Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:algemeen
woensdag 27 augustus 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

De Online Stadskrant: Het laatste nieuws uit de Tapijtstad ...

Nieuwe oefenavond Bovenstem
dinsdag 26-08-2014

GENEMUIDEN - Op D.V. zaterdag 6 september a.s. wordt er weer een oefenavond voor de bovenstem gehouden in de Grote Kerk aan het Kerkplein. De aanvang is 19.30 uur. Een ieder is van harte welkom. Ook wil de organisatie op deze avond, net als in juni weer een nieuwe psalm in studeren. "Verder hopen we nog een aantal andere psalmen met bovenstem te zingen. Op deze wijze hopen we het zingen van de Genemuider Bovenstem gaande te houden", aldus de organisatie.

(Advertentie)

Ook Sportclub 1 gaat nat
dinsdag 26-08-2014

ice_bucket_500

GENEMUIDEN - Ook de eerste selectie van Sportclub Genemuiden gaat na in de Ice Bucket Challenge. Dat is momenteel rage die de aandacht vestigt op de ziekte ALS. Directe na de training krijgt de selectie om 21.00 uur ijskoud water over zich heen gegooid.

(Advertentie)

Motorclub bestaat veertig jaar
dinsdag 26-08-2014

GENEMUIDEN - De motorclub bestaat veertig jaar. Dat jubileum wordt op zaterdag 13 september gevierd met een gezellige dag voor jong en oud. Overdag is er een springkussen en wordt er op zijspannen gereden. 's Avonds is er livemuziek. De dag is vanaf 12.00 uur gratis te bezoeken.

(Advertentie)

foto: © Pieter Polman

GENEMUIDEN - Leerlingen van de Maarten Lutherschool en hun ouders hadden een gezellige maandagavond. "De opkomst was geweldig en de sfeer zat er goed in. Tussen half 6 en 6 uur kon er gestart worden met  het fietsen. Onderweg moesten er verschillende vragen worden beantwoord en natuurlijk was er tijd voor een lekker ijsje", vertelt directeur Anita Schilder.

(Advertentie)

foto: © Johan Meiresonne

GENEMUIDEN - Damclub O & O heeft Wim van Olst uitgeroepen tot Lid van Verdienste. Hij maakte 27 jaar deel uit van het dagelijks bestuur en was in die tijd 23 jaar secretaris. Voorzitter Henk Klasen overhandigde hem een tinnen bord met inscriptie en een enveloppe met inhoud. Ook kreeg hij een bos bloemen voor zijn vrouw.

(Advertentie)

foto: © Erik Driessen

GENEMUIDEN - De provincie is deze week begonnen met het verwijderen van het fietspad van De Noorde naar De Krieger. De afgelopen weken kregen fietsers al het advies om een andere route te kiezen, maar veel mensen gaven daaraan geen behoor. Zij hobbelden daardoor over de keien en het slechte wegdek. Wie nu het fietspad nog wil gebruiken, moet van hele goede huize komen. Komend jaar legt de provincie een nieuw fietspad over een ander traject aan. Tot die tijd moeten fietsers om fietsen via Belt-Schutsloot.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - "Beleef een dagje uit in Genemuiden", prijst het Toeristisch Informatiepunt de komende zaterdag aan. Dan is er namelijk van alles te doen in onze Tapijtstad. Het TIP in 't Olde Stadhuus geeft acht redenen om zaterdag naar Genemuiden te komen of om er te blijven.

(Advertentie)

Provincie Overijssel ondersteunt initiatief
foto:

De Bibliotheken Zwartewaterland en Kop van Overijssel hebben deze week voor hun stichtingen een 3D printer aangeschaft. Beide Bibliotheekstichtingen konden deze aankoop doen dankzij de subsidie Maatschappelijke Initiatieven Overijssel 2014 (MiO).

Voor deze subsidie waren binnen een week maar liefst 734 aanvragen ingediend terwijl er een budget was voor ongeveer 350 aanvragen. Directeur Hans Hilbers is dan ook erg trots dat de aanvragen voor beide Bibliotheken waar hij directeur van is zijn gehonoreerd.

