Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:algemeen
vrijdag 25 juli 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

De Online Stadskrant: Het laatste nieuws uit de Tapijtstad ...

Bij Philadelphia in 't Olde Staduus is nooit ruzie
donderdag 24-07-2014
foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - (door Enrico Kolk)

GENEMUIDEN - "Het is hier altijd leuk", lacht Laura Duitman, die 11 cliënten van Philadelphia ("we noemen ze hier medewerkers") begeleidt in 't Olde Staduus. Sinds september zijn de medewerkers elke werkdag aanwezig in 't Olde Staduus. En werk is er genoeg. "We zorgen voor het onderhoud van het hele gebouw, bij bruiloften maken we de trouwzaal schoon. Ook zorgen we dat er dan een rode loper ligt", vertelt Laura. "We hebben een lift met gebruiksaanwijzing. Henk Slot is dan liftboy. Hij zorgt dat ouderen en mensen met kinderwagens ook boven komen."

(Advertentie)

Blotevoetenpad bij Kraggenburg
foto: Blotevoetenpad bij Kraggenburg

GENEMUIDEN - Veel mensen vinden de Noordoostpolder wat saai. Toch is er veel te beleven voor een dagje uit. Deel vier van de vakantietips in de regio. We gaan daarvoor dit keer naar de omgeving van Kraggenburg. Een dorp omzoomd door fruitbomen, maar ook een aantal aardige attracties voor even lekker de deur uit. Neem nou het blotevoetenpad aan de Zwartemeerweg.

(Advertentie)

foto:

GENEMUIDEN - Na de zomervakantie wordt in Genemuiden gestart met verschillende acties om geld op te halen voor de tuininrichting van Muiderheim. De zorginstelling voor mensen met een beperking van stichting Adullam is nu nog gevestigd in woonunits bij zwembad Bestevaer aan de Prins Clausstraat, maar de bewoners verhuizen in december naar het gloednieuwe pand aan de Krommesteeg.

(Advertentie)

Geen waterproblemen in de regio
donderdag 24-07-2014

GENEMUIDEN - Ondanks het zomerse weer zijn er geen problemen met de droogte. Dat meldt Waterschap Groot Salland. De reden dat de sloten, weteringen en kanalen voldoende op peil kunnen worden gehouden, komt doordat de belangrijke aanvoerbronnen van water, de IJssel en het IJsselmeer, voldoende water aanvoeren. Daarnaast heeft ook de gevallen regen eerder deze week een positieve invloed gehad.

(Advertentie)

snelvliegers_500
Na een aantal zaterdagen een aangepast programma gekend te hebben, vanwege de weersomstandigheden, werd op zaterdag 19 juli de laatste dagfondvlucht vervlogen.

Ook deze vlucht werd aangepast vanwege het warme weer. In plaats te vliegen vanaf een afstand van ruim 600 kilometer werd er nu gelost in Sens met een afstand van 529 kilometer. De 62 ingezette Snelvlieger duiven werden ’s morgens om 10 over half zeven gelost. Om het concours te kunnen sluiten moesten er 16 prijsduiven geklokt werden. Het was opnieuw een duif van het hok van Arjan Beens die de overwinning opeiste. Het duivinnetje de 003 werd geklokt om 7 minuten over half twee en dit betekende naast de eerste plaats in Genemuiden ook een mooie vermelding op teletekst. Een aantal weken geleden vloog de doffer (de 010) ook al een teletekst vermelding. Deze twee duiven heeft Arjan op elkaar gekoppeld; er zullen weinig liefhebbers in Nederland kunnen zeggen dat zowel het mannetje als het vrouwtje van één koppel binnen een paar weken op teletekst hebben gevlogen.

(Advertentie)

foto: © Enrico Kolk

GENEMUIDEN - De zomeravondtochten van de Vijf Gebroeders zijn een doorslaand succes. Woensdagavond voer opnieuw een volle Vijf Gebroeders de binnenhaven uit richting het Zwarte Meer. Ook vrijdag is er weer een tocht. Aanmelden kan echter niet meer, omdat alle tochten het maximum aantal opvarenden van twaalf hebben. Vermoedelijk gaat het Genemuider turfschip na de bouwvak opnieuw zomeravondtochten houden.

