Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> actueel
vrijdag 19 september 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

50 computers van Brouwers Acc. voor EthiopiŽ
donderdag 31-01-2013
Via stichting Woord en Daad
foto: © Jannes van den Berg

GENEMUIDEN - GENEMUIDEN- De vijftig computers die overbleven na het moderniseren van het computerpark van Brouwers Accountants en Adviseurs, krijgen een bijzondere bestemming in Afrika. Lokale partnerorganisaties van Stichting Woord en Daad zullen de computers goed kunnen gebruiken bij het uitvoeren van administratieve werkzaamheden. De computers worden vrijdag 1 februari naar de Rotterdamse haven gebracht om naar Ethiopië verscheept te worden.
Vandaag schenken Roelof-Jan Smit en Bert Lok van Brouwers Accountants en Adviseurs 50 computers voor verscheping naar Ethiopië. “Als accountants en advieskantoor is het noodzakelijk in te springen op technologische ontwikkelingen. Daarom werd bij ons het computerpark verder gemoderniseerd waardoor we computers af moesten stoten. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen past het niet om deze computers te vernietigen terwijl in ontwikkelingslanden deze goed gebruikt kunnen worden” zegt Roelof-Jan Smit van Brouwers Accountants en Adviseurs.

image001


RegioOndernemers Genemuiden
Via contacten met de RegioOndernemers Genemuiden van  Stichting Woord en Daad zijn door Brouwers 50 computers beschikbaar gesteld die verspreid worden in Ethiopië. Stichting Woord en Daad werkt in Ethiopië in een alliantie samen met verschillende partners. “Het mooie van de alliantie is dat de partners elkaar ook trainen/versterken. Doordat men met elkaar uitwisselt hoe ieder zijn projecten vorm geeft, kan men ook van elkaar leren. Hiervan hebben we al mooie voorbeelden gezien.” zegt Gideon Davidse van Stichting Woord en Daad. Door het schenken van IT-apparatuur  aan gemeenschappen krijgen deze toegang tot educatieve, medische en sociale projecten. Hierdoor wordt bijgedragen aan het dichten van de digitale kloof tussen technologisch geavanceerde landen en ontwikkelingslanden.

Verlichting
De computers zullen naar vraag verdeeld worden tussen de alliantiepartners. Veel partners gaan de computers gebruiken voor administratiewerkzaamheden. Voor deze lichte werkzaamheden zijn de computers goed geschikt en kunnen ze nog een aantal jaren dienstdoen. Doordat de partners over extra computers kunnen beschikken is het voor hen ook makkelijker om hun werk uit te voeren. Ze moeten over het algemeen met heel weinig middelen veel werk verzetten. Deze actie geeft enige verlichting.

Naar Ethiopië
Brouwers Accountants en Adviseurs levert de computers af in Alphen aan de Rijn waar een container met hulpmiddelen, waaronder een generator, klaar staat. De container wordt a.s. vrijdag opgehaald en naar de haven van Rotterdam gebracht. Voordat dat container in Ethiopië is zal hij tussen de 4 en 6 weken onderweg zijn. Ethiopië heeft geen haven. De container gaat eerst naar Djibouti en vandaar over land verder naar Addis Abeba waar hij uitgeladen wordt. De container gaat naar Hope University omdat de generator daar naar toe moet. De alliantievergadering is in Addis Abeba waar de universiteit ook staat. Vandaar zullen de computers aan de diverse partners worden aangeboden.

Gepubliceerd op: donderdag 31-01-2013 door Harm van Wendel. 2180 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.


(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 37 bezoeker(s) : erik15798
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0226 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login