Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:regio
zaterdag 26 juli 2014
13e Jaargang... Update:
Concert Herman van Vliet
zaterdag 26-07-2014

Het  vierde concert  in de zomerserie orgelconcerten op het Rudolf Knol orgel in de Grote of Stephanuskerk te Hasselt zal op zaterdag 2 augustus a.s. verzorgd worden door Herman van Vliet uit  Amersfoort. Van Vliet verzorgt al jarenlang een van de concerten in de zomerserie. Hij is een begaafd organist die alle vele onderscheidingen in ontvangst heeft mogen nemen. Met name is hij een ambassadeur van de Franse orgellitteratuur. Hij heeft weer een boeiend en afwisselend programma samengesteld,met werken van o.a. Joh. Seb. Bach, Carl. Ph. Em.  Bach, Jan Zwart, Töpher, Aubert, Widor en Pikéthy.

(Advertentie)

Blotevoetenpad bij Kraggenburg
foto: Blotevoetenpad bij Kraggenburg

GENEMUIDEN - Veel mensen vinden de Noordoostpolder wat saai. Toch is er veel te beleven voor een dagje uit. Deel vier van de vakantietips in de regio. We gaan daarvoor dit keer naar de omgeving van Kraggenburg. Een dorp omzoomd door fruitbomen, maar ook een aantal aardige attracties voor even lekker de deur uit. Neem nou het blotevoetenpad aan de Zwartemeerweg.

(Advertentie)

Geen waterproblemen in de regio
donderdag 24-07-2014

GENEMUIDEN - Ondanks het zomerse weer zijn er geen problemen met de droogte. Dat meldt Waterschap Groot Salland. De reden dat de sloten, weteringen en kanalen voldoende op peil kunnen worden gehouden, komt doordat de belangrijke aanvoerbronnen van water, de IJssel en het IJsselmeer, voldoende water aanvoeren. Daarnaast heeft ook de gevallen regen eerder deze week een positieve invloed gehad.

‘Euifeest’ in Hanzestad Hasselt
foto: ‘Euifeest’ in Hanzestad Hasselt

Van 9 t/m 16 augustus is het groot feest in Hanzestad Hasselt. Een week lang zijn de straten en grachten versierd en zijn er diverse activiteiten te beleven. Euibattle, Oogstfeest, Kermis, Euimarkt, Fanfare en een grote allegorische optocht. Voor jong en oud worden er activiteiten georganiseerd.. 't Euifeest werd oorspronkelijk gevierd nadat het eui (hooi) binnengehaald was. Proef tijdens dit sprankelende evenement ook het middeleeuwse hanzedecor van Hasselt of vaar via een rondje IJsseldelta verder naar watersportplaatsen als Genemuiden en Zwartsluis.

(Advertentie)

Een 3-jarig jongentje uit Heerjansdam is overleden na een ongeval op de Gemeenteweg in Staphorst. Een trekker en een auto botsten op een kruising op elkaar.  De 37-jarige bestuurster uit Heerjansdam, haar zoontje en een 23-jarige vrouw uit Ridderkerk raakten hierbij gewond. De bestuurder van de tractor bleef ongedeerd. 

(Advertentie)

Genemuider avond in Blokzijl
dinsdag 22-07-2014

BLOKZIJL - Anders dan Normaal en Herbert Altena met band treden binnenkort op in Blokzijl. Dat meldt het Prins Mauritshuis dat sowieso populair is onder Genemuidenaren. Ook zijn er zakelijke banden. Bitter Zoet levert bijvoorbeeld de chocolade en ander snoepgoed aan de zaak die tot de beste honderd terrassen van Nederland wordt gerekend. Wanneer de Genemuider muzikanten optreden, maakt eigenaar Alco Tolner binnenkort bekend.

(Advertentie)

foto: © Staatsbosbeheer

GENEMUIDEN - Niet op vakantie, maar er wel even helemaal uit? Een vaarexcursie in de omgeving is daarvoor een van de beste opties. Je waant je soms compleet in een andere wereld, maar dan dichtbij huis. Mooie vaartochten zijn bijvoorbeeld te maken in De Wieden of in de Weerribben.

In De Wieden maakt het het bedrijf www.varenindewieden.nl uit Zwartsluis prachtige tochten. Wie een echte natuurgids mee wil, kan terecht bij Natuurmonumenten in Sint Jansklooster. Dagelijks vertrekken de excursieboten daar de mooiste plekken in De Wieden. Vanuit Ossenzijl doet Staatsbosbeheer hetzelfde in De Weerribben.

Nog dichterbij huis? Bezoek het Vogeleiland met een boot van Natuurmonumenten of vaar er iedere dinsdag en donderdag langs met de ZS13 uit Zwartsluis. Vanuit Genemuiden maakt de Vijf Gebroeders prachtige tochten het Zwarte Water op, maar die zitten voor deze week al helemaal vol.

Meer nieuws:

« Begin « Vorige pagina      Volgende pagina » Einde »

(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 38 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0186 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login