(Advertentie)

Genemuiden rouwt mee
woensdag 23-07-2014
foto: © Pieter Polman (en 1 John Poot)

GENEMUIDEN - Ook Genemuiden rouwde woensdag mee met de nabestaanden van de vliegtuigramp in Oekraine, waarbij zoveel landgenoten om het leven kwamen. Op de Nationale dag van Rouw hingen de vlaggen halfstok. Onder meer op het stadhuis, bij Sportclub Genemuiden en aan de Vijf Gebroeders.

(Advertentie)

In de nacht van zaterdag op zondag 20 juli zou op het Havenplein in Genemuiden een 28-jarige man uit die plaats zijn mishandeld. De man heeft aangifte gedaan en de politie doet onderzoek. Mogelijke getuigen worden gevraagd om contact op te nemen via 0900-8844. De man deed maandag bij de politie aangifte van mishandeling. Hij verklaarde in de nacht van zaterdag op zondag 20 juli, rond 02.30 uur op het Havenplein te zijn mishandeld. De man liep rond het genoemde tijdstip op het Havenplein ter hoogte van supermarkt ‘Boni’, toen hij plotseling door een fietser van achteren werd aangereden.

(Advertentie)

Genemuider avond in Blokzijl
dinsdag 22-07-2014

BLOKZIJL - Anders dan Normaal en Herbert Altena met band treden binnenkort op in Blokzijl. Dat meldt het Prins Mauritshuis dat sowieso populair is onder Genemuidenaren. Ook zijn er zakelijke banden. Bitter Zoet levert bijvoorbeeld de chocolade en ander snoepgoed aan de zaak die tot de beste honderd terrassen van Nederland wordt gerekend. Wanneer de Genemuider muzikanten optreden, maakt eigenaar Alco Tolner binnenkort bekend.

(Advertentie)

foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - Spectaculair gezicht dinsdagavond: waterskiënde jongeren op het Zwarte Water. Een echt zomertijdverdrijf. Bij het Veer keken mensen geboeid toe.

(Advertentie)

foto: © Staatsbosbeheer

GENEMUIDEN - Niet op vakantie, maar er wel even helemaal uit? Een vaarexcursie in de omgeving is daarvoor een van de beste opties. Je waant je soms compleet in een andere wereld, maar dan dichtbij huis. Mooie vaartochten zijn bijvoorbeeld te maken in De Wieden of in de Weerribben.

In De Wieden maakt het het bedrijf www.varenindewieden.nl uit Zwartsluis prachtige tochten. Wie een echte natuurgids mee wil, kan terecht bij Natuurmonumenten in Sint Jansklooster. Dagelijks vertrekken de excursieboten daar de mooiste plekken in De Wieden. Vanuit Ossenzijl doet Staatsbosbeheer hetzelfde in De Weerribben.

Nog dichterbij huis? Bezoek het Vogeleiland met een boot van Natuurmonumenten of vaar er iedere dinsdag en donderdag langs met de ZS13 uit Zwartsluis. Vanuit Genemuiden maakt de Vijf Gebroeders prachtige tochten het Zwarte Water op, maar die zitten voor deze week al helemaal vol.

(Advertentie)

Zwartewater(sport)...
dinsdag 22-07-2014
foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - Zo rustig het in Genemuiden is, zo druk is het op het Zwarte Water. Wie aan het veer voorbijvarende bootjes  telt, moet een flink telraam bij zich hebben.

(Advertentie)

Vijf Gebroeders in de regen
dinsdag 22-07-2014
foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - De Vijf Gebroeders voer maandagavond opnieuw uit met een volgeboekt schip. Helaas moesten de gasten dit keer wel de regen doorstaan. De jongeren hadden desondanks een prachtige avond omdat ze ook even aan het roer mochten staan. Woensdag en vrijdag vaart de Vijf Gebroeders opnieuw uit, maar beide avonden zijn al helemaal volgeboekt. De belangstelling voor de tochten is massaal.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Volgens RTV Oost neemt de Condor Group vermoedelijk de gebouwen, machines en voorraad van het failliette BeWe Tapijt over. Plannen om ook de veertig medewerkers over te nemen zijn er volgens de regionale omroep echter niet. Dat hebben de personeelsleden deze week in een brief te horen gekregen. Condor neemt geen activiteiten over, maar puur de gebouwen en de voorraad.

