Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:regio
woensdag 17 september 2014
13e Jaargang... Update:
Grasmaaier leidt tot veel consternatie
woensdag 17-09-2014
foto: © Pieter Polman

KAMPERZEEDIJK - Hulpdiensten rukten woensdagmiddag massaal uit naar de Schaapsteeg. Bij een boerderij aan de Kamperzeedijk vatte een gazonmaaier in een schuur vlam. Een man ademde daarbij rook in en moest daarvoor worden behandeld. Verder was het vuur snel onder controle.

(Advertentie)

Feest! met Bibliotheek en Boekhandel

ZWARTEWATERLAND - bibliotheek_381
Een flinke verandering, dat realiseren ze zich wel in de Bibliotheek Zwartewaterland. Was er in voorgaande jaren een heel rooster met zo’n twee weken lang schrijvers die langs scholen in Zwartewaterland begeleid moesten worden, dit jaar wordt het roer om gegooid en is er gekozen voor één centrale activiteit: een Kinderboekenbal.

(Advertentie)

Kunstwerk in de Beulaker
woensdag 17-09-2014
foto: © Matthiska Lont

RONDUITE - Vanaf vandaag biedt de Beulaker een extra 'attractie'. Dichtbij het eilandje waar vroeger het dorpje Beulake ligt staat een metershoog kunstwerk. Watersporters en andere liefhebbers kunnen hier naartoe varen en eventueel de bel luiden. Het werk staat ter hoogte van het voormalige kerkhof van het in de 18e eeuw verdronken dorp. Het eiland is daarmee een mooie herinnering aan de te ver doorgeschoten vervening, die er tegelijkertijd voor zorgde dat de Kop van Overijssel het huidige landschap heeft. Het kunstwerk is onderdeel van de Canon van Overijssel.nl

Focus treedt op in Kampen
dinsdag 16-09-2014
Focus is oud, maar nog niet versleten
foto: Focus is oud, maar nog niet versleten

KAMPEN - De bekende progrock-band Focus speelt op 27 september in ‘t Ukien te Kampen. De groep, met onder andere fluit- en organist Thijs van Leer in de gelederen, geniet sinds de jaren 70 faam als een ware live-sensatie. De nummers ‘Hocus Pocus, ‘House of The King’ en ‘Sylvia’ zorgden ervoor dat de band destijds internationaal doorbrak, en nog steeds is de band een graag geziene gast op podia op binnen- en buitenland. De show in ‘t Ukien is een van de weinige shows die de band voorlopig in Nederland geeft.

(Advertentie)

Geen rijbewijs, wel alcohol
dinsdag 16-09-2014

ZWARTSLUIS - De politie heeft maandagavond in Zwartsluis een automobilist uit De Wijk van de weg gehaald. De man had veel te veel drank op en bleek bovendien niet in het bezit van een rijbewijs.

(Advertentie)

Zorgen ondanks positief saldo
maandag 15-09-2014
Minder bouw- en grafleges

HASSELT - De gemeente Zwartewaterland verwacht dit jaar met een positief saldo van 28.000 euro af te sluiten. Dat bedrag wordt aan de algemene reserves toegevoegd, als het aan het college van B en W ligt. Dat melden ze de gemeenteraad in een brief bij de zogenoemde Zomernota. Daarin schrijven dat er desondanks zorgen zijn voor de komende jaren. De gemeente int namelijk veel minder bouw- en grafleges dan gedacht. Dit is een structureel probleem van 221.000 euro per jaar.

(Advertentie)

foto:

HASSELT – De oud-medewerkers van het Toeristisch Informatiepunt (TIP) Hasselt hebben onlangs een stichting opgericht met de naam Hanzestad Hasselt Marketing. Naast een gloednieuwe naam, hebben ze ook een nieuw onderkomen en een nieuwe doelstelling.

Meer nieuws:

« Begin « Vorige pagina      Volgende pagina » Einde »

(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 31 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.02 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login