Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 februari 2018
Agenda

nieuws / Video

 • 19 februari 2018

  Zwartewaterland van boven

  De kernen van Zwartewaterland verschillen van elkaar, maar hebben desondanks veel overeenkomsten. Water en een mooi landschap bijvoorbeeld. Pieter Polman legde dat van bovenaf vast.

 • 11 februari 2018

  Volle Prinsenhof voor dansers en drummers

  Vijfhonderd bezoekers in De Prinsenhof voor het ‘drum en dance’-evenement van Henrike Palland, Alinda Paarhuis en Deborah Kisjes. Ze keken naar 120 muzikanten en dansers op het podium. En die genoten van het beloofde en verkregen spektakel. Onder de bezoekers ook veel Genemuidenaren, waaronder cameraman Pieter Polman.  

 • 9 februari 2018

  Ceremonie met veel prijzen en volksliederen (video)

  Het secretariaat had er hard aan gewerkt en om 19.00 uur vanavond begon de huldigingsceremonie van de paradressuur wedstrijden . De wedstrijdbak was omgetoverd tot een gezellig decor met stoelen voor de deelnemers. Alle ruiters van de manege vormden een erehaag met lichtjes en toen kwamen de ruiters over de loper allemaal naar binnen. Onder warme […]

  Trots team Nederland. Tekst en foto's Joke Veldman / film Pieter Polman

 • 7 februari 2018

  Mixstore d’ Olde Stempel is open

  Helma Last opende woensdagavond haar mixstore in de Langestraat. En die bleek een originele naam te hebben, die verwijst naar het karakter van de zaak en de bijnaam van haar familie: d’ Olde Stempel. Vader Visscher nam de openingsplechtigheid voor zijn rekening. Pieter Polman was ook aanwezig en sprak met Helma.

 • De SGP stelt zich voor (3)

  De SGP heeft voor de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen video’s gemaakt, waarin de kandidaat-raadsleden zich voorstellen. Deze week is dat Wilhelm Bisschop. Hij gaat ook in op veiligheid in Zwartewaterland.

 • 5 februari 2018

  Eenkhoorn vierde in Gendringen

  Rutger Eenkhoorn eindigde zaterdag als vierde bij een survivalrun in Gendringen. Hij legde een parcours van zes kilometer af. Het vervoer was weer prima geregeld door de verhuur afdeling van garagebedrijf Breman.

 • 3 februari 2018

  Judoka’s presteren sterk

  De Genemuider judoka’s William Grolleman, Hugo Sterk en Syon Bakker deden het goed op het 20e Noord-Oost Judotoernooi in Slagharen. Ze namen alle drie een tweede plaats mee naar huis. Vooral voor Hugo een sterke prestatie, omdat hij in een zwaardere klasse was ingedeeld.

 • 2 februari 2018

  Volle zaal voor leerlingen Jerry Hoekman

  Gitaarleraar Jerry Hoekman organiseerde vrijdagavond een voorspeelavond voor zijn leerlingen in de kantine van d’ Overtoom. En die ruimte zat stampvol met ouders, vrienden, kennissen en andere belangstellenden. Die genoten van de uitvoeringen in verschillende bezettingen. Reportage Pieter Polman.  

 • 31 januari 2018

  SGP stelt zich voor (2)

  In maart gaat Genemuiden naar de stembus en alle partijen zijn klaar voor de campagne. De SGP heeft video’s gemaakt waarin alle kandidaten zich voorstellen. Dit keer is dat Henry van Dijk. Hij maakt zich onder meer sterk voor de ouderen in Zwartewaterland.

 • 27 januari 2018

  Afscheid van Almira

  Na 28 jaar sport en dans is het voor Almira van Tiel tijd om het stokje over te dragen en zich te richten op andere dingen. Ze heeft nieuwe mensen gevonden in Ingrid en Miel-Tiko Guffroy om de sportschool en Paarhuis-Pleijsier om de danslessen  verder te laten bloeien. Zaterdag was er het afscheid van Almira en een welkom aan de nieuwe […]

 • 24 januari 2018

  De SGP stelt zich voor

  De SGP maakt zich ook op voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart. Voor de campagne heeft de partij acht video’s gemaakt waarin de kandidaten zich voorstellen. In de eerste video is dat Bas Zeilemaker. De inwoner van Zwartsluis staat op plek 8 op de kandidatenlijst. De komende weken aandacht voor de andere SGP-kandidaten

 • 13 januari 2018

  Spinningmarathon levert veel geld op

  De spinningmarathon van Zwartewaterland Helpt heeft zaterdag 10.800 euro opgeleverd. De opbrengst is voor de Stichting Hartekind. Appie van Steenselen bleek het meeste sponsorgeld bij elkaar gefietst te hebben.

 • 5 januari 2018

  Avond en nacht volleyballen

  Uitgegroeid tot een echte traditie: de Ruutnacht van volleybalvereniging Ruutvoorn. Ook vrijdagavond begonnen tientallen volleyballers aan urenlang volleyballen. Pieter Polman was er ook bij.

 • 3 januari 2018

  Nieuwjaarsconcert Harm Hoeve in Hasselt

  Komende zaterdag geeft organist Harm Hoeve zijn jaarlijkse nieuwjaarsconcert op het orgel van de Grote Kerk in Hasselt, aanvang 20:00 uur. De te spelen stukken zijn zo gekozen dat het concert toegankelijk is voor een breed publiek. Ook worden verzoeknummers ten gehore gebracht. Op de nieuwjaarsconcerten worden veel composities gespeeld die niet origineel voor orgel geschreven […]

 • 28 december 2017

  Tweede dag zaalvoetbal in d’ Overtoom

  Na donderdag zijn de finalisten van het Zwartewaterlandtoernooi 2017 bekend. Komende zaterdag nemen ze het tegen elkaar op in d’ Overtoom. In de avonduren is de opvolger van Vebe dan bekend. Video en foto’s Pieter Polman.