Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:algemeen
donderdag 2 oktober 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

De Online Stadskrant: Het laatste nieuws uit de Tapijtstad ...

Vrijdag laatste uitbetaling Grootburgerij
woensdag 01-10-2014

GENEMUIDEN - Komende vrijdag houden de opzieners zitting voor het uitbetalen van het Grootburgerrecht. Rechthebbenden kunnen dit innen tussen 19.00 en 20.30 uur in het kantoor aan de Oosterbrugstraat. In de gedrukte media stond deze week een verkeerde datum.

 

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Biestemerk bij De Kaaihof is dit jaar meer dan ooit voor jong en oud. De Havenkamer is op de derde dinsdag van oktober de ontmoetingsplaats voor de ‘stappers van vroeger’. “De wat oudere groep voelt zich tijdens de Biestemerk niet thuis in de Genemuider horeca. Ze verlangen terug naar de oude sfeer en zitten niet op harde muziek te wachten. Reinier van de Pol klopte toen bij ons aan met het idee om de Havenkamer voor deze groep open te stellen”, vertelt Harold van Dalfsen van De Kaaihof.

(Advertentie)

Dierendag op de Taghof
woensdag 01-10-2014
foto: © Maaike Vredeveld

GENEMUIDEN - Bij Kinderboerderij de Taghof was het woensdagmiddag gezellig druk. Zaterdag ontvangen de dieren vermoedelijk nog meer bezoekers. Dan is het immers Dierendag. De Taghof viert dat met veel activiteiten. Tussen 11.00 en 16.00 uur is er onder meer een springkussen, een verloting en 'gatenkaas vullen'. Ook is er voldoende te eten en te drinken. Alle reden om Dierendag op de kinderboerderij te vieren! 

(Advertentie)

Open Huizendag bij Muiderheim
woensdag 01-10-2014

GENEMUIDEN - Zaterdag is het in heel Nederland weer openhuizenroute, Muiderheim geeft donderdag belangstellenden al de kans om een kijkje te komen nemen. Zo langzamerhand zijn de gebouwen aan de Krommesteeg klaar voor bewoning. De eerste bewoners komen midden december naar Genemuiden toe. Morgen kan iedereen al door het pand wandelen. Ook zijn er verkooptafels en is er genoeg te eten en te drinken. De openhuizendag is van 15.30 tot 19.00 uur.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Tientallen tennissers streden de afgelopen weken om de eer van het Zwartewatertoernooi. Hans Klomp volgde het toernooi op de voet. Opname en montage: Hans Klomp

(Advertentie)

Kinderen maken friteszakjes
foto: Kinderen maken friteszakjes © Lytsa Post

GENEMUIDEN - Het allereerste Kinderboekenbal van Zwartewaterland  kwam wat moeizaam op gang, maar uiteindelijk is het toch echt ‘Feest!’ woensdagmiddag in d’Overtoom in Genemuiden. Zo’n vijftig basisschoolleerlingen dansen, springen en hupsen op de muziek van de DJ in de met discoverlichting versierde sportzaal. Andere kinderen volgen een workshop streetdance of maken een friteszakje onder begeleiding van kinderboekenschrijfster Nanda Roep (bekend van Plaza Patatta). Marjolein Lolkema van de Bibliotheek Zwartewaterland is helemaal niet ontevreden over de opkomst: “Het is de eerste keer dus mensen kijken altijd de kat even uit de boom. Vandaar dat de kaartverkoop misschien eerst moeizaam liep. Maar het is heel gezellig en de kinderen genieten. Dat is het belangrijkste.”  

(Advertentie)

Wekelijkse voetbalfeest...
woensdag 01-10-2014
foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - Wie denkt dat de Champions League het echte voetbal is, moet op woensdagmiddagen eens naar Sportpark de Wetering. Daar vindt de Rabo Voetbalschool van Rabobank IJsseldelta en Sportclub Genemuiden plaats. Voetbalplezier in het kwadraat!

(Advertentie)

foto: © Enrico Kolk

GENEMUIDEN - Het is deze week niet alleen Kinderboekenweek. Ook start de Christelijke Kinderboekenmaand. De Maarten Lutherschool opende die woensdag op feestelijke wijze. De kinderen luisterden onder meer naar een gedicht en lieten een ballon op. "Het kind waarvan het kaartje het verst weg waait, wint een boekenbon", vertelt juffrouw Harlene Brand.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - De nieuwe site van Genemuiden Actueel gaat komende maandag online. Op dit moment worden nog wat laatste kleine aanpassingen verricht en dan wij er helemaal klaar voor om de site met trots te presenteren. Die lijkt zoveel mogelijk op de huidige site. Bedoeling is dat hij overzichtelijker wordt dan de huidige site. Informatie is makkelijker te vinden. Ook verdwijnen een aantal rubrieken.

(Advertentie)

De uitslagen van maandag 29 september 2014

dambord_266
De uitslagen van maandag 29 september 2014

damclub1

(Advertentie)

‘Wie zal ons het goede doen zien?’

