Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 april 2018
Agenda

nieuws / Video

 • 20 april 2018

  Veel waterspelletjes tijdens koningsspelen 2018

  Vrijdagmorgen werd in Nederland, dus ook in Genemuiden, de traditionele koningsspelen gehouden. Diverse scholen deden hieraan mee, zo was een deel van de Ichthus op het voetbalveld, en de Johannes Calvijnschool deden oud Hollandse spelletjes rondom en op het plein. Er werd op het voetbalveld heerlijk met water gespeeld. Bekertjes water over water en zeep […]

  Tekst en foto's: Erik Eenkhoorn

 • 19 april 2018

  Zon zakt onder in het Zwarte Meer

  Mooie dag met een mooi einde. Pieter Polman zag de zon langzaam wegzakken bij het Zwarte Meer.

 • 16 april 2018

  Spiering op het Havenplein

  Liefhebbers opgelet: Vishandel Timmerman heeft zaterdagmorgen weer versgebakken spiering. Van 10:00-14:00 wordt dat gebakken bij de kraam op het Havenplein.  

 • Genemuider judoka’s presteren goed

  Zaterdag was er in Assen het 41ste Bartje judo toernooi. Hugo Sterk en Syon Bakker uit Genemuiden kwamen op de mat namens Judoteam Ijsselmond. Na een zware strijd, behaalde Hugo de derde plaats en Syon de tweede.

 • 14 april 2018

  Jamsessie inspireert jong en oud talent (video)

  Een van de hoogtepunten in het SCEG-seizoen. Zo betitelde voorzitter Harrie Rietman zaterdagavond de Jamsessie. Jong talent en oude gedienden stonden op de planken van d’ Overtoom in soms verrassende samenstellingen.  “Er komen nog meer mensen, ik ken er genoeg die zich deze avond niet willen laten ontnemen”, zegt Rietman bij het begin van de […]

 • 6 april 2018

  Drukke vrijdagavond op de pont

  Opvallende drukte vrijdagavond op de pont. Dat had natuurlijk alles te maken met de afsluiting van de N331 tussen Hasselt en Zwartsluis. Daarvoor voer de pont langer dan anders. De opbrengst van die extra uren gaat naar Forza4Sam. Pontbaas Benno Blokzijl maakt daarvan ook onderdeel uit en zette vrijdagavond ´vrijwillig´ passagiers over. Pieter Polman maakte […]

 • Zijspanners ontmoeten elkaar in Genemuiden

  Bij de motorclub is dit weekeinde weer het traditionele treffen van zijspanners. Pieter Polman nam er een kijkje.

 • 3 april 2018

  Eenkhoorn rijdt ook Parijs-Roubaix

  Pascal Eenkhoorn staat zondag ook aan de start van Parijs-Roubaix. Na zijn goede optreden in de Ronde van Vlaanderen mag de Genemuidenaar het nu in Noord-Frankrijk laten zien. Aanvankelijk zou hij de Ronde van Vlaanderen voor renners onder de 23 jaar rijden, als onderdeel van het Nederlandse team. Tegenover Wielerflits vertelt de wielrenner zijn verhaal.

 • 31 maart 2018

  Vijf Gebroeders naar Sail Kampen

  De Vijf Gebroeders is net als vier jaar geleden weer bij Sail Kampen aanwezig. Hans Klomp voer mee met het schip en maakte deze reportage.

 • 30 maart 2018

  Concert Stereo levert 2300 euro op

  Het concert van Stereo voor Stichting Hope4Kids heeft ruim 2300 euro opgeleverd. Het mannenkoor stond voor een volle hervormde kerk. Ook was er medewerking van Arjan en Edith Post, Gerwin van der Plaats, Lennart Moree, de familie Post uit Urk en Henk de Boer. Video Pieter Polman.  

 • 24 maart 2018

  Living Water en het lijdensverhaal

  Gospelgroep Living Water voerde vrijdag en zaterdag het lijdensverhaal op. En wel door de ogen van iemand die door Jezus de wereld heel ander is gaan zien: Bartiméus. Een blinde man die dankzij Jezus weer kon zien. Hoe hij naar de lijdensweg van Jezus keek werd verteld en gezongen door de gospelgroep. En dat twee […]

 • 21 maart 2018

  Coalitie behoudt ruime meerderheid

  ChristenUnie, SGP en CDA blijven een overduidelijke meerderheid behouden, nadat elf van de zestien stembureaus klaar zijn met tellen. SGP heeft 2126 stemmen, met 2069 voor de ChristenUnie. CDA komt niet verder dan de helft daarvan, en heeft BGZ in de nek hijgen. PvdA volgt op 678, VVD heeft er 448 en Gemeentebelangen 412.

 • Wachten op de uitslag

  In het stadhuis komen de politieke belangstellenden langzaam binnengelopen. Het is wachten op de uitslag. In een van de kamers wordt ook nog volop geteld. Video Pieter Polman.

  Foto Erik Eenkhoorn

 • 18 maart 2018

  Op reis naar Zwartewaterland over twintig jaar

  Bij Samen Actief in het stadhuis was zaterdag ook een reisbureau aanwezig. Geen bureau die reizen boekt naar de Malediven, maar die bewoners van Zwartewaterland mee willen nemen naar de toekomst. De komende maanden gaat Reisbureau 38 in gesprek met bewoners. Ook kunnen Zwartewaterlanders een vragenlijst invullen op www.zwartewaterland.nl/vragenlijst. De ingewonnen informatie wordt gebruikt bij de […]

 • 17 maart 2018

  Genemuiden krijgt een survivalbaan

  Genemuiden is vanaf 2019 vermoedelijk een survivalbaan rijker. Er is een locatie in beeld en een vereniging in oprichting. Gerrit Eenkhoorn vertelt erover tegen Erik Driessen.