Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juni 2018
Agenda

nieuws / Video

 • 20 juni 2018

  Reisbureau Kijk ’38 Zwartewaterland is van ons allemaal

  Reisbureau Kijk ’38 is al enige tijd actief in Zwartewaterland. Zij proberen te achterhalen wat Zwartewaterlanders belangrijk vinden voor de toekomst. Met die informatie wordt de zogenoemde Omgevingsvisie opgesteld. “Reisbureau Kijk ’38 biedt tien reisbestemmingen naar een toekomstbestendig Zwartewaterland. In het reisbureau geeft u aan wat uw kijk is op fijn wonen, werken en leven […]

 • 15 juni 2018

  ‘Buitenexpositie’ bij het Veer

  Een wandeling naar het Veer is momenteel extra aantrekkelijk.  Rondom de bouwlocatie van het voormalige Veerhuis is een soort expeditie gemaakt over de stad Genemuiden.

 • 12 juni 2018

  OK-ondernemers hebben hun startbewijs binnen

  De deelnemers aan OK Madeleine hebben hun startbewijs binnen. Die werd dinsdagavond uitgereikt tijdens een laatste informatieavond voor de beklimming van de Franse Alpenreus. Ruim vijftig deelnemers gaan mee en hopen daarmee ook een mooi bedrag voor Sampark en Refilwe in te zamelen. Pieter Polman sprak met Jan Pleijsier.

 • 6 juni 2018

  Heel Genemuiden Zeil met weinig wind

  Zestien boten deden woensdagavond mee aan Heel Genemuiden Zeilt, waaronder de scouting uit Zwartsluis. De deelnemers kampten met weinig wind, maar desondanks leverde het evenement weer mooie beelden en een leuke avond op.

 • 28 mei 2018

  Tropische eerste ‘etappe’ van de Wandelvierdaagse

  Zo warm zal het nog zelden zijn geweest tijdens de Wandelvierdaagse. De lopers vertrokken vanuit d’ Overtoom terwijl de temperatuur nog rond de 30 graden lag. Afzien en genieten tegelijk dus. Pieter Polman maakte een videoverslag.

 • 22 mei 2018

  Pand21 open op nieuwe plek

  “We hebben er zin in…”, klinkt het dinsdagochtend in het centrum van Genemuiden. Daar opent Pand21 de deuren op de nieuwe locatie. Pand 21 heeft nu twee verdiepingen tot hun beschikking in een prachtig pand op een uitstekende locatie. “Maar de sfeer is hetzelfde gebleven: we blijven een boetiek”, zegt Henriette. Een boetiek waar tijd en […]

 • 17 mei 2018

  De toekomst van Luiemotte

  De periodes van zeventien Luiemottes op 1 mei zijn al jarenlang voorbij, maar de Vrienden van Oud Genemuiden doen er alles aan om de traditie in ere te houden. Pieter Polman sprak donderdag met Sijm van Lente over die oude Genemuider gewoonte. Hij deed dat in het Historisch Centrum waar de deelnemers van dit jaar […]

 • 12 mei 2018

  Fuut bouwt zijn nest

  Mooie natuurbeelden van Pieter Polman: een fuut bouwt zijn nest.

 • 1 mei 2018

  Waardering voor Luiemotte-makers

  Na de regenachtige ochtend was de avond Luiemotte veel beter gezind. Burgemeester Bilder en Sijm van Lente van de Vrienden van Oud-Genemuiden spraken hun waardering uit voor de inzet van de deelnemers. Bij het Historisch Centrum was het een drukte van belang.

 • 28 april 2018

  De dag van de Vijf Gebroeders

    De Vijf Gebroeders is weer een schip aan herinneringen rijker. Ook de vijfde deelname aan de Mattenschippersrace leverde weer mooie beelden en verhalen op. Pieter Polman en Sijmon Last waren de hele dag aanwezig. Hun verslag in beelden.  

 • Start Mattenschippersrace (live)

  De Vijf Gebroeders ging om 08.00 uur van start in de Mattenschippersrace. Kijk hier live naar de beelden:

 • Bemanning Vijf Gebroeders met Onlinebus naar Blokzijl

  De bemanning van de Vijf Gebroeders is zaterdag in alle vroegte naart de start van de Mattenschippersrace gebracht. Dat gebeurde met de Onlinebus.nl van Bart Knap. De start is in Blokzijl.

 • 27 april 2018

  Vijf Gebroeders vertrekt als zevende in de Mattenschippersrace

  Lastige loting voor de Vijf Gebroeders in de Mattenschippersrace: het oude turfschip moet als zevende van de acht schepen vertrekken uit Blokzijl. Dat was de uitkomst van het zogenoemde palaver vrijdagavond. Daar werd ook beslist dat de route vanwege de wind eerst richting Jonen en Beukers gaat. Dat betekent dat Genemuiden pas laat wordt aangedaan. […]

 • Niet iedereen heeft tijd voor de optocht

  Op een hoek van de Oranjestraat staat een flinke menigte rond 10.45 uur te wachten op de optocht. De komst daarvan wordt aangekondigd door fanfaremuziek en de stem van Oranjevereniging-voorzitter Hendry van Dalfsen, die het publiek oproept om vooral donateur van de vereniging te worden, zodat alle activiteiten ook de komende jaren weer door kunnen […]

 • Zingen in het zonnetje

  De traditionele aubade werd vrijdagochtend weer drukbezocht. Op het Havenplein zongen de aanwezigen de bekende liederen onder een aangenaam zonnetje. Met de aubade is Koningsdag in Genemuiden van start. De optocht is het vervolg, waarna vanmiddag veel activiteiten op het Havenplein zijn. Foto’s Jeroen Eenkhoorn.