Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:algemeen
dinsdag 29 juli 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

De Online Stadskrant: Het laatste nieuws uit de Tapijtstad ...

Pieter Polman in Bolivia
maandag 28-07-2014
foto: © Pieter Polman

GENEMUIDEN - Genemuidenaar Pieter Polman is veilig in Bolivia aangekomen. Daar helpt hij met een groep mensen van de Vrijgemaakt Gereformeerde Kerk in Zwartsluis twee weken in weeshuizen. Het was voor Pieter, ook fotograaf van Genemuiden Actueel, de eerste keer dat hij vloog. "Was geweldig om met zo'n grote vliegmachine de grote oceaan over te vliegen. Het opstijgen was prachtig. Wat een uitzicht over Madrid."

(Advertentie)

Nog plek op de Vijf Gebroeders
maandag 28-07-2014
foto: © Erik Driessen

GENEMUIDEN - Meevaren op de Vijf Gebroeders is komende woensdag en vrijdag nog mogelijk. Op beide zomeravondtochten zijn nog een aantal plekken vrij. Meevaren kost 10 euro en het vertrek uit de binnenhaven van Genemuiden is 19.00 uur. Tussen 22.00 en 22.30 uur vaart het turfschip Genemuiden weer binnen. Aanmelden kan via info@vareningenemuiden.nl . Overigens is het ook mogelijk om het schip voor een dag of dagdeel af te huren. Dan is bijvoorbeeld een tocht richting Kampen, Blokzijl of Urk mogelijk. Meer weten? Kijk dan op www.vareningenemuiden.nl.

(Advertentie)

Regel is er ter voorkoming van overlast en ongelukken

vlag_zwartewaterlandIn de gemeente Zwartewaterland geldt de regel dat honden binnen de bebouwde kom aangelijnd moeten zijn.


Klachten
De laatste tijd komen bij de gemeente meldingen/klachten binnen over honden die tijdens het uitlaten niet aangelijnd zijn. Een loslopende hond kan hinderlijk zijn en overlast geven, maar ook wegrennen en een ongeluk veroorzaken.


Aanlijnen voorkomt overlast en ongelukken

Daarom, hondenbezitters, houd u aan de regels en lijn uw hond aan binnen de bebouwde kom. Laat ze nooit op kinderspeelplaatsen, speelweiden en in zandbakken lopen. Hiermee voorkomt u overlast en ongelukken.

(Advertentie)

Het Limburg dichtbij huis
foto: Het Limburg dichtbij huis

GENEMUIDEN - Niet op vakantie of nog even na de vakantie er op uit in eigen regio? Dichtbij huis is genoeg te ontdekken. Wat te denken van de Woldberg en de Eese even buiten Steenwijk. Een beetje Limburg dichtbij huis: glooiingen in het landschap, bossen en een bijzondere natuur. Een uitstekend wandel- of fietsgebied op hooguit dertig kilometer van huis.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Ook komende woensdag- en vrijdagavond vaart de Vijf Gebroeders weer uit voor een zomeravondtocht. Aanmelden kan opnieuw en uitsluitend via info@vareningenemuiden.nl De tochten beginnen beide avonden om 19.00 uur en rond 22.00 uur is het zeilschip weer terug in de binnenhaven. Aan boord is een toilet aanwezig.

(Advertentie)

foto: © Roel Huls

ZWARTSLUIS - Genemuidenaar en Genemuiden Actueel-fotograaf Pieter Polman is onderweg naar Bolivia. Voor het eerst in zijn leven stapt hij in een vliegtuig en dat doet hij meteen naar Zuid-Amerika. In Bolivia gaat hij samen met vijftien leden van zijn kerk (vrijgemaakt Gereformeerd uit Zwartsluis) helpen in weeshuizen.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - De gemeente Zwartewaterland krijgt de laatste meer klachten binnen over loslopende honden. Binnen de bebouwde kom moeten honden aangelijnd zijn, maar dat gebeurt lang niet altijd. Een loslopende hond kan hinderlijk zijn en overlast geven, maar ook wegrennen en een ongeluk veroorzaken. "Daarom, hondenbezitters, houd u aan de regels en lijn uw hond aan binnen de bebouwde kom. Laat ze nooit op kinderspeelplaatsen, speelweiden en in zandbakken lopen. Hiermee voorkomt u overlast en ongelukken", aldus de gemeente.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Hans Klomp voer mee met een van de succesvolle zomeravondtochten van de Vijf Gebroeders. Zijn verslag van de tocht van woensdag. Opname en montage: Hans Klomp

(Advertentie)

foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - Honderden fietsers van de Drentse Fietsvierdaagse deden vrijdag het Stoomgemaal aan de Kamperzeedijk aan. Dat fungeerde als controlepost. De deelnemers moesten de regen doorstaan.

