Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> actueel
dinsdag 23 september 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

Burgemeester Bilder bezoekt Vrouwen van Nu
zaterdag 16-02-2013
De eregast op deze avond was niemand minder dan burgemeester Bilder.
foto: De eregast op deze avond was niemand minder dan burgemeester Bilder. © Heleen Eenkhoorn

HASSELT - Woensdag 13 februari was er in het Cultureel Centrum ‘t Teeuwland te Hasselt, de jaarvergadering van de Vrouwen van Nu. Tot ieders grote verrassing was burgemeester Eddy Bilder de ‘mystery guest’ van deze avond. De Vrouwen van Nu grepen de kans graag aan om de burgemeester het hemd van het lijf te vragen. 

De vergadering begon met de openingswoord door voorzitter Roelie Beute. Penningmeester Thea Assink kreeg van de kascommissie de goedkeuring voor haar financiële jaaroverzicht. Vervolgens vertelde bestuurslid Janny Hulsebosch wat er in 2012 allemaal de revue gepasseerd is. Het hoogtepunt was het 60-jarig jubileumfeest van de afdeling Hasselt van de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen van Nu. Een ander belangrijk feit was de huldiging van oprichtster Annie Snel-Posthoorn. Tot slot werden de koffie- ophaal- bezoek- en convocatie dames bedankt.

Burgemeester Bilder eregast

De eregast op deze avond was niemand minder dan burgemeester Bilder. Hij  vertelde kort over zichzelf. Afkomstig uit Ermelo, heeft hij jarenlang gewerkt in het aannemersbedrijf van zijn familie. Toen het familiebedrijf verkocht werd, heeft Bilder nog een aantal jaren een bouwbedrijf gehad in Ommen. Vervolgens is Bilder wethouder en locoburgemeester van Ermelo geworden. In 2007 maakte hij een uitstapje naar Den Haag, waar hij lid werd van de CDA fractie in de Tweede Kamer tijdens het kabinet Balkende IV. Het was niet zijn wereld, want hij wil graag de resultaten zien van wat hij doet. Daarom schreef hij in 2010 voor het eerst van zijn leven een sollicitatiebrief naar de functie van burgmeester in de gemeente Zwartewaterland. Het jaar daarop werd hij geïnstalleerd. Als burgemeester is hij verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid, personeel en organisatie, economische zaken, monumentenbeleid, centrumplan Hasselt en de integriteit van de gemeenteraad en de ambtelijke organisatie. Een hele verantwoordelijkheid. Burgemeester Bilder vertelde over de bezuinigingen die de gemeente nog moet ondergaan, zijn visie op recreatie en toerisme en wat voor invloed dit kan hebben op bijvoorbeeld een goed winkelbestand. Ook ging hij in op de verschillen en overeenkomsten tussen de drie kernen in de gemeente. 

Vragenuurtje Vervolgens mochten de 33 aanwezige dames vragen afvuren op burgemeester Bilder. Hieruit bleek dat de burgemeester zich enorm thuis voelt in Zwartewaterland. Hij werkt gemiddeld 50 à 60 uur per week. Zijn hobby’s zijn geschiedenis, lezen en musea bezoeken. Zijn ambtsketen draagt hij zeer sporadisch; tijdens  raadsvergaderingen, op Koninginnedag en bij uitreiking van Koninklijke onderscheidingen. Soms draagt hij hem ook wanneer hij een bezoek brengt aan inwoners die een jubileum te vieren hebben. Dit doet Bilder vooral voor de kinderen en kleinkinderen. Zo hoeven ze later niet te denken: ‘wie is toch die man, die ook op de foto staat?’ De burgemeester heeft geen ambitie om te solliciteren als burgemeester in een grotere gemeente. Als het aan hem ligt maakt hij in ieder geval zijn periode van 6 jaar in Zwartewaterland af. Hij ziet zich staan in een traditie van de lang zittende burgervaders in Hasselt, zoals Royer en Malcorps, die respectievelijk 37 en 23 jaar in functie waren. Aan de andere kant, realiseert hij zich terdege dat men op een bepaald moment ‘uitgekeken’ raakt op bestuurders. Mocht dat gebeuren dan houdt hij de eer aan zichzelf. In de loop van het gesprek kwamen onder meer het Veerhuis in Genemuiden, de boulevard aan de Industrieweg, de boerderij van Aalvanger, de woningen aan het Schrijverswegje en de leegstaande woningen bij de Hazelaar voorbij. Over al deze zaken heeft de burgemeester een uitgesproken en duidelijke mening.

We konden na afloop van deze avond de conclusie trekken, dat wij een burgemeester hebben, die kennis heeft van zaken, graag dingen doet die concreet en tastbaar zijn, daadkracht toont en dat hij beschikt over een gezonde dosis humor.

Gepubliceerd op: zaterdag 16-02-2013 door Willem Timmerman. 2209 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.
Inloggen

(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 24 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0202 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login