Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:weekoverzicht
donderdag 24 juli 2014
13e Jaargang... Update:
Arjan Beens wint het concours vanuit Sens
donderdag 24-07-2014

snelvliegers_500
Na een aantal zaterdagen een aangepast programma gekend te hebben, vanwege de weersomstandigheden, werd op zaterdag 19 juli de laatste dagfondvlucht vervlogen.

Ook deze vlucht werd aangepast vanwege het warme weer. In plaats te vliegen vanaf een afstand van ruim 600 kilometer werd er nu gelost in Sens met een afstand van 529 kilometer. De 62 ingezette Snelvlieger duiven werden ’s morgens om 10 over half zeven gelost. Om het concours te kunnen sluiten moesten er 16 prijsduiven geklokt werden. Het was opnieuw een duif van het hok van Arjan Beens die de overwinning opeiste. Het duivinnetje de 003 werd geklokt om 7 minuten over half twee en dit betekende naast de eerste plaats in Genemuiden ook een mooie vermelding op teletekst. Een aantal weken geleden vloog de doffer (de 010) ook al een teletekst vermelding. Deze twee duiven heeft Arjan op elkaar gekoppeld; er zullen weinig liefhebbers in Nederland kunnen zeggen dat zowel het mannetje als het vrouwtje van één koppel binnen een paar weken op teletekst hebben gevlogen.

Op plaats zeven in de uitslag komen we Jan van Dijk tegen die daarmee het dagfond kampioenschap voor zicht opeiste. Jan kan dus nu rustig op vakantie gaan.

De uitslag:

Arjan Beens
Siem en Karst Kolk
Albert van der Haar
Albert van Riesen
Jan van Dijk
Gerard Heutink en Zoon
1, 8
2
3, 5
4, 6
7
9, 10

Aanstaande zaterdag zal het programma zijn vervolg hebben met maar liefst drie vluchten. De marathon mannen vliegen vanuit Cahors, de snelheids mannen vliegen vanuit Soissons en het jonge duiven spel gaat ook beginnen.

Gepubliceerd op: donderdag 24-07-2014 door Harm van Wendel. 145 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.
Wie is Online ?..

Nu online: 33 bezoeker(s)

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.5707 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login