Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> kerknieuws
woensdag 23 april 2014
13e Jaargang... Update:
Concert Harm Hoeve in de Grote Kerk in Zwolle gaat niet door
maandag 21-04-2014

Het orgelconcert door Harm Hoeve in de Grote Kerk van vanovond gaat niet door! Vanwege de huldiging van PEC Zwolle lijkt het de organisatie onverstandig om het concert door te laten gaan. Omdat de de Grote Kerk niet geisoleerd is dringt er teveel lawaai van fesstvierende supporters in de binnenstand de kerk binnen zodat er niet rustig naar de muziek geluisterd kan worden.

(Advertentie)

Harm Hoeve concerteert in Zwolle
donderdag 17-04-2014

ZWOLLE - Op Tweede Paasdag 21 april geeft organist en dirigent van Stereo Harm Hoeve een concert op het beroemde Schnitgerorgel van de Grote Kerk te Zwolle, aanvang 20.00 uur. Lange tijd was dit imponerende barokinstrument het grootste orgel van Nederland.

(Advertentie)

foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - De Gereformeerde Kerk was het decor van een zangavond. Medewerking was er onder meer van organist Cor Ploeg, dominee Postma, pianiste Annelien Bekendam en violiste Katja Vinogradskaya. Ook De Lofstem zong een aantalen liederen onder leiding van dirigent Cor Ploeg. Slotstuk van de avond was ; Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem. Een heerlijk morgenlicht breekt aan, de zoon van God is opgestaan!'

ĎWant hij reisde zijn weg met blijdschapí

LEEUWARDEN - Zaterdagavond 22 maart 2014 was Harpe Davids te gast in de Friese hoofdstad. Medewerking werd verleend aan een avond georganiseerd door evangelisatiepost Achter de Hoven uitgaand van de Gereformeerde Gemeenten.

Bezoekers en koor vonden een plaats in de schitterende oude Jacobijnerkerk. De belangstelling voor deze avond was groot. In de week voorafgaand aan het concert had een plaatselijk nieuwsblad in een artikel aandacht besteed aan deze avond. Vaste toetsenisten Harm Beens en Jan Koster zetten zich achter de speeltafel van het historische hoofdorgel. Enthousiast én gevoelvol verzorgden zij de begeleiding van koor en samenzang. Dirigent Minne Veldman bracht een schitterende orgelsolo ten gehore waarin de liederen ‘Jezus, leven van mijn leven’ en ‘Daar juicht een toon’ verwerkt waren.

(Advertentie)

Opening op 9 mei
foto: © Jeugdhonk past formule aan

GENEMUIDEN - Er wordt nog druk geverfd, maar het is duidelijk zichtbaar dat de 16+ ruimte achterin de kelder van ’t Olde Staduus in Genemuiden een robuuste, maar ook gezellige aankleding krijgt. Het bestuur van 3:16 hoopt op deze manier een plek te creëren waar 16-plussers zich helemaal thuis voelen. Naar verwachting kan de nieuwe ruimte op koningseumpien (vrijdag 25 april) gebruik genomen worden. De officiële opening zal D.V. vrijdag 9 mei zijn.

(Advertentie)

foto: © Jubilaressen bij Stereo

GENEMUIDEN - Het Mannenkoor STEREO kan terug zien op een bijzonder mooi verenigingsjaar. Er waren zeer mooie  concerten met in december als kroon op het werk een grandioos Kerstconcert in de Bovenkerk te Kampen. Ook het uitbrengen van de CD 'Gaan met God' vroeg om veel voorbereidingen en organisatie. De plaatsing van het Psalmzingen met Genemuider Bovenstem op de lijst van Immaterieel Cultureel erfgoed gaf het koor veel positieve publiciteit in landelijke radio en TV programma’s.

(Advertentie)

KAMPEN - Op D.V. zaterdag 29 maart wordt in de Bovenkerk te Kampen de landelijke Psalmzangdag weer gehouden. Thema van deze dag is ‘Psalmen, die harten treffen…’. Ds. M. Goudriaan, predikant van de Hervormde gemeente te Veenendaal, zal de psalmen van toelichting voorzien. De samenzang wordt op het Hinszorgel begeleid door Peter Eilander. De psalmen worden niet-ritmisch gezongen, uit de berijming van 1773.

Meer nieuws:

« Begin « Vorige pagina      Volgende pagina » Einde »

(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 53 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

Pagina gegenereerd in 0.0174 s. | Webmaster:Klaas | Webmaster:Redactie | disclaimer | login