Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:algemeen
dinsdag 16 september 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

De Online Stadskrant: Het laatste nieuws uit de Tapijtstad ...

Klederdracht op de Thuisvlijtbeurs
dinsdag 16-09-2014

GENEMUIDEN - 'Het raadsel' is opgelost. De film van Karst Wensink die we gisteren op Genemuiden Actueel plaatsten, is gemaakt tijdens een Thuisvlijtbeurs in d' Overtoom. Dat melden beheerder Eddy Beens en Diny Eenkhoorn. De Thuisvlijtbeurs was een initiatief van Stichting Jeugdwerk en d' Overtoom. Er was aandacht voor hobby's zoals kaarten maken, werken met natuurproducten, LEGO en modelbouw. De Oudheidskamer toonde tijdens deze beurs oude Genemuider klederdracht. De film is hier nogmaals te zien. http://youtu.be/uFf4evLVEmQ

 

(Advertentie)

foto: © Erik Eenkhoorn

MASTENBROEK - Liefhebbers van lucht en licht komen in deze periode van het jaar aan hun trekken. Dan moeten ze wel vroeg opstaan. Fotograaf Erik Eenkhoorn kwam vanochtend door Mastenbroek en zag het licht en de lucht boven een boerderij.

(Advertentie)

Fibromyalgie? Massage helpt!
dinsdag 16-09-2014

GENEMUIDEN - Massage Genemuiden helpt veel mensen die kampen met fibromyalgie. Na een eerder bericht op Genemuiden Actueel kwamen mensen uit een brede regio naar de praktijk van Roland Pleizier. “Met verschillende soorten massage verminderen wij de stress en pijn. Ook geven wij tips en adviezen voor voeding en supplementen. Uiteraard genezen wij de ziekte niet, maar de behandeling levert heel snel goed resultaat op.”

(Advertentie)

scgenemuiden_355u_240GENEMUIDEN - De beloften van Sportclub Genemuiden waren maandag te sterk voor de Elburger Sportclub. Berry Halfwerk, toch niet echt een aanstormend talent, scoorde voor en na rust en tussendoor maakte Job van Dalfsen de 2-0. 

(Advertentie)

GENEMUIDEN - De schietvereniging uit Emlichheim was vrijdag op bezoek bij Schietvereniging Genemuiden. Beide clubs spelen al 35 jaar tegen elkaar. Na ontvangst met koffie met gebak begon de wedstrijd die voor het eerst sinds heel lange tijd gewonnen werd door schietvereniging Genemuiden.

(Advertentie)

Facebook en dia's kijken...
maandag 15-09-2014
Column Tijmen Brouwer

"Beste 'vrienden' en volgers...", luidt het intro van de eerste column die Tijmen Brouwer voor Genemuiden Actueel schrijft. Tijmen heeft een eigen woninginrichting zaak op Urk en in Lemmer, speelde jarenlang in de verdediging van Sportclub Genemuiden en beklom onlangs nog per fiets de Mont Ventoux. Zijn eerste column gaat over Facebook en oude dia's op zolder.

(Advertentie)

Zorgen ondanks positief saldo
maandag 15-09-2014
Minder bouw- en grafleges

HASSELT - De gemeente Zwartewaterland verwacht dit jaar met een positief saldo van 28.000 euro af te sluiten. Dat bedrag wordt aan de algemene reserves toegevoegd, als het aan het college van B en W ligt. Dat melden ze de gemeenteraad in een brief bij de zogenoemde Zomernota. Daarin schrijven dat er desondanks zorgen zijn voor de komende jaren. De gemeente int namelijk veel minder bouw- en grafleges dan gedacht. Dit is een structureel probleem van 221.000 euro per jaar.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - De werkzaamheden rond de huidige BONI en 't Olde Staduus beginnen pas volgend jaar. Dat schrijven Burgemeester en Wethouders aan de gemeenteraad. Volgens het college hebben de ondernemers gemeld dat ze in december geen overlast willen in het centrum van Genemuiden. Wanneer de werkzaamheden nu daadwerkelijk beginnen hangt ook af van het weer. Uit de brief blijkt dat de nieuwe BONI op 26 november open gaat. Daarna verkasssen een aantal andere ondernemers naar het huidige pand.

(Advertentie)

foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - Rob Spijkerman is vandaag precies veertig jaar in dienst bij de Stichting Zwembaden Zwartewaterland. Het grootste deel daarvan was hij in dienst bij de voorloper in Zwartsluis. Ook Zwembad Bestevaer was vandaag feestelijk versierd ter ere van de 'badmeester'.   

