Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> actueel
dinsdag 16 september 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

SGP baalt van slappe opstelling richting Olympia 28
vrijdag 15-02-2013
Ingediende motie door raadsmeerderheid afgewezen

ZWARTEWATERLAND - Met uitzondering van SGP en CDA heeft de raad donderdag aangegeven achter het besluit van het college te staan om geen directe sancties te verbinden aan de weigering van Olympia ’28 om de vastgestelde huurverhoging van 20%, ingaande vanaf  2012,  te betalen. In een gezamenlijke motie riepen SGP en CDA het college op opnieuw in gesprek te gaan en bij hernieuwde weigering  maatregelen te nemen. Vreemd genoeg kon wethouder Boshove wel waardering voor de motie opbrengen, maar ChristenUnie, PvdA en Gemeentebelangen niet.

De motie gaf aan dat de huurverhoging destijds onderdeel was van een evenwichtig pakket van noodzakelijke bezuinigingsmaatregelen. Merkwaardig daarbij was dat Olympia’28 toen geen gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheid om voorafgaand aan de vaststelling van de huurverhoging, bezwaar te maken bij de raad. En dat de gemeente er tevens vanuit ging dat de versnelde aanleg van kunstgrasvelden (totaal 1,5 miljoen) en de royale vergoeding voor zelfwerkzaamheid daarbij, op de nodige ‘goodwill’ bij de voetbalverenigingen zou kunnen rekenen. Ook zou , volgens SGP en CDA, de weigering van Olympia’28 een onaanvaardbaar precedent scheppen naar alle andere verenigingen en burgers die ook met forse  financiële consequenties  van de bezuinigingsmaatregelen zijn geconfronteerd. Na een aantal vruchteloze gesprekken met Olympia’28 besloot het college om niet tot dwingende maatregelen over te gaan omdat zo’n procedure enkel verliezers zou kennen. SGP en CDA zijn het daar niet mee eens omdat afwachten tot 2016 wanneer de huurovereenkomst afloopt, geen enkele garantie geeft dat Olympia dan de hoogte van de invordering, inclusief rente, wel zal willen voldoen. Het argument van Olympia’28 dat de overeenkomst uit 2010 geen ruimte zou laten voor een extra verhoging snijdt geen hout omdat de gemeente altijd een tussentijdse verhoging mag toepassen; zeker als slechts 10 tot 15 % van de kosten van voetbalvelden wordt gedekt uit de huuropbrengst, zo stelde wethouder Boshove.

In de daaropvolgende discussie werd duidelijk dat de andere fracties wel kritiek hadden op Olympia en hen ‘onsportief gedrag’ verweten, maar de kwestie niet op de spits wilden drijven. ‘Onbegrijpelijk’ volgens  Arie Speksnijder: “het lijkt wel of men nu al bezig is om de aanhang van Olympia’28 te paaien voor de verkiezingen van volgend jaar”. Hier wordt het principe: “gelijke monniken, gelijke kappen” met voeten getreden; als we dit accepteren is het hek van de dam en volgen er vast meer verenigingen die gaan dwarsliggen”.

Gepubliceerd op: vrijdag 15-02-2013 door Willem Timmerman. 1165 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.
Inloggen

(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 25 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.015 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login