Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:algemeen
donderdag 24 april 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

De Online Stadskrant: Het laatste nieuws uit de Tapijtstad ...

Sterrit 2014: steeds meer mensen gaan samen op pad!
woensdag 23-04-2014

Ondanks het treurige weer, zijn er dit jaar 357 mensen in de auto gestapt om mee te doen aan de jaarlijkse sterrit. Het was leuk om te zien dat er steeds meer groepen (jeugd) meedoen, gezellig met z’n allen bij elkaar in de auto en ook lijkt dit evenement ieder jaar meer mensen van buitenaf te trekken. De regen maakte het beduidend lastiger om op alles te letten en dit jaar was er dan ook niemand die alle vragen goed had. In de meeste categorieën waren wel veel deelnemers met een gelijk aantal punten, waardoor winnaars door middel van trekking aangewezen werden.

(Advertentie)

Op DV. Zaterdagavond 3 mei is er vanaf 19:45 een speciale uitzending bij de CBO. We schakelen dan live over naar het Monument op het Springerpark in Genemuiden om de Dodenherdenking uit te zenden.

Het programma voor Zaterdagavond 3 mei:

(Advertentie)

foto: © Jannes van den Berg

Dit jaar bestaat de Koninklijke Landmacht 200 jaar. Om dit te vieren worden er geen open dagen georganiseerd maar trekken de militairen het land in om daar in 200 steden een demo te geven. Vandaag waren de militairen op het grond depot op Tag West in Genemuiden. Het voltallige college mocht meerijden in een pantservoertuig evenals de jeugd die in grote getale aanwezig waren.

Ook onze fotograaf Jannes van den Berg was er en heeft een fotorepartage gemaakt die je hier kan bekijken.

(Advertentie)

foto: © Gijs Leusink/Breman.net

Bij de verkiezing van de beste groepsaccommodatie heeft het Weidevogelhuus in Overijssel veruit de meeste stemmen gekregen. Hiermee heeft het Centrum voor Groepsaccommodaties (CVG) en het publiek deze groepsaccommodatie uitgeroepen tot de beste groepsaccommodatie in 2014. Het Weidevogelhuus kreeg niet alleen in Overijssel de meeste stemmen, maar het versloeg ook alle andere 35 genomineerde accommodaties in de verschillende provincies. 

(Advertentie)


Opname en montage Henrico Bakker

(Advertentie)

snelvliegers_500
Meteen toeslaan op de eerste beste echte vlucht dan weet de rest waar ze aan toe zijn. Dat heeft Herman gedacht aan de Sportlaan. Of te wel de eerste klap is een daalder waard. Na twee weken van voorbereiding was het dan jl. zaterdag zover de eerste punten vlucht voor de leden van De Snelvliegers. Voor de fondmannen zijn dit nog invlieg vluchten maar voor de snelheids spelers dus al een vlucht tellend voor het kampioenschap.

(Advertentie)

gemzwartewaterland_500In de collegevergadering van 22 april 2014 is de portefeuilleverdeling en vervangingsregeling van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwartewaterland vastgesteld.

 

(Advertentie)

(Advertentie)

Onthulling op zaterdagmiddag 3 mei 2014

GENEMUIDEN - De Stichting Vrienden van Oud Genemuiden heeft met medewerking van het gemeentebestuur van Zwartewaterland, het Provisoorfonds, Steenhouwerij Van Ommen uit Kampen en Prestige Reclame B.V. uit Genemuiden de aanpassing van het oorlogsmonument in het Springerpark in Genemuiden ter hand genomen.

De aanpassingen van het oorlogsmonument bestaan uit het vervangen van de huidige marmeren platen door vier nieuwe marmeren platen. De namen van de oorlogsslachtoffers worden gerangschikt op datum van overlijden. Aan de 18 reeds vermelde oorlogsslachtoffers worden 14 ‘andere’ namen van oorlogsslachtoffers toegevoegd. Ook komt er een nieuw bord met informatie over de 32 oorlogsslachtoffers die op het aangepaste monument worden genoemd.

(Advertentie)

Taartenactie voor Roemenië
dinsdag 22-04-2014

dsc04432_500Deze zomer hoopt een groep jongeren een Diaconale reis naar Roemenië te maken. Achter de schermen wordt druk gewerkt aan de voorbreidingen voor de reis. De kosten voor de reis worden door de jongeren zelf betaald. De komende tijd worden er een aantal acties georganiseerd om de kosten voor bijv. het materiaal voor het klusproject en de VBK betaald. Eén van de acties is een "taartenactie" en men rekent op uw steun en reacties. 

