Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:weekoverzicht
zondag 31 augustus 2014
13e Jaargang... Update:
Eikoerei op veel Genemuider locaties
zaterdag 30-08-2014
Verhalenvertelster Hilke ten Duis naar Eikoerei
foto: Verhalenvertelster Hilke ten Duis naar Eikoerei

GENEMUIDEN - Op meer dan tien locaties in het centrum van Genemuiden zijn tijdens Eikoerei voorstellingen, lezingen, optredens en andere activiteiten. Dat is volgens de organiserende SCEG een van de verschillen met Genemusiment. “Het festival vindt plaats op veel verrassende en sfeervolle locaties. Daarnaast staan alle activiteiten in het teken van streektaal, terwijl bij Genemusiment de cultuur van Genemuiden centraal staat”, legt Klasien Hoekman-Fuite uit.

De organisatie plant voorstellingen op verrassende locaties. In en rondom de Hervormde Kerk is op 20 september van alles te doen, Ridder Dolf zorgt voor spektakel rondom het voormalige kasteel het Blokhuus en ook bij typische Genemuider locaties als het Armen’uus, de petroleumkelders en bij het muziekkoepeltje moet het straks bruisen. En natuurlijk is de haven ook tijdens Eikoerei het hart van Genemuiden. Op een aantal schepen kan het publiek terecht voor vermaak.

De Twentse Hilke ten Duis vertelt bijvoorbeeld verhalen op een historisch schip. Haar verhalen zijn leuk voor jong en oud, soms spannend, soms verdrietig, soms met een flinke knipoog. De ‘Jong Verteller van het jaar 2011’ kiest in Genemuiden voor het verhaal van Jan en Greete: een niet al te snugger stel dat tijdens een bezoek aan een bruiloft in merkwaardige situaties terechtkomt.

Een verhaal horen tijdens een vaartocht kan ook tijdens Eikoerei. De Willem van Oranje vaart om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur de binnenhaven uit met Lydia Stegeman en Tiny Altena aan boord. Zij vertellen d’ Olde Maaie, een verhaal van Jannie Bakker. Ook accordeonist Nico Hooghuis vaart mee. Voor een entreeprijs van slechts 2 euro krijgen opvarenden een drankje en wat lekkers.

Wie toch liever in Genemuiden blijft, kan de Vijf Gebroeders bezoeken. Gerrit Jan Bosman vertelt daar over de historie van het typisch Genemuider schip. Wie kiest voor humor, kan terecht in De Havenkamer van De Kaaihof. Frouk Alice Weijs uit Sint Jansklooster vertelt daar om 17.15 uur haar verhalen met een mengeling van zelfkritiek, eerlijkheid en humor. Veel van haar vertellingen gaan over het dagelijks leven en haar gezin met vier kinderen.

De Kaaihof werkt tijdens Eikoerei ook met een aangepaste menukaart met daarop de nodige streekgerechten. Tijdens het Literair café met Frouk Alice Weijs is er bijvoorbeeld een buffet met vijf streekgerechten. Eikoerei wordt ook in de binnenhaven afgesloten. ’s Avonds treden streektaalartiesten op. Vanaf een ponton spelen Leuster uit Urk, Juust uit Genemuiden en de talentvolle Jan Henk de Groot uit Groningen.

 

Gepubliceerd op: zaterdag 30-08-2014 door Erik Driessen. 148 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.
Wie is Online ?..

Nu online: 25 bezoeker(s)

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.5661 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login