Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:sport
woensdag 20 augustus 2014
13e Jaargang... Update:
Brommersprint maakt zich op voor het 13e sprint evenement
woensdag 20-08-2014
Brommersprint 2013 (archieffoto)
foto: Brommersprint 2013 (archieffoto) © Willem Timmerman

GENEMUIDEN - Zaterdag 30 augustus is het weer zover: de 13e editie van de brommersprint. Uit heel Nederland zullen er weer snelle coureurs met hun machines neerstrijken in Genemuiden. Net als vorige  jaren zullen er weer top tijden gereden worden op het snelle asfalt van de Randweg. In de loop der jaren zijn de machines zo snel geworden dat tijden van 6.5 seconden over 150  meter en topsnelheden van 130 km/h niet meer zijn weg te denken. Inmiddels wordt er in de werkplaats bij Robert de Lange volop gesleuteld om de machines van de  deelnemers uit Genemuiden in top conditie te brengen. 

(Advertentie)

snelvliegers_500

Met een Westen wind en regenbuien aan de lucht werden jl. zaterdag 16 augustus 415 duiven van De Snelvliegers gelost om kwart over tien in Chimay. Met de Westen wind betekende dat het opnieuw een vlucht zou worden met hoge snelheden, echter was de grote vraag hoeveel last krijgen de duiven van de regenbuien.

De duif die met deze omstandigheden het beste wist om te gaan was er één van het hok van Albert van der Haar. De jonge duif van Albert bereikte om 13.47.44 het hok op de Greente en pakte daarmee de eerste prijs. Nadat Albert vorig jaar bij de top eindigde in Nederland bij het dagfondspel pakt hij dus nu een kopprijs in het spel met de jonge duiven.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden verloor dinsdagavond het oefenduel tegen MSC met 0-2. De Meppelers sloegen in de tweede helft toe. In de beginfase van het duel werden aan beide kanten twee doelpunten afgekeurd vanwege buitenspel (bij Genemuiden scoorde Eenkhoorn). Bremmer schoot een vrije trap over en Tjeerd Korf kon een fraaie aanval niet afronden. Zaterdag opent Sportclub het nieuwe topklasse-seizoen tegen HHC. Dat won vorige week nog met 8-0 van hetzelfde MSC.

snelvliegers_500

De eerste natour vlucht van het seizoen 2014 werd jongstleden gevlogen vanuit Boxtel. Dit betekend alweer dat het laatste onderdeel van het vliegprogramma is begonnen en we dus het einde van seizoen naderen.

Op Boxtel werden er totaal 555 duiven ingezet. Op deze vlucht deden zowel oude als jonge duiven mee. Met opnieuw  wind  redelijk in de rug werden er snelheden bereikt van goed 80 kilometer per uur. Het was een ploegje van een stuk of 10 duiven die Genemuiden kwamen binnen stormen. De snelste van dit ploegje was de 026 van Piet Breman die als een speer het hok binnenstoof.  De duiven bij Reind Breman hadden iets minder haast en moesten daardoor genoegen nemen met de 2e plaats. Met 5 duiven in de top 8 maakte Tiem Schilder een formidabele uitslag.

(Advertentie)

snelvliegers_500

Maar liefst 59 kinderen hadden duiven ingezet voor de Vadain vlucht 2014. Het is al jaren een gewaardeerde gewoonte dat de firma Vadain zorgt voor een rijkelijk gevulde prijzentafel voor de kinderen, kleinkinderen van de leden van PV De Snelvliegers.

Vanuit het oogpunt om de jeugd te betrekken bij de postduivensport wordt er jaarlijks een prijzenvlucht georganiseerd met de jonge duiven. Jongstleden zaterdag werd deze vlucht vervlogen vanuit Boxtel; 123 kilometer.

(Advertentie)

foto: © Helmich Lubberts

(door Erik Driessen)

GENEMUIDEN - Het seizoen voor voetballers met een beperking begint op 3 september ook weer. Sportclub Genemuiden heeft inmiddels anderhalf seizoen een speciaal team en volgens trainer Erik Kuyer is dat een succes. “We zijn met twaalf voetballers gestart en twee daarvan gaan nu naar een regulier elftal. Omdat ook twee spelers zijn gestopt, hebben we nu weer ruimte voor  nieuwe jongens.”

(Advertentie)

Meer nieuws:

« Begin « Vorige pagina      Volgende pagina » Einde »

(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 34 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0178 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login