Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:algemeen
donderdag 17 april 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

De Online Stadskrant: Het laatste nieuws uit de Tapijtstad ...

Vooruitblik op Sportclub-VVOG
donderdag 17-04-2014

GENEMUIDEN - Opname en montage: Sportclub TV

(Advertentie)

Dartarena in De Rank is klaar
donderdag 17-04-2014
foto:

GENEMUIDEN - De darters van de nieuwe Dartclub Genemuiden hebben de verbouwing van de ruimte in De Rank afgerond, zo laten ze via de social media weten. En het resultaat mag er zijn. De banen hebben prachtige kleuren gekregen. Je ziet er Van Barneveld zo tegen Phil Taylor spelen. Binnenkort veel meer over verenigingsgebouw De Rank op Genemuiden Actueel.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - De Christelijk Gereformeerde Kerk houdt de jaarlijkse verkoopdag op 3 mei. Deze wordt gehouden in De Meente. Er is die dag van alles te doen en te koop. De verkoopdag is van 9.30 tot 13.30 uur.

(Advertentie)

logosjoelvereniging_321

GENEMUIDEN - Klasse A:

 

1.Henk Oostenbrink
2.Hilly Beens
3.Hendrikus Rook  

1258 plus 51 pnt.
1290 min 69 pnt.
1188 min 117 pnt.

Klasse B:

 

1.Willem Speksnijder
2.Betsie Mol 
2.Wim Westendorp

1176 plus 102 pnt.
1100 min 27 pnt.
1060 min 52 pnt.

(Advertentie)

Twee wethouders uit Genemuiden
foto: © Enrico Kolk

HASSELT - (door Enrico Kolk)

Het nieuwe college van B&W is vanavond beëdigd. De Genemuider wethouders Speksnijder en Visserman zaten ook al in het vorige college. Nieuw is Gerrit Knol die namens de ChristenUnie op het pluche gaat zitten. Hij krijgt het sociaal domein op zijn bord; zijn portefeuille bestaat uit Zorg, Wmo, Participatiewet, Welzijn, Wonen, Cultuur, Handhaving en Regionale uitvoeringsdiensten.

(Advertentie)

foto: © Jannes van den Berg

GENEMUIDEN - Vrijwilligers leggen de laatste hand aan de nieuwe parkeerplaatsen bij Sportclub Genemuiden. Bezoekers van Sportpark de Wetering kunnen hun auto's kwijt op dertig nieuwe vakken. Ook is er ruimte voor twee extra bussen.

(Advertentie)

Vijf Gebroeders veilig in Kampen
donderdag 17-04-2014
Nog mogelijkheid om mee te varen
Vijf Gebroeders door de Ramspol
foto: Vijf Gebroeders door de Ramspol © Erik Eenkhoorn

KAMPEN - De Vijf Gebroeders is veilig aangekomen in Kampen voor Sail Kampen. Het schip vertrok vanochtend om 09.45 uur uit Genemuiden. Na het hijsen van de zeilen zette de bemanning koers richting het Zwarte Meer. Daar bleek het turfschip 'mooi scherp aan de wind' te kunnen zeilen. Daarna gingen de zeilen weer naar beneden voor de passage van de Ramspolbrug.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Vrijwilligers collecteren komende week in Genemuiden voor Siriz. Siriz biedt hulp, voorlichting en opvang bij onbedoelde zwangerschap. Het thema van de collecte week van Siriz is 'Hulp aan tienermoeders'. Met de opbrengst van de collecte kan Siriz meer tienermoeders hulp bieden. Siriz is de werkorganisatie van de VBOK.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Expert Genemuiden heeft donderdag de winkeldeuren voorgoed gesloten. “We hebben deze beslissing zelf genomen", reageert Cor van Dijk.  “Het lijkt nu misschien dat we ineens dichtgaan, maar uiteraard hebben we hier zelf heel goed over nagedacht. We zijn niet over één nacht ijs gegaan. Wij vinden het heel jammer, ook voor Genemuiden, maar dit is wel het beste besluit.”

(Advertentie)

veiligthuis_500ZWARTEWATERLAND - De afgelopen weken was kindermishandeling in het nieuws, onder andere in een documentaire van Een Vandaag. Daaruit bleek dat slachtoffers van kindermishandeling vaak geen aangifte doen, waardoor strafrechtelijke vervolging niet mogelijk is. Als wel tot strafrechtelijke vervolging wordt overgegaan, blijkt kindermishandeling vaak moeilijk te bewijzen. Hierdoor blijven daders te vaak (alsnog) ongestraft. Hoe kan dit en is er niets tegen te doen?

