Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> actueel
maandag 15 september 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

SPORTCLUB NA STRAFSCHOPPEN LANGS W.K.E.
woensdag 30-01-2013
"Bekerhouder schaart zich nu bij de laatste 16 ploegen"
Jeffrey de Visscher (r) plukt de bal voor de voeten van Wil Koops (l) weg.
foto: Jeffrey de Visscher (r) plukt de bal voor de voeten van Wil Koops (l) weg. © Helmich Lubberts

(door Gert Jan v/d Berg)

EMMEN - Na twee mislukte pogingen, koning winter gooide roet in het eten, moest Sportclub eindelijk aantreden tegen top zondagtopklasser W.K.E. uit Emmen. Op sportpark "Grote Geert" trokken de mannen van Karrenbelt en De Boer, na een 2-2 eindstand, met strafschoppen aan het langste eind (2-3). De regerend bekerhouder nam hiermee een lastige horde op weg naar weer een hernieuwd bekersucces ?? Feit is nu dat Sportclub de laatste 16 heeft bereikt. In deze ronde treft men A.C.V. uit Assen..

Het was even afwachten hoe de groen-witten uit de winterstop zouden komen, immers de laatste officiele wedstrijd dateerde alweer van 15 december toen Omlandia eenvoudig werd verslagen in hetzelfde bekertoernooi. Sportclub startte gewoon goed op een regenachtig sportpark "Grote Geert". Men nam het initiatief en gaf dat eigenlijk gedurende de gehele eerste helft niet meer uit handen. Echter gevaarlijke kansen leverde het overwicht van Sportclub ook weer niet op. De mannen van trainer Hendrik Oosting kwamen helemaal niet in het stuk voor. Nimmer hoefde doelman Flier zijn kunsten te vertonen. Het was dan ook niet geheel toevallig dat een standaardsituatie voor het eerste gevaar moest zorgen.

Een vrije trap van Jeffrey de Visscher belandde bij de geheel vrijstaande Anne van der Kolk. De behendige middenvelder schrok van de enorme mogelijkheid en liet deze dan ook onbenut. Van der Kolk bleek echter een snelle leerling, want toen even later dezelfde De Visscher mocht aanleggen voor een hoekschop en weer de bal bij hem belandde was het ditmaal wel raak. Beheerst zette hij de groen-witten op voorsprong, 0-1. Wie dacht dat W.K.E. nu wel over zou gaan tot aanvallen kwam bedrogen uit. Elke voorwaartse poging van de oranjehemden strandde al in een vroeg stadium en nimmer wist men de defensie van Sportclub te verontrusten. Sportclub daarentegen bleef gevaarlijk d.m.v. standaard situaties. Zo moest doelman Bangma handelend optreden na een vrije trap van Erik Rotman. Na een klein half uurtje was het Hooiveld die voor het eerst een schot waagde op het doel van Flier.

De doelman bracht eenvoudig redding. Toch stond het tien minuten later vanuit het niets 1-1. Het niet goed wegwerken van de bal in de laatste linie kwam Sportclub duur te staan. Het was uiteindelijk Koops die alleen voor Flier verscheen en de doelman geen enkele kans gaf. Sportclub incasseerde een mokerslag zo vlak voor rust, maar was deze toch snel weer te boven. Met een prima aanval over rechts kwam de stand weer in het voordeel van Sportclub en dat gaf op dat moment prima de verhoudingen weer op het veld. Het was, wederom, Jeffrey de Visscher die snel opstoomde over de rechterkant. De nieuwbakken sportclupper behield keurig het overzicht en gaf Jacco Riemens een niet te missen kans. De jongste telg van de gebroeders Riemens wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal in het verlaten doel, 1-2.

tn_wke_scg_1_500
foto: Sander Meertsens (l) in duel met Jacco Riemens (r). © Helmich Lubberts

Na rust een geheel ander beeld. Nu was het ineens wel W.K.E. Wat druk zette en niet onbelangrijk ook volop kansen produceerde. Sportclub wankelde zo in de eerste 15 minuten na rust, maar zoals zo vaak dit seizoen liet doelman Flier zien dat hij niet voor niets tussen de palen staat. De doelman kwam met enkele knappe reddingen steevast uit de strijd op kansen voor achtereenvolgens Buurmeyer,  Demeyer en Hooiveld. De kans van Hooiveld leverde wel een hoekschop op voor de emmenaren. Toen moest zelfs doelman Flier capituleren. Het was Guus de Vries die zich in een rechtstreeks duel met de doelman sterker toonde en de bal hard tegen de touwen kopte. Of hier een overtreding aan vooraf ging , houden we in de midden.

Feit was dat de scheidsrechter het duel op zijn "engels" beoordeelde en het fysieke duel groen licht gaf met dus de 2-2 als gevolg. Na deze gelijkmaker verzuimde W.K.E. Echt door te drukken en langzaam maar zeker kwam het spel van Sportclub uit de eerste fase van de wedstrijd weer naar boven. Wederom was er weer een vrije trap voor nodig om echt gevaarlijk te worden. Wie anders dan Rotman zorgde voor dat gevaar. Zijn vrije trap kon met moeite gekeerd worden en belandde voor de voeten van Jacco Riemens. De in de eerste helft zo koelbloedige aanvaller wist nu deze riante mogelijkheid en daarmee de hernieuwde voorsprong niet te verzilveren. Met nog een kwartier te spelen bewees doelpuntenmaker Guus de Vries zijn ploeg een slechte dienst. Hij ging veel te wild het duel aan met Anne van der Kolk en plantte zijn elleboog achter op het hoofd van de sportclub speler. Rood en dus inrukken was het devies van de scheidsrechter.

Wie dacht dat Sportclub nu met een man meer situatie de winst naar zich toe ging trekken kwam bedrogen uit. Zoals zo vaak was er eigenlijk van een man meer situatie op het veld weinig te merken. W.K.E. kon rustig van achteruit blijven opbouwen en vond daarbij steeds wel weer een vrije man. Gevaarlijk werd men echter ook niet meer. Bij Sportclub ontbrak het aan preciesie. Werd de bal overgenomen dan trachtte men er snel uit te komen maar telkens kwam de eindpass, en zo dus de mogelijkheid om gevaarlijk te worden, niet aan. De 2-2 eindstand was dan ook een logisch gevolg. Strafschoppen moesten dus de beslissing brengen. Hierin bleken Sportclub wederom mentaal de sterkste.

Doelman Flier onderscheidde zich met 2 prima reddingen en bovendien schoot Grot ook nog op de paal. Dit resulteerde uiteindelijk in het feit dat Sportclub de vijfde strafschop niet eens meer hoefde te nemen en met een 2-3 overwinning aan het langste eind trok. Men speelt nu de volgende ronde tegen A.C.V. uit Assen. Deze wedstrijd zal waarschijnlijk gespeeld worden op 26 februari op sportpark "Het Stadsbroek" in Assen. Eerst rest Sportclub nog enkele wedstrijden waarin zal worden getracht om zich veilig te spelen in de Topklasse. Dit is geen eenvoudige opgave en elke vorm van positieve support is dan ook welkom! U steunt de ploeg toch ook???  

tn_wke_scg_3_500
foto: Martijn Jansen (r) wordt gestuit door Dennis Loer (l). © Helmich Lubberts

 

Gepubliceerd op: woensdag 30-01-2013 door Willem Timmerman. 1716 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.


(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 39 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0262 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login