HASSELT - harpedavids_240Het nieuwe zangseizoen is net drie repetities oud als de eerste uitvoering zich aandient. Harpe Davids gaf zaterdagavond 27 september 2014 acte de présence op een concert dat georganiseerd werd ten behoeve van Stichting Hudson Taylor. Ook Hollands Jongerenkoor 5 (met soliste) onder leiding van Peter Wildeman nam hieraan deel. Locatie was de historische grote of st. Stephanuskerk in Hasselt; bekend terrein voor Harpe Davids. Altijd fijn om in deze prachtige kerk te zingen.

(Advertentie)

Presentatie in De Kaaihof
Juust vorige week tijdens Eikoerei
foto: Juust vorige week tijdens Eikoerei © Erik Driessen

GENEMUIDEN - De Genemuider dialectband Juust presenteert volgende week donderdag in De Kaaihof het nieuwe album. “Wij zijn er zeer tevreden over. Dit album is heel gevarieerd”, zegt gitarist Jerry Hoekman, die ook mandoline en mondharmonica speelt op ‘Overnij’. Die plaat bestaat uit in Lemmer opgenomen elektrische nummers en akoestische songs die eerder dit jaar in het Tapijtmuseum zijn vastgelegd.

(Advertentie)

Respect
dinsdag 30-09-2014
Column Herman Mateboer

herman_120De gemiddelde Nederlaander ef nog wel wat standaard veuroordieln over de gemiddelde Amerikaan. Dat soort veuroordieln, doar zit deurgoans wel ’n kern van woar’eid in, maer zie generaliseern wel en skeern dus dus ’n iel vollek over ien kamme. Ofgeloopn augustus waar ek op vekaansie in Amerika, ek bin in Washington, Lancaster Pennsylvania (bij de Amish) en in New York ewest met de femilie. In Washington DC bin ’n paer dingn mi’j bi’j ebleevn die vule indruk op mi’j maektn.

(Advertentie)

Henk ontmoet Ajax-idolen
dinsdag 30-09-2014

AMSTERDAM - Henk Eenkhoorn beleefde zaterdag ondanks de nederlaag van Sportclub Genemuiden toch een mooie dag. Rondom het duel tegen de amateurs van Ajax liep hij onder meer Edwin van der Sar en Frank de Boer tegen het lijf.

Dat moment moest natuurlijk op de foto worden vastgelegd. Ook onder meer Barry Hulshoff, Sjaak Swart, Ronald de Boer en Sigi Lens waren zaterdag aanwezig op De Toekomst.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - De geschiedenis van de ramp met de veerpont in de vorige eeuw kennen veel Genemuidenaren wel. Veel minder bekend is een nog veel grotere tragedie honderd jaar eerder. In 1825 lieten 22 plaatsgenoten het leven tijdens een verschrikkelijke watersnood die grote delen van de regio onder water zette. "Ontzettend was de toestand waarin Genemuiden zich bevond", schrijft de Overijsselse gedeputeerde Ter Pelkwijk in een nauwgezet en fraai geschreven reconstructie van die ramp.

(Advertentie)

Geert Kolk in Man Bijt Hond
dinsdag 30-09-2014
Geert Kolk met de tv-crew
foto: Geert Kolk met de tv-crew

GENEMUIDEN - Geert Kolk kreeg dinsdagochtend het televisieprogramma Man Bijt Hond over de vloer. Voordat de van Vadain en Sportclub Genemuiden bekende Genemuidenaar het in de gaten had, stond hij in het middelpunt van de belangstelling. Hij fietste net over de Westerkade naar zijn woning, toen hij door het camerateam werd aangehouden. "Het was hartstikke leuk om mee te werken. Ik vind het ook een leuk programma, ik kijk er zelf ook vaak naar", zegt Kolk.

(Advertentie)

Teller HEMA nadert de honderd
dinsdag 30-09-2014

GENEMUIDEN - Pepijn Keijser van de HEMA ontvangt nog dagelijks sollicitatiebrieven voor de vestiging in Genemuiden. "93 nu. Meer dan genoeg aanbod dus. Het duurt wel even voordat ik deze allemaal heb doorgenomen...", laat Keijser weten. Hij is in het vroege voorjaar ook de uitbater van de HEMA in Genemuiden. Die komt dan in de huidige BONI. Voor die tijd wordt ook het centrum rondom de huidige supermarkt nog aangepakt. Op verzoek van ondernemers begint de gemeente daar pas in januari mee.