Taartenbakkers gezocht!

Kunt u/jij ook zulke heerlijke taarten bakken? We zijn op zoek naar personen die heerlijke appeltaarten, kwarktaarten en/of monchoutaarten kunnen bakken!

(Advertentie)

foto: © V-Kam Education

GENEMUIDEN - De oplossing van een streepwoordpuzzel vinden en vervolgens een waardecheque van 300 euro winnen. Het overkwam vijf klanten van V-Kam Education. Begin dit jaar ontvingen zij per post een bijzonder relatiegeschenk. ‘Maak de streepwoordpuzzel en vind de geheime boodschap’ was de opdracht. En dat lukte ze. Directeur Willem Jan Beens ging afgelopen dinsdag bij een van hen langs om de cheque persoonlijk te overhandigen.

(Advertentie)

Double Dance couple Lysanne en Gerben naar het EK in Bonn
foto: Double Dance couple Lysanne en Gerben naar het EK in Bonn © Gert Visscher

(Door Gert Visscher)

Tijdens de Soneo voorronden, op 2e paasdag, in “De Meerpaal” te Dronten, wist Dance duo Lysanne Visscher en Gerben Poetsma zich te plaatsen voor het Europees Kampioenschap Double Dance in Bonn Duitsland.
Na hun Streetdance act werd het nog spannend door de sterke concurrentie echter werden ze wederom  tweede en zijn ze daarmee door naar het EK wat plaats zal vinden op 28 en 29 juni.

(Advertentie)

Woensdag 23 april

Zoals u allen wel bekend is, komt een afdeling van de Koninklijke Landmacht op 23 april naar Genemuiden. Ze komen met enkele manschappen en drie verschillende voertuigen, een genietank, een verkenningsvoertuig en een pantservoertuig.
Een afvaardiging van het college zal het evenement om 14.00 uur openen door als eerste een ritje te maken. Daarna kunnen de kinderen in alle voertuigen een rondje meerijden. Ook is het mogelijk om een geweer vast te houden en daarmee op de foto te gaan.

(Advertentie)

NIEUWLEUSEN - 1439_roos_beens_en_diesel_500Roos Beens won tweemaal goud en zilver op dressuur- en springconcoursen. Noa Busweiler won goud op een dressuurconcours.

Te Nieuwleusen was een outdoor dressuur- en springconcours. Noa Busweiler reed met Riederland Crack een uitstekende dressuurwedstrijd en scoorde met 197 punten het hoogst in de klasse B. Dit was goed voor de eerste prijs en 2 winstpunten. Roos Beens scoorde met Diesel 188 punten en pakte de tweede prijs en een winstpunt. In de discipline springen won Roos Beens met Diesel in de klasse B ook een tweede prijs met 83,5 stijlpunten. Roos Beens nam afgelopen week ook deel aan het Schoonconcours Groene Welle op het KNHS-terrein te Ermelo. Met pony Ode was zij met 196 en 197 punten tweemaal eerste in de dressuur. Met haar eigen pony Diesel scoorde Roos Beens nog een winstpunt.

Op de foto Roos Beens met Diesel

(Advertentie)

“Chouffies weer KAMPIOEN”
dinsdag 22-04-2014

Het was afgelopen weer een historische dag in Plopsaland. De kabouters van Sportclub 4 hengelden namelijk voor het tweede jaar op rij het kampioenschap binnen! Echter vorig jaar was het nog de reserve 3e klasse, dit maal werd de titel in de reserve 2e klasse gehaald voor de mannen van Red Garnaal, Dickie Rick en Grote Bril Chouffie.

(Advertentie)

Het orgelconcert door Harm Hoeve in de Grote Kerk van vanovond gaat niet door! Vanwege de huldiging van PEC Zwolle lijkt het de organisatie onverstandig om het concert door te laten gaan. Omdat de de Grote Kerk niet geisoleerd is dringt er teveel lawaai van fesstvierende supporters in de binnenstand de kerk binnen zodat er niet rustig naar de muziek geluisterd kan worden.

(Advertentie)

Lisanne Tiemens bezig aan de laatste kilometers op weg naar Harlingen
foto: Lisanne Tiemens bezig aan de laatste kilometers op weg naar Harlingen © eigen foto Stepteam Selles Auto’s

De Nederlandse stepcompetitie ging zaterdag van start met een echte voorjaarsklassieker:  de tijdrit over de Afsluitdijk, met start in Den Oever en finish in Harlingen. Veel meer dan in een criterium is hier het weer bepalend voor het wedstrijdbeeld; de wind komt immers over de volle lengte van het parcours uit ongeveer de zelfde hoek. In deze editie stond er een straffe noordooster en dat betekende voor alle deelnemers: 37 kilometer tegen de wind in rijden, eerst over de volle lengte van de Afsluitdijk en vervolgens over Zurich naar Harlingen langs de voet van de Waddendijk – het werd een wedstrijd  voor de echte stayers.