(Advertentie)

Gezond
maandag 15-09-2014

cjg_200“Zo, die ziet er gezond uit!”, zeggen mensen regelmatig als ze een van mijn twee kinderen zien. Eigenlijk bedoelen ze dan dat ze wellicht een beetje te dik zijn, vermoed ik. Stevig zijn ze zeker. De oudste was vroeger een Michelin-mannetje, de jongste heeft een indrukwekkende nek en armen waarop een Bulgaarse speerwerper jaloers zou zijn. Bij ‘het bureau’ constateren ze ook steevast dat mijn kinderen ‘wat hoog in de curve’ zitten, maar meer dan het advies om de laatste fles maar niet meer te geven heb ik nooit gekregen.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Karst Wensink maakte voor Genemuiden Actueel veel filmopnames. Daarvoor was hij ook jarenlang met zijn camera op pad. Het archief van de overleden Genemuidenaar is bewaard gebleven. Daaruit putten wij nu voor de eerste keer. Beelden vanuit de Overtoom van een evenement die wij niet goed kunnen plaatsen. Iemand enig idee wat dit voor evenement is? Wij horen het graag op redactie@genemuidenactueel.nl Ook beelden van Luiemotte uit 1987.

(Advertentie)

Saslicht...
zondag 14-09-2014
foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - Terwijl half Nederland poollicht of Noorderlicht probeert te vangen, mikte Genemuiden Actueel maar eens op Saslicht. Minimaal net zo mooi!

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Op zaterdag 20 september zal Jan Monsuur in 't Olde Staduus tussen de schilderijen van zijn expositie een portret schilderen. Dat kan spannend worden, want het zou uw portret kunnen zijn. Als iemand het aandurft, en bereid is twee en een half uur te poseren, inclusief enkele korte pauzes, gaat de schilder deze uitdaging aan!

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Ilona Brouwer en zus Inge Boender hebben ook de Stelvio bedwongen. "Wat een prachtdag. Een schitterende wandeling en we kwamen na vijf uur boven", laat Ilona vanuit de Dolomieten weten. Vrijdag en zaterdag kwamen ze ook al boven op die andere vermaarde bergen uit de Giro d' Italia Gavia en Mortirolo.

Met hun inspanningen halen ze zoals bekend geld op voor de stichting Forza4Energy4all, een stichting die werkt aan een medicijn voor de stofwisselingsziekte waaraan onder meer Sam leidt.

(Advertentie)

Burendag in 't Olde Staduus
zondag 14-09-2014
In het weekend van 26 – 27 september wordt in Nederland de burendag georganiseerd. Net als vorig jaar doet Philadelphia in ‘t Olde Staduus mee met de Burendag. De medewerkers nodigen de buren en andere belangstellenden uit om op de burendag langs te komen.

(Advertentie)

Jan van der Weerd op weg naar zilver
foto: Jan van der Weerd op weg naar zilver © Stepteam Kamperzeedijk

KAMPERZEEDIJK - De rijders van stepteam Selles Auto’s Kamperzeedijk stonden zaterdag voor een zware opgave: vijftig kilometer steppen over de Nedereindse Berg, het wielerparcours aan de rand van Nieuwegein, een bochtige route met een venijnig steile klim en veel vals plat. Inzet: het Nederlands Kampioenschap op de lange afstand. Ook daar streden ze weer om de bovenste plaatsen mee.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Afgelopen donderdag verloor GTC 1 tegen Swift 64 uit Swifterbant, een moeilijk te bespelen tegenstander. Egbert Beuzenberg was goed voor 1 winstpunt en Pieter Beuzenberg mocht 2 winstpunten bijschrijven. Invaller Wilbert Oudenaarden kon  geen vuist maken enn dat betekende 7-3 in het voordeel voor de mannen uit Swifterbant.   

(Advertentie)

Cabaret aan de Gedempte Heve
zondag 14-09-2014

GENEMUIDEN - Eikoerei is op zaterdag 20 september het verrassende en net zo leuke alternatief voor Genemusiment. Wat te denken van de voor evenementen nieuwe locatie aan de Gedempte Heve. Dat staat tijdens Eikoerei in het teken van cabaret in de streektaal. De Kaaihof zorgt voor de drankjes. Het podium moet voor een van de vele hoogtepunten tijdens Eikoerei zorgen.

