Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> kerknieuws
dinsdag 23 september 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

“Zo zijn onze manieren”
woensdag 16-01-2013
Stuurgroep School Kerk Gezin (SKG)

Op de Hervormde scholen is er in de week van 21 t/m 27 januari (D.V.) de week van school-kerk-gezin (SKG). In deze week willen we de geloofsopvoeding van onze kinderen centraal stellen. Op school, thuis en in de kerk wordt stil gestaan bij het thema: “Zo zijn onze manieren”. Wat gebeurt er allemaal in een kerkdienst en waarom doen we dat?? Wat zegt de Bijbel erover? In de kerkdienst gebeurt veel. En alles heeft een bedoeling. Maar het is wel belangrijk dat onze kinderen leren waarom we de dingen doen zoals we ze doen.

Dan pas kunnen ze het ook waarderen en overnemen. Zodat God in de kerkdienst de eer krijgt die Hem toekomt. Op school wordt er in alle groepen nagedacht over het thema a.d.h.v. Bijbelverhalen en verhalen uit de kerkgeschiedenis. Ook worden er werkjes gemaakt die aansluiten bij het thema. Daarnaast zal er veel gezongen worden, waaronder het themalied: ‘In Uw Huis’. Op woensdagmorgen zijn alle kinderen uit groep 5 te gast in de Grote Kerk. Ze krijgen dan een rondleiding van de dominee.

Voor thuis is er een boekje gemaakt waarin per dag (maandag t/m zondag) het thema naar voren komt. Zo staat er bij iedere dag een stukje tekst die gaat over het thema, er wordt een bijbelgedeelte genoemd die samen gelezen kan worden, er staan vragen bij waar over (door)gepraat kan worden en er worden liederen vermeld die samen gezongen kunnen worden.

Op woensdag 23 januari is er een bezinningsavond voor ouders en andere belangstellenden.  Joke Bosch uit Amersfoort komt ons iets te vertellen over kinderen en de kerkdienst. Het thema van de avond is: “spreken is zilver, zwijgen is goud”. De avond begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de Joh. Calvijnschool. Vanaf 19.45 uur is er koffie. U bent van harte welkom.   Op vrijdag 25 januari wordt er een sing-in georganiseerd in de Joh. Calvijnschool. Deze begint om 19.00 uur. Iedereen is van harte welkom om mee te komen zingen. Het zal ongeveer een uur duren.

In de kerk wordt de week op zondag 27 januari afgesloten met een dienst. Deze dienst begint om 9.30 uur in de Grote Kerk (kerkplein). We beginnen om 9.15 uur  met het zingen van enkele liederen. Iedereen is van harte welkom om deze dienst bij te wonen. In de Meente en in de Bethelkerk zal ook aandacht gegeven worden aan het thema.

Kijk ook eens op www.hervormdjeugdwerk.com Hier zijn de liederen terug te vinden die gezongen worden en is het boekje voor thuis te downloaden.

Stuurgroep SKG

Gepubliceerd op: woensdag 16-01-2013 door Willem Timmerman. 2488 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.


(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 30 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0255 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login