Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:regio
zaterdag 2 augustus 2014
13e Jaargang... Update:
Euifeestconcert muzikale start fanfare
vrijdag 01-08-2014
foto:

HASSELT - Na een korte vakantie van krap een maand zal zaterdag 9 augustus aanstaande Hasselts Fanfare haar activiteiten hervatten, en wel door de Euifeestweek te openen met een concert op het terras van De Linde aan het Kalkovenwegje om 17.30 uur.  Een mooie locatie waar zowel orkest als drumband zich prima kunnen presenteren.

(Advertentie)

Woninginbraak met geweld
vrijdag 01-08-2014

Op de Kastanjelaan is vrijdagmorgenvroeg 1 augustus een 24-jarige Albaniër aangehouden voor woningbraak met geweld. Kort daarvoor werd hij, samen met een andere inbreker, door de bewoner betrapt in diens woning aan De la Sablonièrekade. De bewoner werd na ontdekking met geweld tegen een deur geduwd, waarbij hij door een gesneuvelde ruit licht gewond raakte.

(Advertentie)

Drie regiogemeenten trekken samen op
Zwolle, Kampen en Zwartewaterland zijn tegen de aanvliegroutes van het mogelijk uitgebreide Lelystad Airport. De gemeenten hebben bezwaar gemaakt. De aanvliegroutes komen straks over deze regio als Lelystad inderdaad een dependance van Schiphol wordt. De drie regiogemeenten vinden dat de gekozen route niet optimaal is en dat landende vliegtuigen de stad te laag passeren, met geluidshinder en milieuverontreiniging tot gevolg. Eerder stelde Zwartewaterland ook al dat de gevoerde procedure niet juist is geweest. Pas in een laat stadium hoorde de gemeente over gevolgen van de plannen.

Drie aanhoudingen in Meppel
vrijdag 01-08-2014

MEPPEL - De politie in Meppel heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 19-jarige man uit Giethoorn aangehouden voor mishandeling. De man kreeg in een uitgaansgelegenheid aan het Prinsenplein onenigheid met een 20-jarige man uit Nieuwleusen waarop hij de man met een glas in zijn gezicht sloeg. De 20-jarige man is met verwondingen aan zijn gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. De man uit Giethoorn is aangehouden en ingesloten in afwachting van het onderzoek. Ook twee mannen uit Meppel zijn aangehouden omdat ze het aan de stok kregen met een portier.

(Advertentie)

Boliviaans meisjeshuis is klaar
donderdag 31-07-2014
foto: © Pieter Polman

GENEMUIDEN - "Geweldig, wat kun je hier veel werk verrichten", zegt Pieter Polman vanuit Bolivia. Het meisjeshuis waaraan hij met vijftien leden van zijn kerk uit Zwartsluis werkt is ondertussen klaar. Helemaal geschilderd en schoongemaakt. Een deel van de groep kon zelfs al met project twee beginnen: een ander weeshuis opknappen.

(Advertentie)

Kampenaar beledigt politie
donderdag 31-07-2014

Een 21-jarige automobilist uit Kampen is woensdagmiddag in Dedemsvaart aangehouden voor belediging van politiemensen. Op de Meester Zacharias Tijllaan was hij staande gehouden omdat hij onverzekerd en zonder geldig rijbewijs had gereden. Toen hem was verteld dat zijn auto in beslag genomen zou worden, begon hij de behandelende politiemensen te beledigen en te bedreigen. Bij zijn aanhouding verzette hij zich. Hij werd ingerekend en geboeid naar het politiebureau gebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

(Advertentie)

In de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 juli is een 46-jarige man, zonder vaste woonplaats, aangehouden voor woninginbraak. De man bleek daarnaast in het bezit van een gaspistool. De bewoners van een woning aan de Monnikenstraat werden rond 04.45 uur wakker van braakgeluiden en zagen vervolgens dat het deurslot, door het boren van gaatjes, was geforceerd. Hierop werd direct de politie gealarmeerd. Uit de woning was niets weggenomen.

Meer nieuws:

« Begin « Vorige pagina      Volgende pagina » Einde »

(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 18 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0209 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login