(Advertentie)

KAMPEN - Hans Klomp voer vrijdag mee aan boord van de Vijf Gebroeders tijdens de vlootschouw van Sail Kampen. Hij maakte daarvan dit verslag. Opname en montage: Hans Klomp

(Advertentie)

GENEMUIDEN - De Johannes Bogermanschool doet toch met een wagen mee aan de allegorische optocht op Koningsdag. Daardoor komt het totaal aantal wagens op acht. Normaal gesproken doet de Bogerman met vier wagens mee, dus de optocht is wel korter dan anders. Volgens voorzitter Henry van Dalfsen van de Oranjevereniging is er nu wel meer muziek, zodat het totaalspektakel daar niet onder lijdt. Zoals altijd gaat de tocht 's ochtends en 's middags door Genemuiden.

(Advertentie)

De huldiging van Albert Flier
zaterdag 19-04-2014

GENEMUIDEN - Opname en montage: Helmich Lubberts

(Advertentie)

foto:

GENEMUIDEN - Komende vrijdag zijn er bekerfinales zaalvoetbal in d' Overtoom. Ook SC Genemuiden 5 komt dan in actie. De deelnemers zijn de finalisten van de bekercompetitie uit de categorie A mannen en categorie B mannenTeams uit de categorie A mannen zijn teams die in district Noord in de competitie uitkomen in de 1e klasse, Hoofdklasse en Topklasse F.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Opname en montage: Sportclub TV

Flier is bijna Mister Sportclub
zaterdag 19-04-2014
foto: © Jannes van den Berg

GENEMUIDEN - Albert Flier speelde vandaag zijn 400e competitiewedstrijd voor Sportclub Genemuiden. Hij kreeg daarom vooraf een bos bloemen van voorzitter Willem van der Haar. "Albert is bijna 'mister Sportclub'. Alleen Henri Eenkhoorn speelde meer wedstrijden", zegt Van der Haar. Dat aantal van Eenkhoorn is wel in te halen voor Flier, zo lijkt het. De stoere verdediger speelde namelijk in totaal 409 wedstrijden. Na Eenkhoorn en Flier speelden Wiljan Kattenberg, Harm van Dijk en Henk van Dalfzen de meeste wedstrijden voor de groen-witten.

foto: © Erik Driessen

KAMPEN - De tweede dag van Sail Kampen was opnieuw een mooie voor de Vijf Gebroeders. Veel mensen toonden interesse in het honderd jaar oude turfschip uit Genemuiden. 's Middags ging het schip de IJssel op voor een zeiltocht met een goed gevulde boot, waaronder een aantal gasten en lezers van Genemuiden Actueel. Op de IJssel ging het schip onder zeil. Prachtige Genemuiden promotie!

foto: © De beste biljarter van Genemuiden: Klaas van den Berg

GENEMUIDEN - De beste biljarters van Zwartewaterland strijden de komende tijd tegen elkaar. In De Rank was vandaag de aftrap van die titelstrijd. Grote favoriet is Jan van den Berg uit Hasselt. Volgens Henk Post van Biljartvereniging Genemuiden is dat verreweg de beste biljarter van Zwartewaterland.

MEER NIEUWS


Gras maaien...
dinsdag 15-04-2014
foto: © Jannes van den Berg

GENEMUIDEN - Een zachte winter en een mooi voorjaar hebben een belangrijk nadeel: het gras groeit als kool uit de grond. Particulieren met een tuin zuchten al enige tijd. Boeren moeten ook weer aan de bak, zoals dinsdagmiddag in de Zuiderzeepolder (de officiële naam voor 'poldertien').

Wie is Online ?..

Nu online: 29 bezoeker(s)

(Advertentie)

LEDEN LOGIN
InloggenCBO Live
CBO Radio
Twitter
Peiling
Peiling
Mijn favoriete winkelplek buiten Genemuiden is


Totaal stemmen: 578
GESCHIEDENIS

geschiedenis

Oudheidskamer Genemuiden

GEMEENTE
OMROEPINFO

(Advertenties)[Valid RSS]
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed

Pagina gegenereerd in 0.0603 s. | Webmaster:Klaas | Webmaster:Redactie | disclaimer | login