(Advertentie)

Kies je Sport 2014
dinsdag 26-08-2014

Van 29 september t/m 31 oktober kunnen kinderen uit de groepen 5, 6, 7 & 8 weer deelnemen aan Kies je Sport. Een groot aantal verenigingen, inmiddels 20, geven kinderen de gelegenheid om kennis te maken met verschillende sportieve activiteiten binnen de gemeente Zwartewaterland. Zo kunnen kinderen zich aanmelden voor volleybal, tennis, wielrennen dansen en nog veel meer andere sporten.
Aanmelden hiervoor kan uiterlijk tot 17 september 2014 op www.bewegeninzwartewaterland.nl

kiesjesport1_500

(Advertentie)

pbsf_logo_240Het Prinses Beatrix Spierfonds is op zoek naar collectanten die in de week van 8 t/m 13 september willen collecteren. Heb je tijd en zin om wat te doen voor een goed doel, geef je dan op op onderstaand emailadres.

U kunt zich opgeven door een mailtje te sturen naar: gerjo2004@hotmail.com

(Advertentie)

snelvliegers_500

Met zes duiven bij de eerste tien, negen duiven bij de eerste twintig doet het hok Bakker weer van zich spreken.

Door 18 liefhebbers waren donderdagavond 21 augustus nog 277 duiven ingezet voor de wedvlucht vanuit St. Quentin. Gezien de weersomstandigheden was de grote vraag worden de duiven zaterdag wel gelost?

Maar gelukkig na enige uren wachten op zaterdagmorgen klaarde de lucht op en kon de lossingscommissie om kwart voor twaalf het start sein geven. Met opnieuw de wind in de rug begonnen toen de duiven aan hun terugvlucht naar Genemuiden. In rechte lijn een afstand van 364 kilometer.

(Advertentie)

(Advertentie)

T.b.v. Hudson Taylor Stichting

Op 27 september wordt er in de Grote of Stephanuskerk in Hasselt een concert gehouden waarvan de opbrengst bestemd is voor de Hudson Taylor Stichting.

Met medewerking van:
Mannenkoor Harpe Davids uit Genemuiden o.l.v. Minne Veldman.
Op het orgel: Jan Koster en Harm Beens

(Advertentie)

Haven Genemuiden decor tijdens festival op derde zaterdag van september

GENEMUIDEN - Tijdens de tweede editie van streektaalfestival Eikorei ligt er een muziekponton in de binnenhaven van tapijtstad Genemuiden. Daar treden ’s avonds een aantal streektaalartiesten op. “Vanaf de kant en op bootjes kunnen bezoekers de optredens  volgen. Het Prinsengrachtconcert in het klein”, glimlacht Arend van Dijk die namens de SCEG de muziekoptredens tijdens Eikorei coördineert. Eikorei staat de derde zaterdag van september op de kalender en vindt vanaf nu om toerbeurt met Genemusiment plaats. Eikoerei is een streektaalfestival in de oude binnenstad van tapijtstad Genemuiden met een uitstraling naar de gehele IJsseldelta.  

(Advertentie)

De Groene Lantaarn is donderdagmorgen 28 augustus i.v.m familieomstandigheden gesloten!

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Briëtt Breman, van de Zwartewaterruiters uit Genemuiden won afgelopen zaterdag 23 augustus jl.  de eerste en de tweede prijs in de klasse B-dressuur. Louanne Eenkhoorn pakte de derde prijs bij haar debuut in de klasse L2-dressuur.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Hans van Dijkhuizen is een dag na het duel Sportclub Genemuiden - HHC toch blij met het behaalde punt. Dat meldt hij op Twitter. Aanvankelijk was hij gisteren teleurgesteld over de puntendeling omdat HHC pas in de slotfase langszij kwam.

(Advertentie)

foto: © Pieter Polman

GENEMUIDEN - Of het borden zijn voor de Brommersprint van komende zaterdag of een grap, is niet bekend. Maar sinds afgelopen zaterdag staan er reclameborden voor ijsjes langs de Randweg. Bij de ondergaande zon leveren ze nog een mooi beeld op ook.