(Advertentie)

Natuurlijk Schoon: 24.321 kilo zwerfafval ingezameld

gemzwartewaterland_500Tijdens de zwerfafvalopruimactie Natuurlijk Schoon van 31 maart tot en met 5 april 2014 hebben 1045 leerlingen uit Zwartewaterland het zwerfafval uit hun eigen omgeving opgeruimd. In Zwartewaterland werd maar liefst 920  kilo aan zwerfafval ingezameld. In 2013 is in de gemeente Zwartewaterland 890 kilo zwerfvuil opgehaald.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Op zaterdag 10 mei 2014 organiseren de deelnemers die meegaan met de Diaconale Jongerenreis naar Roemenie de inmiddels traditionele ontbijtactie en een Roemeense wasstraat. Op deze zaterdag voor moederdag heeft u de gelegenheid u zelf of een ander te verassen met een heerlijk ontbijt. Het ontbijt zal tussen 07.30 uur en 09.30 uur bij u thuis bezorgd worden. De deelnemers van de reis hebben afgelopen week de opgave formulieren huis aan huis verspreid waarop u de keuze voor een ontbijt kunt invullen. Het formulier kan ingeleverd worden in de ontbijtservice bus bij de C1000, Boni, de Meente (hal/zorgloket), Bakkerij Groot Koerkamp en Versspecialist de Lange. Het formulier is ook te downloaden via www.hervormdjeugdwerk.com. Tevens kunt u uw wensen doorgeven via roemeniereis2014@hotmail.com.

(Advertentie)

Vertrokken naar Sail Kampen
donderdag 17-04-2014
foto: © Henri Kolk

GENEMUIDEN - De Vijf Gebroeders is vertrokken naar Sail Kampen. Onderweg willen de vrijwilligers weer meer kennis over het schip vergaren, zodat ze vanmiddag vermoedelijk in Kampen arriveren. Daar doet het schip morgen mee aan de vlootschouw. Zaterdag maakt de Vijf Gebroeders tochten over de IJssel. Meevaren? Lezers van Genemuiden Actueel kunnen meevaren om 14.00 uur. Interesse? Mail dan naar redactie@genemuidenactueel.nl

(Advertentie)

(K)MC heet nu Massage Genemuiden
donderdag 17-04-2014
Nieuw specialisme erbij
Roland Plezier van Massage Genemuiden
foto: Roland Plezier van Massage Genemuiden

GENEMUIDEN - (K)MC Genemuiden verandert de naam in Massage Genemuiden. Tegelijkertijd biedt het nu als een van de weinige massagecentra in de regio ook fibromyalgie therapie aan. “Met verschillende soorten massage verminderen wij de stress en pijn. Ook geven wij tips en adviezen voor voeding en supplementen. Uiteraard genezen wij de ziekte niet, maar de behandeling levert heel snel goed resultaat op”, zegt Roland Pleizier van Massage Genemuiden.

(Advertentie)

Samenzang op Tweede Paasdag
woensdag 16-04-2014

GENEMUIDEN - Net als andere jaren is er ook dit jaar weer een samenzangbijeenkomst op de 2e Paasdag in de Hervormde Kerk (kerkplein) van Genemuiden. Om samen te zingen en te bidden. De meditatie wordt verzorgd door dhr. H. Rozendal. Het thema voor deze morgen is: ‘Geopende ogen’. Tijdens deze dienst is er een muzikale invulling door Laura Breman en Annelien Bekendam. Aanvang van de bijeenkomst is 9.30 uur. Een liederenblad is aanwezig. Na de samenkomst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en koffie/thee/fris te drinken in de Garfkamer die grenst aan het kerkgebouw.

(Advertentie)

foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - De Gereformeerde Kerk was het decor van een zangavond. Medewerking was er onder meer van organist Cor Ploeg, dominee Postma, pianiste Annelien Bekendam en violiste Katja Vinogradskaya. Ook De Lofstem zong een aantalen liederen onder leiding van dirigent Cor Ploeg. Slotstuk van de avond was ; Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem. Een heerlijk morgenlicht breekt aan, de zoon van God is opgestaan!'

(Advertentie)

GENEMUIDEN - De KNLTB voorjaarscompetitie voor senioren op zaterdagmiddag is weer van start gegaan. Met maar liefst acht teams probeert 't Eerste Witten klassenkampioen te worden. Ook een jeugdteam laat om de week op zaterdagmorgen het beste van haar kunnen zien. 

Verschillende teams hebben nu al kampioensinspiraties omdat  zij de eerste twee competitiedagen met winst konden afsluiten. Uitstekende weeromstandigheden en een vol en gezellig terras hebben de afgelopen weken dan ook voor het ultieme tennisplezier gezorgd. A.s. zaterdag de derde wedstrijd kom eens een kijkje nemen op het prachtige tennispark en ervaar hoe mooi de tennissport is.