(Advertentie)

foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - (door Enrico Kolk)

GENEMUIDEN - "Het is hier altijd leuk", lacht Laura Duitman, die 11 cliënten van Philadelphia ("we noemen ze hier medewerkers") begeleidt in 't Olde Staduus. Sinds september zijn de medewerkers elke werkdag aanwezig in 't Olde Staduus. En werk is er genoeg. "We zorgen voor het onderhoud van het hele gebouw, bij bruiloften maken we de trouwzaal schoon. Ook zorgen we dat er dan een rode loper ligt", vertelt Laura. "We hebben een lift met gebruiksaanwijzing. Henk Slot is dan liftboy. Hij zorgt dat ouderen en mensen met kinderwagens ook boven komen."

(Advertentie)

Blotevoetenpad bij Kraggenburg
foto: Blotevoetenpad bij Kraggenburg

GENEMUIDEN - Veel mensen vinden de Noordoostpolder wat saai. Toch is er veel te beleven voor een dagje uit. Deel vier van de vakantietips in de regio. We gaan daarvoor dit keer naar de omgeving van Kraggenburg. Een dorp omzoomd door fruitbomen, maar ook een aantal aardige attracties voor even lekker de deur uit. Neem nou het blotevoetenpad aan de Zwartemeerweg.

(Advertentie)

foto:

GENEMUIDEN - Na de zomervakantie wordt in Genemuiden gestart met verschillende acties om geld op te halen voor de tuininrichting van Muiderheim. De zorginstelling voor mensen met een beperking van stichting Adullam is nu nog gevestigd in woonunits bij zwembad Bestevaer aan de Prins Clausstraat, maar de bewoners verhuizen in december naar het gloednieuwe pand aan de Krommesteeg.

(Advertentie)

Geen waterproblemen in de regio
donderdag 24-07-2014

GENEMUIDEN - Ondanks het zomerse weer zijn er geen problemen met de droogte. Dat meldt Waterschap Groot Salland. De reden dat de sloten, weteringen en kanalen voldoende op peil kunnen worden gehouden, komt doordat de belangrijke aanvoerbronnen van water, de IJssel en het IJsselmeer, voldoende water aanvoeren. Daarnaast heeft ook de gevallen regen eerder deze week een positieve invloed gehad.

(Advertentie)

snelvliegers_500
Na een aantal zaterdagen een aangepast programma gekend te hebben, vanwege de weersomstandigheden, werd op zaterdag 19 juli de laatste dagfondvlucht vervlogen.

Ook deze vlucht werd aangepast vanwege het warme weer. In plaats te vliegen vanaf een afstand van ruim 600 kilometer werd er nu gelost in Sens met een afstand van 529 kilometer. De 62 ingezette Snelvlieger duiven werden ’s morgens om 10 over half zeven gelost. Om het concours te kunnen sluiten moesten er 16 prijsduiven geklokt werden. Het was opnieuw een duif van het hok van Arjan Beens die de overwinning opeiste. Het duivinnetje de 003 werd geklokt om 7 minuten over half twee en dit betekende naast de eerste plaats in Genemuiden ook een mooie vermelding op teletekst. Een aantal weken geleden vloog de doffer (de 010) ook al een teletekst vermelding. Deze twee duiven heeft Arjan op elkaar gekoppeld; er zullen weinig liefhebbers in Nederland kunnen zeggen dat zowel het mannetje als het vrouwtje van één koppel binnen een paar weken op teletekst hebben gevlogen.

(Advertentie)

foto: © Enrico Kolk

GENEMUIDEN - De zomeravondtochten van de Vijf Gebroeders zijn een doorslaand succes. Woensdagavond voer opnieuw een volle Vijf Gebroeders de binnenhaven uit richting het Zwarte Meer. Ook vrijdag is er weer een tocht. Aanmelden kan echter niet meer, omdat alle tochten het maximum aantal opvarenden van twaalf hebben. Vermoedelijk gaat het Genemuider turfschip na de bouwvak opnieuw zomeravondtochten houden.

(Advertentie)

Genemuiden rouwt mee
woensdag 23-07-2014
foto: © Pieter Polman (en 1 John Poot)

GENEMUIDEN - Ook Genemuiden rouwde woensdag mee met de nabestaanden van de vliegtuigramp in Oekraine, waarbij zoveel landgenoten om het leven kwamen. Op de Nationale dag van Rouw hingen de vlaggen halfstok. Onder meer op het stadhuis, bij Sportclub Genemuiden en aan de Vijf Gebroeders.

(Advertentie)

In de nacht van zaterdag op zondag 20 juli zou op het Havenplein in Genemuiden een 28-jarige man uit die plaats zijn mishandeld. De man heeft aangifte gedaan en de politie doet onderzoek. Mogelijke getuigen worden gevraagd om contact op te nemen via 0900-8844. De man deed maandag bij de politie aangifte van mishandeling. Hij verklaarde in de nacht van zaterdag op zondag 20 juli, rond 02.30 uur op het Havenplein te zijn mishandeld. De man liep rond het genoemde tijdstip op het Havenplein ter hoogte van supermarkt ‘Boni’, toen hij plotseling door een fietser van achteren werd aangereden.

