Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bloemencorso Sint Jansklooster 12 september op tv

Geplaatst op: 4 september 2014

Omroep Max zendt vrijdag 12 september een ruime samenvatting uit van Bloemencorso Sint Jansklooster. De uitzending op NPO2 begint om 17.35 uur. Voor de pr-commissie van de organiserende Christelijke Oranjevereniging Vereniging gaat daarmee een jarenlange wens in vervulling.  “In onze publiciteit en reclamevormen hebben we altijd één hoofddoelstelling: waardering voor ons evenement. Daar past deze uitzending perfect bij.”

 

“De bezoekers verwachten niet dat zo’n klein dorpje, met slechts 1700 inwoners,  zo’n evenement kan neerzetten. Heel Nederland kan nu zien wat Sint Jansklooster in huis heeft. En dat is precies waar de corsobouwers zelf,  het voornamelijk voor doen. Zij willen ook ‘het applaus’ en dus de waardering van het publiek. Om deze specifieke reden was landelijke televisie altijd ons hoogste marketingdoel.”

Omroep Max bleek vervolgens een prima partner. “Max  heeft bewust gekozen voor het toonaangevende bloemencorso van Sint Jansklooster vanwege het artistieke niveau van het bloemencorso, het formaat van de wagens  en de hoeveelheid actief betrokken mensen en daarmee het ‘human interest’ verhaal achter het corso. In Nederland zijn er weinig evenementen te vinden waar rond de 2000 mensen, van alle leeftijden,  een actieve bijdrage leveren, voor de totstandkoming ervan. Daar is Sint Jansklooster echt uniek in”, aldus het COV.

Omroep Max heeft de nadrukkelijke intentie uitgesproken om een langdurige relatie op te bouwen met Sint Jansklooster, waarbij  het corso in de toekomst jaarlijks zal worden uitgezonden. Max kiest daarmee voor de komende jaren, voor het uitzenden van twee Nederlandse  dahliacorso’s. Want ook met een ander  toonaangevende corso, dat van het Brabantse Zundert, heeft men een meerjarige overeenkomst. Dit corso wordt dit jaar precies een week later, op 19 september, ook op Nederland 2, om 17.35 uur uitgezonden.

De medewerkers van Max hadden tijdens de registratie van het corso veel aandacht voor de impact die het corso op complete gezinnen heeft , maar ook voor de prachtige regio rondom Sint Jansklooster. De regio WaterReijck komt volop in beeld tijdens de registratie. De cameraploeg heeft namelijk ook prachtige opnames in de omgeving  gemaakt. Op de donderdag voor het corso filmde Max ook nog enkele groepen bij hun voorbereidingen. Naast enkele andere bouwlocaties , komen de groepen Hebbes  en Fun Fun aan bod in het voorbeschouwende deel, van het programma.

 

De uitzending van het corso wordt becommentarieerd door directeur en oprichter van Omroep Max,  Jan Slagter en co-commentaar en COV-bestuurslid Wim Odink, uit Sint Jansklooster.

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500