Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Albert Beens flikt het in eigen huis

Geplaatst op: 1 september 2014

Tijdens de Brommersprint deden ook weer een aantal Genemuidenaren mee. Van sommigen van hen werd veel verwacht. Zouden ze het kunnen waarmaken? In de 50cc schakel klasse kwam Reinier Beens helaas tekort. Met zijn zware circuitracer was het moeilijk om te concurreren met de super lichte 50cc sprinters. In de altijd spannende Pro-Stock 90cc klasse was het in de finales erg spannend.

De titelhouder Christiaan Beens moest het daar opnemen tegen vriend Rienk van der Weide uit Wommels. Helaas moest Christiaan het op twee tiende afleggen waardoor hij een tweede plaats wist te bemachtigen. De grote verrassing van de dag was nieuwkomer Arend Rijstebil die knap derde wist te worden op zijn RDL sprinter. Tijdens de heats was zijn machine nog niet helemaal top maar na wat  afstelwerk verraste hij menig sprinter met zijn derde plaats. Maar de spannendste strijd vond plaats in de Geallemuniger klasse Super special 125cc. Al jaren gaat Fokko van der Velden uit Ermelo er met de 1e prijs vandoor. Dat moest dit jaar maar eens afgelopen zijn vond Albert Beens. Albert Beens had dit jaar nog eens flink aan zijn machine gewerkt om het vermogen beter op de weg te kunnen zetten. En dit keer niet zonder resultaat want in de heats werd al duidelijk: de starts en reactie tijden waren goed en snelheden met ruim 120 km per uur boden dat perspectief voor de finale. Waar Albert lekker in zijn vel zat wou het bij Fokko niet lukken. Zelfs de finale werd door Fokko niet gehaald. Albert moest het nu in de finale opnemen tegen de ook altijd snelle Alle Nicolay. Ook Alle heeft hij verslagen met twee tiende verschil en was de 1e plaats in de Superspecial klasse een feit. Albert Beens: “Jarenlang heb ik aan deze machine gewerkt en als het dan een keer lukt is dat super gaaf”. Kevin Dalm viel helaas net naast het podium met zijn vierde plaats. Jan Beens en Dylan Jager wisten de finales niet te halen.

Rond 17.00 uur waren alle finales gereden en konden alle bezoekers zich opmaken voor de prijsuitreiking. Onder luid gejuich werden de jongens uit Genemuiden gehuldigd. Daarna kon het afbreken weer beginnen om 21:30 was alles weer opgeruimd en konden we terugkijken op een geslaagde dag. Langs deze weg wil de Organisatie graag alle vrijwilligers en sponsoren bedanken voor hun steun en inzet!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500