(Advertentie)

foto: © Politie

GENEMUIDEN - Meerdere agenten van de korpsen Horst en Waterland en Kampen hadden zondagmiddag hun handen vol aan honderd ontsnapte koeien. Die kwamen op de Cellemuiderdijk tussen Genemuiden en Hasselt de stal uit omdat een boerenhulp het hek niet had afgesloten terwijl hij in het weiland bezig was met een bevalling van een koe. Omwonenden kregen het vee niet terug en belden de politie. Met verreende krachten lukte het uiteindelijk.

(Advertentie)

Mooi en lelijk Genemuiden
zondag 24-08-2014
foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - Bij de verkiezing tot mooiste plekje van Genemuiden kwam de Sas op Genemuiden Acteel onlangs niet aan bod. Gek eigenlijk als je zoals dit weekeinde langs de haven loopt. Bij de verkiezing tot lelijkste plek van Genemuiden, zou wel eens de vervallen boerderij aan de Krommesteeg tot de kanshebbers kunnen horen. Mooi en lelijk Genemuiden in twee foto's.

(Advertentie)

Hugo Halfwerk scoort
foto: © Vincent van Dijk

GENEMUIDEN - Onze jeugdreporter Vincent van Dijk ging zaterdagmiddag naar Sportpark de Wetering. Als niet-voetballiefhebber zocht hij pupil van de week Hugo Halfwerk op. Het verslag van Vincent: Hugo Halfwerk mocht vandaag als pupil van de week de aftrap doen van de wedstrijd tussen SC Genemuiden en HHC Hardenberg. Hugo is zelf middenvelder van het team E2.

(Advertentie)

Vacature voor timmerman
zaterdag 23-08-2014
vhattem_240

 Van Hattem Deuren en Dakkapellen BV is een sterk groeiende en creatieve organisatie, welke opereert in een dynamische branche. Wij zijn onder meer gespecialiseerd op het gebied van houten en kunststof dakkapellen en binnendeuren. Binnen van Hattem Deuren en Dakkapellen werken wij met een jong, gedreven en ambitieus team. Op dit moment is er ruimte voor uitbreiding in ons team en daarom zijn we op zoek naar jou om ons team te komen versterken als:

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Nieuwkomer Philip Ties scoorde zaterdag de 1-0 tegen HHC, maar dat was niet voldoende voor de winst. Hij kijkt in Sportclub TV terug op het duel. Opname en montage: Sportclub TV

(Advertentie)

Sportclub in extase na goal Philip Ties
foto: Sportclub in extase na goal Philip Ties © Pieter Polman

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden is de Topklasse begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen HHC. De Hardenbergers kwamen pas in de slotfase langszij en mochten nauwelijks aanspraak maken op een remise. Voor Genemuiden scoorde Philip Ties na rust op opvallende wijze de 1-0.

(Advertentie)

foto: © Paul van der Ploeg
De zomerviscompetitie voor de jeugd Genemuiden zit er weer op en de organisatie kijkt terug op een bijzonder geslaagde competitie met een record aantal deelnemers (64). Er is dit jaar in drie klasse van verschillende leeftijdsgroepen gevist en dat is goed bevallen. Ook het viswater de bermsloot bij de kinderboerderij bleek een goede optie. De hengelsportvereniging wil deze locatie verbeteren en een mooie visplek voor de jeugd realiseren.

(Advertentie)

MEER NIEUWS


(Advertentie)

Mooi en lelijk Genemuiden
zondag 24-08-2014
foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - Bij de verkiezing tot mooiste plekje van Genemuiden kwam de Sas op Genemuiden Acteel onlangs niet aan bod. Gek eigenlijk als je zoals dit weekeinde langs de haven loopt. Bij de verkiezing tot lelijkste plek van Genemuiden, zou wel eens de vervallen boerderij aan de Krommesteeg tot de kanshebbers kunnen horen. Mooi en lelijk Genemuiden in twee foto's.

Wie is Online ?..

Nu online: 33 bezoeker(s)

(Advertentie)

LEDEN LOGIN
InloggenCBO Live
CBO Radio
Twitter
Peiling
Peiling
De beste speler aller tijden van Sportclub is


Totaal stemmen: 1160
GESCHIEDENIS

geschiedenis

Oudheidskamer Genemuiden

GEMEENTE
OMROEPINFO

(Advertenties)

(Advertentie)[Valid RSS]
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed

MEEST GELEZEN
Pagina gegenereerd in 0.067 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login