Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> actueel
donderdag 2 oktober 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

Onvrede CDA Zwartewaterland over deelakkoord met gemeentes
maandag 28-01-2013

ZWARTEWATERLAND - De CDA fractie is niet gelukkig met het akkoord dat de VNG namens alle gemeenten heeft uit onderhandeld met het kabinet. CDA fractievoorzitter Margreet Bosma heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college waarin het CDA het college oproept een kritisch geluid te laten horen richting de VNG. Het college moet voor 31 januari een reactie geven op dit akkoord.
Tijdens de raadsvergadering van aanstaande donderdag wil het CDA horen wat het antwoord van het college geweest is richting de VNG.

 Afgelopen week is er een onderhandelingsakkoord bereikt tussen o.a. VNG en het Kabinet met betrekking tot de Wet Hof, Schatkistbankieren en BTW compensatiefonds. De VNG legt dit akkoord voor aan gemeenten voor reactie voor 31 januari.
Het akkoord regelt alvast een korting van €550 miljoen op gemeenten door het rijk en loopt al vooruit op de concept Wet HOF die investeringen door gemeenten belemmeren ook als de financiën van de gemeenten zelf prima op orde zijn. "De wet is wat ons betreft onwenselijk en blokkeert investeringen die juist nu in deze economische tijd hard nodig zijn voor werkgelegenheid", aldus het CDA, "Er wordt al gekort op het gemeentefonds terwijl er nog veel meer onzekerheden voor gemeenten volgen uit rijksbeleid, bijvoorbeeld op het gebied van de Zorg-decentralisaties".

Ook CDA tweede kamerlid Eddy van Hijum, woordvoerder financiën, roept gemeenten op om hier kritisch naar te kijken. "De Wet HOF moet nog behandeld worden in de Tweede en Eerste Kamer, bovendien tast dit akkoord de autonomie en slagkracht van gemeenten en provincies aan. De economie vraagt op dit moment om een overheid die, waar mogelijk en verstandig, investeert. Laat gemeenten en provincies zelf die keuzes maken binnen hun mogelijkheden!"

Gepubliceerd op: maandag 28-01-2013 door Harm van Wendel. 864 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.


(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 36 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0159 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login