(Advertentie)

Ongeval op de Randweg
maandag 21-07-2014
foto: © Pieter Polman

De brandweer is met PRIO1 uitgerukt naar de Randweg voor een ongeval. In de beruchte bocht is een auto van de weg en in de sloot beland. De bestuurder is er zonder noemenswaardige verwondingen zelf uit de auto geklommen.


Opname en bewerking Enrico Kolk

Klik op de foto's voor een vergroting (c) Pieter Polman

(Advertentie)

STG De Eendracht in Tour du Jour
foto: STG De Eendracht in Tour du Jour

Gisteravond was STG de Eendracht live aanwezig bij de uitzending van Tour du Jour op RTL 7. Via een stempagina kon er op de aangemelde verenigingen worden gestemd van 23 juni tot en met 6 juli via Facebook. De 28 verenigingen met de meeste stemmen kwamen in de uitzending. STG de Eendracht is dat nu gelukt.

Hierbij enkele foto's van STG de Eendracht in de live uitzending van RTL 7.

Klik op de foto's voor een vergroting

(Advertentie)

Bestrating komt omhoog door de warmte
Drukte op het Zwartewater
foto: Drukte op het Zwartewater © Pieter Polman

Ook vandaag was het weer volop genieten op het Zwartewater en in de haven. De temperatuur kwam weer boven de 30 graden uit en waar kan je dan beter zijn dan in of op het water.

De bestrating heeft komt ook in de problemen door de warmte. Het straatwerk op de Westerkaai komt al enige centimeters boven het wegdek uit. Oppassen geblazen dus.

Klik op een de foto's voor een vergroting (c) Pieter Polman (eerste 5 foto's) en Erik Eenkhoorn

(Advertentie)

GENEMUIDEN - De Vijf Gebroeders vaart komende maandag en woensdag nogmaals uit. Afgelopen donderdag was de eerste zomeravondtocht richting het Zwarte Meer. De opvarenden genoten van de avond. Voor maandag zijn er momenteel nog zeven plaatsen beschikbaar, woensdag is net als afgelopen donderdag volgeboekt. Op beide avonden vertrekt het turfschip rond 19.00 uur. Aan boord is overigens een toilet. Maandag meevaren? Mail dan naar info@vareningenemuiden.nl

(Advertentie)

Stad Genemuiden met pech
foto: Stad Genemuiden met pech © Erik Eenkhoorn

Volgens onze fotograaf Erik Eenkhoorn was het vanavond goed toeven aan 'Veer vanavond. Op en in het Zwartewater vond de jeugd verkoeling na een warme dag.
De jeugd vermaakte zich volop door van de Sas te springen en de mensen op de sloep "Stad Genemuiden" konden er geen genoeg van krijgen met gevolg dat ze zonder stroom kwamen te zitten en naar huis gesleept moesten worden.

Voor de thuisblijver het bewijs dat ook in Genemuiden genoeg te beleven valt in in de vakantie. Ook morgen wordt het een tropische dag.

Klik op de foto's voor een vergroting (c) Erik Eenkhoorn

(Advertentie)

Geslaagden diploma A
foto: Geslaagden diploma A © Zwembad Bestevaer

Na maanden goed geoefend te hebben was het afgelopen woensdag zover. De kinderen mochten afzwemmen voor hun A diploma. Spannend was het wel met zoveel mensen aan het bad. Eerst moesten de kinderen 25 meter met kleren aan zwemmen. Best zwaar voor deze jonge kinderen. Toen dit onderdeel voorbij was gingen de kinderen bij papa of mama de extra kleren uit doen en kregen daar nog even de laatste aanmoedigingen. Vol goede moed gingen ze verder met de rest van het examenprogramma: 3 meter onder water zwemmen, 2 banen schoolslag, 2 banen enkelvoudige rugslag, drijven op de buik en op de rug, borstcrawl, rugcrawl en 1 minuut watertrappen. Dit ging goed en daarom hebben alle kandidaten hun diploma gekregen.

