Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> actueel
zaterdag 20 september 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

Voedselbank Zwartewaterland gestart
vrijdag 25-01-2013

ZWARTEWATERLAND - In Hasselt is voor de gemeente Zwartewaterland  een uitgiftepunt van de voedselbank Zwolle ingericht.
De afgelopen maanden is er door het Diaconaal Platform Hasselt het nodige werk verzet om de organisatie rondom de voedselbank Zwartewaterland goed neer te zetten. De initiatiefnemers zijn erg blij dat zich een 25 tal enthousiaste mensen hebben aangemeld om in de organisatie mee te draaien en een taak op zich te nemen.

Door de Coördinator zijn alle vrijwilligers in roosters ingedeeld zodat op toerbeurt het werk wordt uitgevoerd , zo zijn er vrijwilligers voor ophalen en uitdelen maar ook houden zich een aantal vrijwilligers bezig met het benaderen van middenstand en het plannen regelen en begeleiden van acties voor het inzamelen van voedsel,   de kerken zullen hier een belangrijke rol in gaan vervullen. Terwijl de  coördinator ook de contactpersoon zal zijn tussen de organisatie van de voedselbank Zwolle, het diaconaal platform Hasselt, maatschappelijk werk de Kern , in Balans en de gemeente Zwartewaterland.

Om de doelgroep te bereiken is een informatiefolder gemaakt die via gemeente, huisartsen en de kerken te verkrijgen is. Deze week zal voor de 5e keer een 2 wekelijks pakket worden uitgegeven ,de pakketten worden door in Balans opgehaald in Zwolle waarna de uitgifte van de pakketten plaatsvind in een locatie in Hasselt, dat ook Zwartewaterland deze doelgroep binnen haar  grenzen heeft is duidelijk geworden door de toename van het aantal uitgegeven pakketten , de verwachting is dat deze trend zich door zal zetten en  dat het aantal zal blijven groeien.

Onlangs heeft een afvaardiging van het Diaconaal Platform Hasselt overleg gehad met een aantal vertegenwoordigers van diaconieën van kerken uit Genemuiden en Zwartsluis. Doel van dit overleg was  te komen tot een breder draagvlak voor een voedselbank in Zwartewaterland.  Het overleg heeft als resultaat gehad dat meerdere kerken uit Genemuiden en Zwartsluis hebben aangegeven het initiatief van harte te ondersteunen. De intentie is uitgesproken om een bijdrage aan de voedselbank te verlenen.

Gezien de brede gedragenheid is het voorstel ter tafel gekomen om de voedselbank uit het Diaconaal Platform Hasselt te tillen en onder te brengen in een op te richten stichting. Naar deze constructie zal nu  onderzoek worden gedaan. De kosten zullen door de Diaconieën van de  gezamenlijke kerken worden gedragen waarbij bijdragen vanuit andere organisaties natuurlijk welkom zijn. Van Rabobank Vaart en Vechtstreek mochten wij vanuit het Fonds Coöperatief Dividend (FCD) een stimuleringsbijdrage van € 5000.- ontvangen voor de aanloopkosten . Een mooi steuntje in de rug en een bewijs dat dit initiatief breed gedragen is. Informatie over het FCD is te vinden op www.rabobank.nl/vvs 

Gepubliceerd op: vrijdag 25-01-2013 door Willem Timmerman. 2370 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.


(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 25 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.1268 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login