Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 augustus 2019
Agenda

nieuws / Video

 • 16 augustus 2019

  ‘Ukai’ wint het Corso Klooster

  Olympia heeft het Corso Klooster gewonnen. De groep won de Ereprijs met de in Japanse sferen verkerende wagen Ukai. Olympia bleef Alliance en The Next voor. Op het corso kwamen veel mensen af, volgens de organisatie was er ’s middags al sprake van een bezoekersrecord. Ook ’s avonds was het razenddruk in het kleine Wiedendorp. […]

 • 15 augustus 2019

  Jubileumjaar voor de pompoenenman

  Komende maandag zien voorbijgangers aan de Kamperzeedijk weer de bekende kraam vol pompoenen. Eigenaar Klaas van de Sluis viert dit jaar een jubileum: het is zijn 25e pompoenenjaar. De weersomstandigheden zijn nog niet perfect, maar de Zeedieker verwacht dat hij weer een mooie voorraad pompoenen kan aanbieden. Pieter Polman sprak donderdag met Van de Sluis.J

 • 7 augustus 2019

  De Belt druk met de gondels

  Veel inwoners van Belt-Schutsloot zijn druk met de bouw van de gondels. Komende vrijdagavond moeten die klaar zijn voor de jaarlijkse Gondelvaart die ongetwijfeld weer veel volk op de been brengt, waaronder traditioneel veel mensen uit Genemuiden. Genemuiden Actueel nam woensdagavond vast een kijkje bij de voorbereidingen en sprak met de Blauwe Waterratten en AS […]

  Video Pieter Polman en Erik Driessen

 • 25 juli 2019

  Straten in historische hitte

  Onder historisch warme omstandigheden werd donderdag straatwerk gedaan in de Prins Willem Alexanderstraat. Dat gebeurde met de zogenoemde Tiger Stone. Buurtbewoners zorgden dat de harde werkers het konden uithouden op deze warme dagen, met koffie en ijs.  

 • 19 juli 2019

  Genemuiden in Nijmegen (slot)

  Wim Rietman volgde de afgelopen week voor Genemuiden Actueel de Genemuider deelnemers aan de Vierdaagse van Nijmegen. Na afloop van het evenement kwam hij op de Via Gladiola opnieuw een aantal Genemuidenaren tegen. De laatste bijdrage uit Nijmegen.

  Ook Anita en Marlinde haalden de finish.

 • 18 juli 2019

  Genemuiden in Nijmegen (4)

  Wim Rietman heeft ook derde dag van de Vierdaagse van Nijmegen overleefd. En dus kon hij na afloop op zoek naar Genemuidenaren die ook nog steeds ‘in de race’ zijn. Hij sprak met Henk Hammer en Gert Heij over hun ervaringen.

 • 17 juli 2019

  Genemuiden in Nijmegen (3)

  Wim Rietman is een van de Genemuidenaren die dit jaar de Vierdaagse van Nijmegen loopt. Hij vlogt voor Genemuiden Actueel en spreekt onderweg met plaatsgenoten.

 • 16 juli 2019

  Genemuiden in Nijmegen (2)

  Wim Rietman kwam op de tweede dag van de Nijmeegse Vierdaagse weer een hele serie Genemuidenaren tegen. Hij sprak er onder militaire omstandigheden een aantal.

 • 15 juli 2019

  ‘Genemuiden in Nijmegen’ (1)

  Volgens de verhalen beginnen dinsdag wel vijftig Genemuidenaren aan de beroemde Vierdaagse van Nijmegen. Onze columnist Wim Rietman is er een van. Hij ontmoette maandag op een camping bij Groesbeek al een aantal Genemuidenaren. Een sfeerimpressie vanaf de camping.

 • 13 juli 2019

  Beens en Mateboer rijden de Assen 501 uit

  Ruben Beens en Rob Mateboer hebben zaterdag de Assen 501 volbracht. Dit is een wedstrijd over 111 ronden en 501 kilometer. Het duo reed de wedstrijd knap uit en eindigde in het midden van het veld.

 • 1 juli 2019

  Vier dagen baantjes trekken van start

  De organisatie van de Zwem4Daagse hoopt dat deze week 350 mensen meedoen aan de jaarlijkse Zwem4Daagse. Naast zwemmen is er bovendien elke avond het nodige amusement in en rondom De Bestevaer. Pieter Polman nam een kijkje en sprak met Henry van Dalfsen van de organisatie.    

 • 29 juni 2019

  Van de wal in de sloot (column Wim Rietman/Johan Snel)

  Anno 2019 houd je nauwelijks iets buiten de media. Overal ligt wel iemand met een camera op de loer. Dat verklaart ook een deel van het succes van een kanaal als YouTube.¬† En veel dingen zijn gewoon te hilarisch om niet te delen. Vandaar deze gemeenschappelijke bijdrage van Johan Snel en Wim Rietman. Wellicht het […]

 • 26 juni 2019

  Afsluiters gasleidingen vernieuwd

  De afsluiters van de hogedrukleiding van de gastoevoer zijn woensdag vervangen. Die werkzaamheden vonden plaats bij de rotonde aan de Randweg en op de hoek Simondsstraat/Stuivenbergstraat. Voordat het gas er weer werd opgezet, moesten de leiding eerst worden schoon gebrand omdat er door de werkzaamheden lucht inzat.  

 • Sportclub rolt de grasmat op

  Cilicanova, een bedrijf dat onderhoud doet aan kunstgrasvelden, is druk bezig met het verwijderen¬† van de oude kunstgrasmat op het eerste veld van Sportclub Genemuiden. Eerst zijn de rubber korrels opgezogen, waarna woensdag is begonnen met het oprollen van de mat. Daarbij wordt de mat ook geklopt, zodat het grootste deel van het zand er […]

 • 22 juni 2019

  Bovenstem-avond met Stereo en het Zwier van Dijk Orgel

  Het ‘Zwier van Dijk-weekeinde’ werd zaterdagavond afgesloten met Psalmen zingen naar de zondag, met medewerking van Mannenkoor Stereo. Pieter Polman filmde daarbij, de foto’s zijn van Breman.net