(Advertentie)

Motorritje door Genemuiden
zaterdag 13-09-2014

GENEMUIDEN - Het geluid van motoren klonk zaterdag veelvuldig in Genemuiden. Vanwege het jubileum van de Motorclub kwamen veel motorrijders naar Genemuiden. Die maakten ook tochtjes. Pieter Polman nam een kijkje en maakte zelf een ritje als bijrijder in een zijspan. Opname en montage: Pieter Polman

(Advertentie)

Ook de Mortirolo is bedwongen
zaterdag 13-09-2014
foto:

GENEMUIDEN - Ilona Brouwer en zus Inge zijn ook de Mortirolo op gewandeld. Dat is de tweede berg na de Gavia van vrijdag. Morgen wacht nog de enorme Stelvio. "Het ging goed en het is hier geweldig", reageert Ilona vanuit de Italiaanse dolomieten. De zussen lopen om geld in te zamelen voor Forza4Energy4all. Die stichting zamelt geld in voor onderzoek naar de zeldzame stofwisselingsziekte waaraan zoontje Sam van Ilona lijdt. Eerder overleed haar zoon Matthias aan dezelfde ziekte.

(Advertentie)

Rommelmarkt weer groot succes
foto: © Lytsa Post en Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - (door Lytsa Post)

Het is zaterdagmiddag nog geen één uur wanneer de eerste koopjesjagers al voor de hekken rondom het Havenplein staan te dringen. Als altijd trekt de jaarlijkse rommelmarkt  veel mensen van binnen en vooral buiten Genemuiden. Het aanbod is dan ook enorm: computerschermen, radio’s, lampenkappen, stoffen, kleding, kinderstoelen, opklapbedden, tassen, meubilair, wipstoeltjes, speelgoed, boeken, woonaccessoires en nog veel meer.

(Advertentie)

foto: © Enrico Kolk

GENEMUIDEN - De leden van de Zwartewaterfokkers zijn blij met het verloop van de jongdierenkeuring, die zaterdagdag plaatsvond. "We hebben er prachtig weer bij, en er kwamen ook redelijk wat mensen kijken", vertelt één van de leden. Keurmeester Gerrit Stoelhorst is ook tevreden. "Er zaten wel wat leuke diertjes bij deze keer."

 

(Advertentie)

Sportclub wint in Veenendaal
zaterdag 13-09-2014
Philip Ties scoort twee keer
foto: Philip Ties scoort twee keer © Helmich Lubberts

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden won zaterdagmiddag verrassend met 2-3 in Veenendaal tegen GVVV. Sportclub houdt wel een zware kaartenlast over aan het duel. Vijf groen-witten kregen een prent. Het is de eerste overwinning voor Sportclub dit Topklasseseizoen. "Trots op de mannen die vandaag de punten van vorige week terugpakten", aldus trainer Hans van Dijkhuizen na afloop op Twitter.

(Advertentie)

De Motorclub viert feest
zaterdag 13-09-2014
foto: © Erik Driessen

GENEMUIDEN - Motorclub Genemuiden viert zaterdag haar veertigjarig bestaan. Er komen onder meer collegaclubs uit Kampen, Nieuwleusen en Ens op bezoek. Bovendien kunnen Genemuidenaren het onderkomen vandaag bewonderen. Een van de mensen die dat deed was burgemeester Bilder. "Niet op de motor nee, op de fiets is voor mij al heel wat", lachte de burgemeester.

(Advertentie)

foto: © Erik Driessen

HASSELT - De Vijf Gebroeders was zaterdag aanwezig tijdens de Open Monumentendag in Hasselt. Burgemeester Bilder verrichtte daarvan de opening en verwees naar het Genemuider schip. "Dat geeft een vertrouwd gevoel, want normaal gesproken ligt de Vijf Gebroeders voor mijn deur", aldus Bilder aan boord van De Hoop, waarvan de ook bij de Vijf Gebroeders betrokken Roel Postma de eigenaar is.

(Advertentie)

MEER NIEUWS


foto: © Erik Eenkhoorn

MASTENBROEK - Liefhebbers van lucht en licht komen in deze periode van het jaar aan hun trekken. Dan moeten ze wel vroeg opstaan. Fotograaf Erik Eenkhoorn kwam vanochtend door Mastenbroek en zag het licht en de lucht boven een boerderij.

Wie is Online ?..

Nu online: 30 bezoeker(s)

(Advertentie)

LEDEN LOGIN
InloggenCBO Live
CBO Radio
Twitter
Peiling
Peiling
De beste speler aller tijden van Sportclub is


Totaal stemmen: 1907
GESCHIEDENIS

geschiedenis

Oudheidskamer Genemuiden

GEMEENTE
OMROEPINFO

(Advertenties)

(Advertentie)[Valid RSS]
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed

MEEST GELEZEN
Pagina gegenereerd in 0.0626 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login