Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:sport
woensdag 23 april 2014
13e Jaargang... Update:
Herman van der Haar pakt overwinning vanaf Hapert
woensdag 23-04-2014

snelvliegers_500
Meteen toeslaan op de eerste beste echte vlucht dan weet de rest waar ze aan toe zijn. Dat heeft Herman gedacht aan de Sportlaan. Of te wel de eerste klap is een daalder waard. Na twee weken van voorbereiding was het dan jl. zaterdag zover de eerste punten vlucht voor de leden van De Snelvliegers. Voor de fondmannen zijn dit nog invlieg vluchten maar voor de snelheids spelers dus al een vlucht tellend voor het kampioenschap.

(Advertentie)

Double Dance couple Lysanne en Gerben naar het EK in Bonn
foto: Double Dance couple Lysanne en Gerben naar het EK in Bonn © Gert Visscher

(Door Gert Visscher)

Tijdens de Soneo voorronden, op 2e paasdag, in “De Meerpaal” te Dronten, wist Dance duo Lysanne Visscher en Gerben Poetsma zich te plaatsen voor het Europees Kampioenschap Double Dance in Bonn Duitsland.
Na hun Streetdance act werd het nog spannend door de sterke concurrentie echter werden ze wederom  tweede en zijn ze daarmee door naar het EK wat plaats zal vinden op 28 en 29 juni.

(Advertentie)

NIEUWLEUSEN - 1439_roos_beens_en_diesel_500Roos Beens won tweemaal goud en zilver op dressuur- en springconcoursen. Noa Busweiler won goud op een dressuurconcours.

Te Nieuwleusen was een outdoor dressuur- en springconcours. Noa Busweiler reed met Riederland Crack een uitstekende dressuurwedstrijd en scoorde met 197 punten het hoogst in de klasse B. Dit was goed voor de eerste prijs en 2 winstpunten. Roos Beens scoorde met Diesel 188 punten en pakte de tweede prijs en een winstpunt. In de discipline springen won Roos Beens met Diesel in de klasse B ook een tweede prijs met 83,5 stijlpunten. Roos Beens nam afgelopen week ook deel aan het Schoonconcours Groene Welle op het KNHS-terrein te Ermelo. Met pony Ode was zij met 196 en 197 punten tweemaal eerste in de dressuur. Met haar eigen pony Diesel scoorde Roos Beens nog een winstpunt.

Op de foto Roos Beens met Diesel

(Advertentie)

“Chouffies weer KAMPIOEN”
dinsdag 22-04-2014

Het was afgelopen weer een historische dag in Plopsaland. De kabouters van Sportclub 4 hengelden namelijk voor het tweede jaar op rij het kampioenschap binnen! Echter vorig jaar was het nog de reserve 3e klasse, dit maal werd de titel in de reserve 2e klasse gehaald voor de mannen van Red Garnaal, Dickie Rick en Grote Bril Chouffie.

(Advertentie)

Lisanne Tiemens bezig aan de laatste kilometers op weg naar Harlingen
foto: Lisanne Tiemens bezig aan de laatste kilometers op weg naar Harlingen © eigen foto Stepteam Selles Auto’s

De Nederlandse stepcompetitie ging zaterdag van start met een echte voorjaarsklassieker:  de tijdrit over de Afsluitdijk, met start in Den Oever en finish in Harlingen. Veel meer dan in een criterium is hier het weer bepalend voor het wedstrijdbeeld; de wind komt immers over de volle lengte van het parcours uit ongeveer de zelfde hoek. In deze editie stond er een straffe noordooster en dat betekende voor alle deelnemers: 37 kilometer tegen de wind in rijden, eerst over de volle lengte van de Afsluitdijk en vervolgens over Zurich naar Harlingen langs de voet van de Waddendijk – het werd een wedstrijd  voor de echte stayers.

(Advertentie)

De huldiging van Albert Flier
zaterdag 19-04-2014

GENEMUIDEN - Opname en montage: Helmich Lubberts

Meer nieuws:

« Begin « Vorige pagina      Volgende pagina » Einde »

(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 49 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

Pagina gegenereerd in 0.0177 s. | Webmaster:Klaas | Webmaster:Redactie | disclaimer | login