(Advertentie)

Helmich haalt de finish
vrijdag 18-07-2014
'Voor geen goud willen missen'
Wim, Jannie, Hilda en Helmich halen de streep
foto: Wim, Jannie, Hilda en Helmich halen de streep

GENEMUIDEN - Helmich Lubberts en zijn familieleden legden ook de laatste etappe van de Nijmeegse Vierdaagse met goed gevolg af. De intocht was dit jaar echter anders dan andere jaren, vanwege de vreselijke gebeurtenis van donderdagavond. "Dat het lopen van vierdaagse niet het belangrijkste is in het leven is hebben wij met de start van de laatste wandel dag ondervonden. De crash met het vliegtuig van Malaysian Airlines had ook bij de start van de vierde dag de nodige impact. Het was dan ook een logisch gevolg dat de organisatie het besluit had genomen om de festiviteiten te versoberen, een besluit wat ik persoonlijk volledig kan begrijpen. Toch wil ik jullie de laatste dag niet onthouden, dus hierbij mijn verhaal."

(Advertentie)

Zomerpauze voor jeugdhonk
vrijdag 18-07-2014

GENEMUIDEN - Jeugdhonk 3:16 is gesloten van 18 juli tot en met 8 augustus. De eerste open jongerenavond is op D.V. vrijdagavond 15 augustus.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - John Poot gaat na de vakantie aan de slag als bijzondere weerman van Genemuiden Actueel. Hij voorspelt niet dagelijks het weer, maar komt in actie als er 'extreem' of bijzonder weer aan zit te komen. Daar ligt meteen de fascinatie van de Genemuidenaar die in Hattem is geboren. Poot heeft een speciale interesse in bijzondere wolken, slagregens, onweer, winterse buien en hevige windvlagen. Mocht er dergelijk noodweer aan komen, dan gaat de Genemuidenaar zijn analyses en verwachtingen beschrijven op deze website.

(Advertentie)

Genemuiden leeft mee...
vrijdag 18-07-2014
Vlag halfstok voor vliegramp in de Oekraine
De vlag halfstok op 't Olde Staduus' voor de slachtoffers van de vliegramp in de Oekraine
foto: De vlag halfstok op 't Olde Staduus' voor de slachtoffers van de vliegramp in de Oekraine © Erik Eenkhoorn

(Advertentie)

De Eendracht in Tour du Jour
vrijdag 18-07-2014

GENEMUIDEN - Het is STG De Eendracht gelukt: morgenavond zijn ze live aanwezig bij de uitzending van Tour du Jour op RTL 7. Via een stempagina kon er op de aangemelde verenigingen worden gestemd van 23 juni tot en met 6 juli via Facebook. De 28 verenigingen met de meeste stemmen komen in de uitzending. STG de Eendracht is dat nu gelukt. Morgenavond gaat de STG de Eendracht met supporters richting Utrecht voor de live uitzending van Tour du Jour. Uitzending begint om 20:30 op RTL 7

MEER NIEUWS


Groeten uit Genemuiden...
zaterdag 12-07-2014
foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - Wie niet op vakantie gaat, kan in Genemuiden ook mooie dingen zien. Zoals de mooie wolkenpartijen boven het Zwarte Water op zaterdagavond. Voorbode voor wat?

Wie is Online ?..

Nu online: 19 bezoeker(s)

(Advertentie)

LEDEN LOGIN
InloggenCBO Live
CBO Radio
Twitter
Peiling
Peiling
De beste speler aller tijden van Sportclub is


Totaal stemmen: 488
GESCHIEDENIS

geschiedenis

Oudheidskamer Genemuiden

GEMEENTE
OMROEPINFO

(Advertenties)

(Advertentie)[Valid RSS]
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed

MEEST GELEZEN
Pagina gegenereerd in 0.0694 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login