Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> achtergronden
zaterdag 20 september 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

Brouwer optiek juwelier blij met stap
woensdag 10-10-2012
'Verhuizing ook goed voor centrum Genemuiden'
Het echtpaar Dogterom Verburg met links zoon Sander mede eigenaar
foto: Het echtpaar Dogterom Verburg met links zoon Sander mede eigenaar © Jannes v/d Berg

Door Erik Driessen

GENEMUIDEN - Blij en opgelucht is Kees Dogterom Verburg. Afgelopen maandag zette hij zijn handtekening op de verkoopakte van de nieuwbouw van het voormalige stadhuis aan het Havenplein. Daarmee eindigt een lange geschiedenis. Brouwer optiek juwelier is al jaren uit het jasje gegroeid en kan nu eindelijk verhuizen. Dogterom Verburg hoopt samen met zijn echtgenote uiterlijk in de zomer van 2013 te verkassen.

"Het college dacht 4,5 jaar geleden dat de verkoop hooguit nog een jaar op zich liet wachten. Het heeft allemaal wat langer geduurd", zegt de Genemuider ondernemer, die afgelopen maandagavond vermoedelijk opgelucht ademhaalde. De verhuizing is namelijk meer dan nodig. "De winkel voldoet niet meer aan de eisen van de tijd, omdat we compleet uit ons jasje zijn gegroeid. We hebben een groot assortiment, maar dat zit nu allemaal in lades en kasten. Straks hebben we die ruimte wel, want het oppervlakte is dan minimaal twee keer zo groot."

 

Dat betekent dat Brouwer het optiek- en juweliersgedeelte gaat scheiden, zodat er een veel beter overzicht ontstaat. Dogterom Verburg vindt het plan niet alleen belangrijk voor zijn eigen bedrijf. "Voor het centrum van Genemuiden is het ook een goede zaak dat er wat gebeurt. Als straks de HEMA opengaat en de bakker en de slager een nieuw onderkomen hebben, wordt het centrum weer aantrekkelijker en blijf je een concurrentie voor Zwolle en Kampen. Het is belangrijk dat mensen in hun eigen woonplaats kunnen winkelen. Ook de plannen aan de Klaas Fuitestraat spelen daarbij een rol."

 

Dogterom Verburg heeft veel vertrouwen in de nieuwe stap, ondanks dat zijn bedrijf die in crisistijd zet. "Als iedereen stil blijft zitten, komt het zeker niet goed. We moeten met elkaar hard werken. Bovendien is het voordeel van de crisis dat het investeringsklimaat nu gunstig is. Straks hebben we een prachtige nieuwe winkel waarin we ons complete assortiment kunnen laten zien. Daarvan hebben we grote verwachtingen."

 

Omdat de plannen met het stadhuis zo lang duurden, had Brouwer ondertussen Langestraat 13a (naast JW Schoenmode) gekocht. "Dat gaan we nu verhuren, net zoals onze huidige pand. Wij blijven daarvan eigenaar. De bedoeling is dat we zo snel mogelijk aan het Havenplein aan de slag gaan, maar het wijzigen van het bestemmingsplan kost nog tijd. De schetsen liggen in ieder geval klaar, zodat we hopelijk in het voorjaar of de zomer open kunnen. Daar hebben we veel zin in!"

Ook voor het Burgercomité dat eerder dit jaar haar plannen voor het oude stadhuis presenteerde, is de verkoop van de aanbouw belangrijk. "Het moest een bepaald bedrag opbrengen. Toen dat eenmaal rond was, was voor ons de kous eigenlijk af. De ondertekening van de akte is dus eigenlijk een bevestiging van wat al maanden was geregeld", zegt Jannie Bakker van het comité.  "We regelen in goed overleg met Dogterom Verburg wat overlappende zaken, maar verder bemoeien we ons niet met de aanbouw."

Gepubliceerd op: woensdag 10-10-2012 door Willem Timmerman. 3712 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.


(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 26 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0291 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login