Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> achtergronden
donderdag 18 september 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

SPORTCLUB ZWAAIT FREEK VAN DEN BERG UIT
dinsdag 16-10-2012
Freek van den Berg samen met zijn vrouw Inge en dochter Ivy
foto: Freek van den Berg samen met zijn vrouw Inge en dochter Ivy © Helmich Lubberts

Door Gert Jan v/d Berg

GENEMUIDEN - Biestemarkteumpien is de avond waarop Sportclub traditioneel afscheid neemt van haar spelers. Dit jaar was het de beurt aan Freek van den Berg, zoals u onlangs al op deze website kon lezen. Dat deze speler maar liefst zo'n kleine 300 wedstrijden voor onze groen-witten in actie is gekomen bleek gisteren wel weer.

Uit alle "generaties" die Freek doorliep waren de spelers aanwezig en dan kom je toch al snel aan een behoorlijk aantal. We nemen u in vogelvlucht mee door deze bijzondere en geslaagde, gezellige avond.

Rond 18:00 uur verzamelen, stond er op de officiele uitnodiging. Wat volgde was een binnenkomst van allerlei Sportclubiconen. Voetbalvrienden die elkaar al een tijd niet hadden gesproken haalden al snel weer de zgn. voetbalanekdotes boven water. Ook de huidige selectie ontbrak natuurlijk niet op deze avond.

Trainers waren er ook, Henk Nieuwenhuis, Bert Ebbens, Gerry Hamstra om er maar een paar te noemen. Ook oud-trainer Chris Jansen was aanwezig, hij wist te melden dat dit een van zijn laatste keren zal zijn. "Uit mijn tijd is alleen Arjan Kolk nog actief, dus tja dan is het voor mij snel gebeurd", sprak Jansen. Lachend nam hij de mededeling in ontvangst dat hij altijd welkom is bij Sportclub, maar dat is iets wat hij allang wist. Ook de vrienden van Freek waren aanwezig. Deze mannen acteren bijna allemaal in Sportclub 4 en zij zien in Freek een goede versterking voor hun team. Wel kreeg Freek de waarschuwing mee dat in dit team, wat seizoen in en seizoen uit voor de titel gaat (wat overigens nog nooit lukte), niemand zeker is van een basis plaats. Freek kon er wel om lachen "enkele jongens kunnen amper recht vooruit lopen, dus die basisplek mag voor mij geen probleem zijn". Freek genoot zichtbaar al hoeft hij niet zo nodig het middelpunt van de belangstelling te zijn, maar op zo'n avond ontkom je daar natuurlijk niet aan. Natuurlijk mag ook de familie niet ontbreken en ze waren er dan ook allemaal. Vrouw Inge vond het wel fijn dat haar man nu gestopt is. "Ik heb hem natuurlijk altijd gesteund, maar nu hij gestopt is is het natuurlijk wel een stuk relaxter", "vergeet niet dat Freek een drukke baan heeft en dat is niet altijd van 9 tot 5, bovendien heb ikzelf natuurlijk ook mijn bezigheden", "als je dan op dat voetbalniveau wilt acteren dan gaat daar een hoop tijd in zitten en dan hebben we natuurlijk nu ook nog onze dochter Evy", "Freek hoeft zich dus niet te vevelen, hahaha". Na enkele huishoudelijke mededelingen was het hierna de beurt aan de wedstrijd.

Dit werd vooraf gegaan door het officiele gedeelte. Voorzitter Willem van der Haar roemde de robuuste verdediger. "Je bent altijd jezelf gebleven, je wist precies wat je kon en net zo belangrijk wat je niet kon", "Je was een faire doch harde speler die zowel binnen als buiten de lijnen aanwezig was, een echte clubman". De voorzitter noemde Freek zelfs de verpersoonlijking van Sportclub ten tijde van het matige seizoen enkele jaren geleden. De verdediger hoorde het licht blozend aan. Hierna nam vader Van den Berg het woord. Hij had mooie woorden voor zijn zoon. "Je hebt een echt winnaarskarakter, en ik wou dat ik samen met je had kunnen acteren in ons 1e", "wij hebben je altijd gesteund en zijn dan ook met zijn allen super trots op je". Nadat Piet Altena namens de supportersvereniging Freek bedankte nam het "feestvarken" zelf het woord. Hij bedankte alle aanwezigen voor hun komst en had een speciaal woord voor de supporters en natuurlijk zijn gezin en familie. "Laten we nu maar gauw gaan spelen en daarna wat plezier gaan maken". Aldus gebeurde.

De wedstrijd was voor de vele aanwezige supporters ook een terugzien van oude bekenden. Soms moest er door hen geraden worden wie, wie nu ook alweer was. Maar liefst 4 teams kwamen binnen de lijnen. Opvallend tijdens de wedstrijd waren wel de mooie goal van Herre Huberts (tegenwoordig Alcides) en van "good old" Albert "Appie" Bellinga. De spits van weleer bewees nog steeds een "neusje" voor de goal te hebben. Ook Luuk Drost wist zich behoorlijk te onderscheiden met enkele knappe reddingen. De doelman stond in het doel alsof hij nooit was weggeweest. Al beginnen voor hem de jaren ook te tellen, gezien het

feit dat hij niet meer zo makkelijk overeind komt na een redding. Natuurlijk mocht een doelpunt van Freek niet ontbreken. Scheidsrechter Wilco Jansen wees maar wat graag naar de stip bij een schwalbe van Andre de Boer. Freek benutte de toegekende strafschop vlekkeloos. Nadat er nog enkele hoogstandjes vielen te bewonderen was het afscheid van Freek een feit. Op de schouders gedragen verliet hij, licht geemotioneerd,  het veld onder een luid applaus van de vele aanwezigen. Kort hierna floot Wilco Jansen voor de laatste keer en kon het feestje beginnen. In een volle en gezellige kantine was het naderhand nog lang druk en wisselden de vele aanwezigen de nodige voetbalverhalen uit. Freek zag het van een afstandje aan, "mooi he, hier doe je het voor en weet je de mensen hebben allemaal PLEZIER".

Freek komt in Porsche aan op het sportpark  (C) Jannes v/d Berg

Gepubliceerd op: dinsdag 16-10-2012 door Willem Timmerman. 3430 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.


(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 39 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.042 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login