(Advertentie)

Genemuider avond in Blokzijl
dinsdag 22-07-2014

BLOKZIJL - Anders dan Normaal en Herbert Altena met band treden binnenkort op in Blokzijl. Dat meldt het Prins Mauritshuis dat sowieso populair is onder Genemuidenaren. Ook zijn er zakelijke banden. Bitter Zoet levert bijvoorbeeld de chocolade en ander snoepgoed aan de zaak die tot de beste honderd terrassen van Nederland wordt gerekend. Wanneer de Genemuider muzikanten optreden, maakt eigenaar Alco Tolner binnenkort bekend.

(Advertentie)

foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - Spectaculair gezicht dinsdagavond: waterskiënde jongeren op het Zwarte Water. Een echt zomertijdverdrijf. Bij het Veer keken mensen geboeid toe.

(Advertentie)

foto: © Staatsbosbeheer

GENEMUIDEN - Niet op vakantie, maar er wel even helemaal uit? Een vaarexcursie in de omgeving is daarvoor een van de beste opties. Je waant je soms compleet in een andere wereld, maar dan dichtbij huis. Mooie vaartochten zijn bijvoorbeeld te maken in De Wieden of in de Weerribben.

In De Wieden maakt het het bedrijf www.varenindewieden.nl uit Zwartsluis prachtige tochten. Wie een echte natuurgids mee wil, kan terecht bij Natuurmonumenten in Sint Jansklooster. Dagelijks vertrekken de excursieboten daar de mooiste plekken in De Wieden. Vanuit Ossenzijl doet Staatsbosbeheer hetzelfde in De Weerribben.

Nog dichterbij huis? Bezoek het Vogeleiland met een boot van Natuurmonumenten of vaar er iedere dinsdag en donderdag langs met de ZS13 uit Zwartsluis. Vanuit Genemuiden maakt de Vijf Gebroeders prachtige tochten het Zwarte Water op, maar die zitten voor deze week al helemaal vol.

(Advertentie)

Zwartewater(sport)...
dinsdag 22-07-2014
foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - Zo rustig het in Genemuiden is, zo druk is het op het Zwarte Water. Wie aan het veer voorbijvarende bootjes  telt, moet een flink telraam bij zich hebben.

(Advertentie)

Vijf Gebroeders in de regen
dinsdag 22-07-2014
foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - De Vijf Gebroeders voer maandagavond opnieuw uit met een volgeboekt schip. Helaas moesten de gasten dit keer wel de regen doorstaan. De jongeren hadden desondanks een prachtige avond omdat ze ook even aan het roer mochten staan. Woensdag en vrijdag vaart de Vijf Gebroeders opnieuw uit, maar beide avonden zijn al helemaal volgeboekt. De belangstelling voor de tochten is massaal.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Volgens RTV Oost neemt de Condor Group vermoedelijk de gebouwen, machines en voorraad van het failliette BeWe Tapijt over. Plannen om ook de veertig medewerkers over te nemen zijn er volgens de regionale omroep echter niet. Dat hebben de personeelsleden deze week in een brief te horen gekregen. Condor neemt geen activiteiten over, maar puur de gebouwen en de voorraad.

(Advertentie)

Ongeval op de Randweg
maandag 21-07-2014
foto: © Pieter Polman

De brandweer is met PRIO1 uitgerukt naar de Randweg voor een ongeval. In de beruchte bocht is een auto van de weg en in de sloot beland. De bestuurder is er zonder noemenswaardige verwondingen zelf uit de auto geklommen.


Opname en bewerking Enrico Kolk

Klik op de foto's voor een vergroting (c) Pieter Polman

(Advertentie)

STG De Eendracht in Tour du Jour
foto: STG De Eendracht in Tour du Jour

Gisteravond was STG de Eendracht live aanwezig bij de uitzending van Tour du Jour op RTL 7. Via een stempagina kon er op de aangemelde verenigingen worden gestemd van 23 juni tot en met 6 juli via Facebook. De 28 verenigingen met de meeste stemmen kwamen in de uitzending. STG de Eendracht is dat nu gelukt.

Hierbij enkele foto's van STG de Eendracht in de live uitzending van RTL 7.

Klik op de foto's voor een vergroting

MEER NIEUWS


Groeten uit Genemuiden...
zaterdag 12-07-2014
foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - Wie niet op vakantie gaat, kan in Genemuiden ook mooie dingen zien. Zoals de mooie wolkenpartijen boven het Zwarte Water op zaterdagavond. Voorbode voor wat?

Wie is Online ?..

Nu online: 15 bezoeker(s)

(Advertentie)

LEDEN LOGIN
InloggenCBO Live
CBO Radio
Twitter
Peiling
Peiling
De beste speler aller tijden van Sportclub is


Totaal stemmen: 547
GESCHIEDENIS

geschiedenis

Oudheidskamer Genemuiden

GEMEENTE
OMROEPINFO

(Advertenties)

(Advertentie)[Valid RSS]
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed

MEEST GELEZEN
Pagina gegenereerd in 0.07 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login