Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> actueel
woensdag 1 oktober 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

Westhoff genomineerd voor Overijssels Boek van het Jaar 2012
zaterdag 02-02-2013
Genemuidenaar Gert-Jan Westhoff schreef over dwangarbeid in Staphorst
Gert-Jan Westhoff bij de presentatie van zijn boek
foto: Gert-Jan Westhoff bij de presentatie van zijn boek

Het boek Dwangarbeid in Staphorst: Joodse werkkampen in Staphorst en Rouveen van Genemuidenaar Gert-Jan Westhoff is genomineerd voor de prijs Overijssels Boek van het Jaar 2012. Dat maakte de jury eerder deze week bekend.

Westhoff publiceerde in 2012 een uitgebreide studie over de geschiedenis van drie werkverruimingskampen in Staphorst. Aanleiding hiervoor was een project van stichting Kunst en Cultuur Overijssel (KCO) over geschiedenis in de leefomgeving van basisschoolkinderen. Hierbij stuitte Westhoff op het bestaan van de werkkampen, waarna hij dit thema met zijn leerlingen verder uitdiepte. Het project oogste veel aandacht en viel zelfs in de prijzen.

Overijssels Boek van het Jaar
De uitgebreide studie van Westhoff werd vorig jaar gepubliceerd en trok wederom veel aandacht. Bij de boekpresentatie waren diverse betrokkenen en getuigen van de werkkampen aanwezig. De gemeente Staphorst besloot zelfs een gedenkmonument te realiseren.
Samen met 9 andere vorig jaar uitgegeven boeken maakt Westhoffs boek nu kans op de prijs 'Overijssels Boek van het Jaar'. Het boek werd gekozen uit een longlist van bijna 200 boeken op het gebied van cultuur en geschiedenis in de provincie. Op 21 maart maakt gedeputeerde Maij bekend welk boek er met de prijs vandoor gaat.

Gepubliceerd op: zaterdag 02-02-2013 door Pieter Beens. 4924 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.
Inloggen

(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 42 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0198 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login