(Advertentie)

Jeugdhonk 3:16 gesloten
woensdag 16-04-2014

GENEMUIDEN - Jeugdhonk 3:16 is komende vrijdag en zaterdag gesloten. Dat meldt het bestuur. In de Stille Week (voorafgaande aan Pasen) is het jeugdhonk dat zich nu ook op de oudere doelgroep richt dus gesloten.

(Advertentie)

foto: © Jannes van den Berg

HASSELT - Zwartewaterland kon woensdagmiddag afscheid nemen van wethouder Lucas Boshove. De lang dienende PvdA-wethouder maakte voor de verkiezingen al bekend dat hij zou stoppen. Veel mensen kwamen hem de hand schudden. De aimabele Hasselter heeft heel wat politieke stormen doorstaan, waarbij de meest opvallende misschien wel in zijn laatste periode woeide. De situatie rond Keet de Kolk bracht hem zelfs op de landelijke radio.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Breman Installatiegroep heeft niet de Familiebedrijven Award 2014 gewonnen. Die eer ging naar Westland Kaas. Breman behoorde bij een kleine selectie kandidaten, maar uiteindelijk viel de keus op de kaasproducent. Premier Rutte reikte de prijs uit.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Binnenkort is het weer 1 mei en zal de St. vrienden van Oud Genemuiden weer de traditionele Luiemotte organiseren. Onlangs is er in de lokale pers uitgebreid beschreven hoe een echte luiemotte eruit moet zien: een ladder, afgedekt met een laken en feestelijk versierd met de veldbloemen die de natuur op dat moment biedt. Evt. kan een pop of klein kind op de luiemotte worden meegedragen. Per luiemotte mogen er maximaal acht deelnemers zijn.

(Advertentie)

foto: © Jannes van den Berg

GENEMUIDEN - 't Olde Staduus heeft er een nieuwe vaste bewoner bij: Icare. De zorginstelling is later dan gepland toch in het centrumgebouw getrokken. Woensdag was er een open huis, zodat Genemuiden de nieuwe ruimte kon bekijken. Onze fotograaf Jannes van den Berg was ook aanwezig.

foto: © Jannes van den Berg

Mantelzorgers leerden woensdagochtend hoe ze voor weinig geld toch lekker kunnen koken en eten. Bernedette van de Geer organiseert dit ‘budgetkoken’ (ook donderdag nog ) in samenwerking met Mantelzorg Zwartewaterland. Thema was het maken van een smakelijke paasbrunch. De deelnemers nuttigden deze brunch vervolgens ook in d’ Overtoom.

Tijdens de zwerfafvalopruimactie Natuurlijk Schoon van 31 maart tot en met 5 april, hebben 13.648 scholieren en vrijwilligers het zwerfafval uit hun eigen omgeving opgeruimd. In totaal werd maar liefst 24.321 kilo aan zwerfafval ingezameld.

Voorzien van opvallende hesjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken, gingen de kinderen de omgeving van school zwerfafvalvrij maken. Ze werden daarbij begeleid door leraren en ouders. Ook vrijwilligers van onder meer buurt- en natuurverenigingen staken de handen uit de mouwen.   

Kuikens in de Meente
woensdag 16-04-2014
foto:

In de Meente zijn er vanwege Pasen weer de kijkens te zien die Harm Bruins beschikbaar heeft gesteld. De kuikens trekken veel bekijks door de bewoners en kinderen.

MEER NIEUWS


Gras maaien...
dinsdag 15-04-2014
foto: © Jannes van den Berg

GENEMUIDEN - Een zachte winter en een mooi voorjaar hebben een belangrijk nadeel: het gras groeit als kool uit de grond. Particulieren met een tuin zuchten al enige tijd. Boeren moeten ook weer aan de bak, zoals dinsdagmiddag in de Zuiderzeepolder (de officiële naam voor 'poldertien').

Wie is Online ?..

Nu online: 43 bezoeker(s)

(Advertentie)

LEDEN LOGIN
InloggenCBO Live
CBO Radio
Twitter
Peiling
Peiling
Mijn favoriete winkelplek buiten Genemuiden is


Totaal stemmen: 478
GESCHIEDENIS

geschiedenis

Oudheidskamer Genemuiden

GEMEENTE
OMROEPINFO

(Advertenties)[Valid RSS]
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed

MEEST GELEZEN
Pagina gegenereerd in 0.0596 s. | Webmaster:Klaas | Webmaster:Redactie | disclaimer | login