breekt aan, de zoon van God is opgestaan!'

(Advertentie)

ĎWant hij reisde zijn weg met blijdschapí

LEEUWARDEN - Zaterdagavond 22 maart 2014 was Harpe Davids te gast in de Friese hoofdstad. Medewerking werd verleend aan een avond georganiseerd door evangelisatiepost Achter de Hoven uitgaand van de Gereformeerde Gemeenten.

Bezoekers en koor vonden een plaats in de schitterende oude Jacobijnerkerk. De belangstelling voor deze avond was groot. In de week voorafgaand aan het concert had een plaatselijk nieuwsblad in een artikel aandacht besteed aan deze avond. Vaste toetsenisten Harm Beens en Jan Koster zetten zich achter de speeltafel van het historische hoofdorgel. Enthousiast én gevoelvol verzorgden zij de begeleiding van koor en samenzang. Dirigent Minne Veldman bracht een schitterende orgelsolo ten gehore waarin de liederen ‘Jezus, leven van mijn leven’ en ‘Daar juicht een toon’ verwerkt waren.

(Advertentie)

Opening op 9 mei
foto: © Jeugdhonk past formule aan

GENEMUIDEN - Er wordt nog druk geverfd, maar het is duidelijk zichtbaar dat de 16+ ruimte achterin de kelder van ’t Olde Staduus in Genemuiden een robuuste, maar ook gezellige aankleding krijgt. Het bestuur van 3:16 hoopt op deze manier een plek te creëren waar 16-plussers zich helemaal thuis voelen. Naar verwachting kan de nieuwe ruimte op koningseumpien (vrijdag 25 april) gebruik genomen worden. De officiële opening zal D.V. vrijdag 9 mei zijn.

foto: © Jubilaressen bij Stereo

GENEMUIDEN - Het Mannenkoor STEREO kan terug zien op een bijzonder mooi verenigingsjaar. Er waren zeer mooie  concerten met in december als kroon op het werk een grandioos Kerstconcert in de Bovenkerk te Kampen. Ook het uitbrengen van de CD 'Gaan met God' vroeg om veel voorbereidingen en organisatie. De plaatsing van het Psalmzingen met Genemuider Bovenstem op de lijst van Immaterieel Cultureel erfgoed gaf het koor veel positieve publiciteit in landelijke radio en TV programma’s.

(Advertentie)

KAMPEN - Op D.V. zaterdag 29 maart wordt in de Bovenkerk te Kampen de landelijke Psalmzangdag weer gehouden. Thema van deze dag is ‘Psalmen, die harten treffen…’. Ds. M. Goudriaan, predikant van de Hervormde gemeente te Veenendaal, zal de psalmen van toelichting voorzien. De samenzang wordt op het Hinszorgel begeleid door Peter Eilander. De psalmen worden niet-ritmisch gezongen, uit de berijming van 1773.

(Advertentie)

Oefenavond voor bovenstem
woensdag 05-03-2014

GENEMUIDEN - Op DV zaterdag 15 maart is er weer een oefenavond voor de bovenstem in de Grote Kerk aan het Kerkplein. De aanvang is 19.30 uur en de afsluiting is rond 20.45 uur. Een ieder is van harte welkom! “We hopen dat het op deze avond zal zijn, zoals de apostel het zegt in Colossenzen 3: zingende den Heere met aangenaamheid in uw hart. Daar moet het ons uiteindelijk om gaan!”, schrijft de organisatie.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - GENEMUIDEN - De organisatie van het concert dat afgelopen zaterdag in Genemuiden gehouden is mag dankbaar terugkijken op deze avond. Het concert, waarin de koren Stereo uit Genemuiden en Cantilena uit Staphorst zich zeer verdienstelijk hebben gemaakt, werd druk bezocht zodat zelfs de bijzaal van het kerkgebouw bijgetrokken moest worden. Organist Herman van Vliet begeleidde de avond, ook bij het zingen van de traditionele bovenstem. Plaatselijk predikant A. de Groot opende, mediteerde en besloot de avond. Na aftrek van alle kosten mocht er € 2.500 overblijven wat bestemd zal worden ter aflossing van het nieuwe kerkgebouw. De organisatie bedankt iedereen voor het mogelijk maken van dit concert!

Meer nieuws:

« Begin « Vorige pagina      Volgende pagina » Einde »

(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 60 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

Pagina gegenereerd in 0.0178 s. | Webmaster:Klaas | Webmaster:Redactie | disclaimer | login