(Advertentie)

Meer inzetten op het voorkomen en tegengaan van huiselijk geweld en kinder- en oudermishandeling

ZWARTEWATERLAND - gemzwartewaterland_500
Op 16 september heeft het college ingestemd met de Regiovisie Huiselijk Geweld IJsselland. Vanaf 2015 zijn gemeenten volledig verantwoordelijk voor de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. Ze moeten regionaal afspraken maken over de wijze waarop ze dat gaan doen. De Regiovisie Huiselijk Geweld IJsselland vormt het kader voor het lokale beleid. Iedere gemeente geeft zelf verder vorm aan dit beleid.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - De voetbalcompetities zijn allemaal alweer in volle gang. De eerste overwinningen of nederlagen vallen te noteren. Het weer werkt voorlopig nog prima mee op deze voetbal zaterdagen. Weinigen zullen hierdoor nog maar denken aan de winterperiode die ook dit jaar ongetwijfeld weer aan zal breken. Dit is de periode om dan heerlijk met zijn allen de veldvoetbalschoenen in te ruilen voor de zaalvoetbalschoenen. Ook dit jaar biedt de stichting zwartewaterland zaalvoetbaltoernooi deze mogelijkheid. Het prestigieuze zaalvoetbaltoernooi zal traditiegetrouw plaatsvinden in de laatste weken van 2014.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Geluk bij een ongeluk: bij brand zitten we in Zwartewaterland relatief goed. De brandweer van Zwartewaterland is in Overijssel op de korpsen van Zwolle en Enschede na het snelste ter plekke bij een brand. Dat blijkt uit een onderzoek van www.nu.nl De gemiddelde aanrijtijd van de brandweer is in Zwartewaterland 479 seconden.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Het lijkt erop dat de gemeente Zwartewaterland en Connexxion Water vorderingen maken met de besprekingen over de exploitatie van de pont. Raadsleden krijgen donderdag voor een besloten bijeenkomst de  memo 'beëindiging samenwerking Connexxion Water'. Dat schrijft het college van B en W aan de gemeenteraad. In de memo beschrijft het college de inhoud van besprekingen met Connexxion en de overwegingen van het college. Die worden echter niet openbaar als het aan burgemeester en wethouders ligt. Dat zou de financiële belangen kunnen schaden. Het college van B en W doet de raad daarom een voorstel tot geheimhouding.

(Advertentie)

Geen geld meer voor culturele evenementen?
foto: Geen geld meer voor culturele evenementen?

GENEMUIDEN - Als het aan het college van B en W ligt, krijgt Genemusiment komend jaar geen subsidie meer. De organiserende SCEG ontving voor de afgelopen editie nog 7500 euro. Ook Doake in Zwartsluis, het WG van de Hulstfestival in Hasselt en het Full Color hoeven niet meer op een bijdrage van Zwartewaterland te rekenen, als het aan het college ligt. Dat wil met deze maatregelen verenigingen en culturele organisaties juist ontzien. De gemeenteraad moet volgende week donderdag nog wel instemmen.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - De traditionele afscheidswedstrijd op de maandag voor de Biestemerk staat dit jaar in het teken van Arjan Kolk. Hij vertrok afgelopen zomer tegen wil en dank bij Sportclub Genemuiden omdat hij geen plek bij de eerste selectie kreeg. Die heeft hij momenteel wel bij het Zwolse VV Berkum. Na zijn Zwolse periode keert hij ongetwijfeld terug bij Sportclub Genemuiden. Een team van spelers die hij zelf selecteert, speelt die maandagavond tegen Sportclub Genemuiden.

(Advertentie)

'Mooi Schoon' op de Biestemerk
maandag 29-09-2014

GENEMUIDEN - De gemeente Zwartewaterland gaat de strijd aan tegen zwerfvuil. Door extra inzet van de gemeente en vrijwillige opschoonacties van inwoners, verenigingen en organisaties wordt heel Zwartewaterland weer ‘Mooi Schoon’. Het doel van het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon is: kom in actie! Na de start van komende zaterdag gaat de actie verder op de Biestemerk.

(Advertentie)

HASSELT - Het college van burgemeester en wethouders gaat de komende maanden aan de slag met het ontwikkelen van een preventie- en handhavingsplan Alcohol. Deze taak vloeit voort uit de gewijzigde Drank- en Horecawet. In het plan worden de doelstellingen, resultaten en acties op het gebied van alcoholpreventie- en handhaving omschreven.

(Advertentie)

MEER NIEUWS


(Advertentie)

Beschadigingen aan 't eufd
vrijdag 26-09-2014
foto: © Erik Driessen

GENEMUIDEN - De pont ziet er de laatste jaren niet al te florissant uit, maar An 't Eufd  heeft zo langzamerhand ook zijn beste tijd gehad zo lijkt het. Deze hangplek voor ouderen én jongeren is aan de bovenkant behoorlijk beschadigd. Piene an 't Eufd...

Wie is Online ?..

Nu online: 34 bezoeker(s)

(Advertentie)

LEDEN LOGIN
InloggenCBO Live
CBO Radio
Twitter
Peiling
Peiling
De beste speler aller tijden van Sportclub is


Totaal stemmen: 2500
GESCHIEDENIS

geschiedenis

Oudheidskamer Genemuiden

GEMEENTE
OMROEPINFO

(Advertenties)

(Advertentie)[Valid RSS]
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed

MEEST GELEZEN
Pagina gegenereerd in 0.0701 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login