Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Medailleregen op WK Steppen

Geplaatst op: 1 september 2014

Wereldkampioene sprint Marit van der Weerd tijdens de kwalificatie voor dit onderdeel tijdens het WK Steppen in Tsjechië. foto Brian Veltman

PILSEN/KAMPERZEEDIJK – Veertien medailles, met deze oogst is Stepteam Selles Kamperzeedijk teruggekeerd van het WK Steppen in Pilsen, Tsjechië. Grote ster was de 15-jarige Marit van der Weerd uit IJsselmuiden. Zij werd wereldkampioen op het criterium en de sprint, bij de endurance race en de estafette veroverde zij zilver. Goede tweede was de twee jaar oudere Diana Klooster. Ook goud op het criterium, zilver op de sprint en endurance race en brons op de estafette.

Het wereldkampioenschap steppen werd afgelopen weekeinde gehouden in Pilsen, in het zuidwesten van Tsjechië. Stepteam Selles Kamperzeedijk vaardigde samen met zusterteam Zwolle elf leden af naar dit evenement. Ongeveer 300 deelnemers kwamen bijeen voor een sportieve krachtmeting en om vriendschapsbanden opnieuw aan te halen. De organisatie was er goed in geslaagd beide aspecten te combineren tot een leuk feest.
Met in totaal acht medailles voor cadet Marit en junior Diana bleven er nog zes medailles over voor de Zeediekers. Oud-wereldkampioene sprint Hermien Koers veroverde zilver op dit onderdeel, goud op de estafette en brons op het criterium. Alice Klooster veroverde in het team met Marit zilver op de estafette. Ook master Diana van der Weerd kan terugkijken op een geslaagd WK. Zowel op de sprint als de endurance race won ze brons. En tot slot wist Zwollenaar Jeroen Houdé met een list ook een bronzen plak te veroveren, op het onderdeel fun race.

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500