Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:regio
donderdag 17 april 2014
13e Jaargang... Update:
'Klein Oerol' in Zwartsluis
donderdag 17-04-2014
Ook Vijf Gebroeders aanwezig

ZWARTSLUIS - Locatietheaterfestival Doake is na een pauze van drie jaar terug. De haven van Zwartsluis is op vrijdagavond 27 en zaterdag 28 juni het decor van het festival dat ooit begon als het ‘Oerol van de Kop van Overijssel’. Dit keer gaat de organisatie voor een combinatie van theater en maritiem erfgoed. Ook de Vijf Gebroeders maakt onderdeel uit van het programma.

(Advertentie)

foto: © Jannes van den Berg

HASSELT - Zwartewaterland kon woensdagmiddag afscheid nemen van wethouder Lucas Boshove. De lang dienende PvdA-wethouder maakte voor de verkiezingen al bekend dat hij zou stoppen. Veel mensen kwamen hem de hand schudden. De aimabele Hasselter heeft heel wat politieke stormen doorstaan, waarbij de meest opvallende misschien wel in zijn laatste periode woeide. De situatie rond Keet de Kolk bracht hem zelfs op de landelijke radio.

(Advertentie)

ZWOLLE - De Gereformeerde Hogeschool in Zwolle krijgt per september 2014 een nieuwe naam: Viaa. De naam verwijst naar ‘levend water’, een beeld uit de Bijbel voor de liefde van God. De hogeschool wil met de naam Viaa duidelijker verwijzen naar haar missie: geloven in je werk.

In Zwolle worden drie nieuwe digitale flitspaal geactiveerd. Het gaat om twee palen aan de IJsselallee en een paal aan de Hasselterweg in Zwolle. De flitspalen maken deel uit van een landelijke modernisering van flitspalen. De digitale flitspalen staan op plaatsen waar eerder de verouderde, analoge flitspalen stonden of staan op nieuwe locaties. Alleen flitspalen die een aantoonbare bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid worden vervangen.

(Advertentie)

Stadsomroepers in actie voor Kamper trots

KAMPEN - sail_kampenDe vernieuwde Kamper Steur wordt tijdens Sail Kampen op zaterdag 19 april om 11.30 uur onthuld door burgemeester Bort Koelewijn. Deelnemers aan het Stadsomroepersconcours zullen de opgelapte reuzenvis luidkeels aankondigen.

De Steur is hoofdrolspeler in de bekende Kamper Ui (volksverhaal) over de steur met de bel. Deze grote vis zou eeuwen geleden op het menu van de bisschop komen te staan als hij Kampen zou bezoeken. Door de vis een bel om te hangen, konden de Kampenaren hem volgens hen makkelijk opsporen en vangen.

(Advertentie)

Gedeputeerde Gerrit Jan Kok van de provincie Overijssel opende het  WaterEvent en overhandigde de nieuwe vaarwaterkaarten aan de
foto: Gedeputeerde Gerrit Jan Kok van de provincie Overijssel opende het WaterEvent en overhandigde de nieuwe vaarwaterkaarten aan de © WaterReijk Marketing

Afgelopen weekend was het zover, het eerste lustrum van Het WaterEvent in Blokzijl en voor het eerst in Vollenhove. Met een havenkolk vol prachtige jachten klassieke boten en sloepen, presentaties van lifestyle en beleving in de toeristische regio’s en de live optredens die het allemaal nog gezelliger maakten. Met name de belangstelling voor klassieke boten in Vollenhove viel op.

(Advertentie)

Twee Roemeense autokopers zijn maandag bestolen door neppolitiemensen. Het gaat om een aanzienlijk geldbedrag bestolen. De politie stelt een onderzoek in en vraagt tips. De twee autokopers reden omstreeks 18.30 uur op de A 50 richting Zwolle. Op een gegeven moment kwam er een zwarte Audi met een zwaailicht naast hen rijden. De Roemeense mannen werden gedwongen de A50 bij Heerde te verlaten en kwamen uit op de Kamperweg. Hier werden hun paspoorten en geld gecontroleerd. Tijdens deze controle ging men er plotseling met het geld vandoor.

Meer nieuws:

« Begin « Vorige pagina      Volgende pagina » Einde »

(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 54 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

Pagina gegenereerd in 0.0179 s. | Webmaster:Klaas | Webmaster:Redactie | disclaimer | login