Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Centrum pas in 2015 aangepakt

Geplaatst op: 15 september 2014

GENEMUIDEN – De werkzaamheden rond de huidige BONI en ’t Olde Staduus beginnen pas volgend jaar. Dat schrijven Burgemeester en Wethouders aan de gemeenteraad. Volgens het college hebben de ondernemers gemeld dat ze in december geen overlast willen in het centrum van Genemuiden. Wanneer de werkzaamheden nu daadwerkelijk beginnen hangt ook af van het weer. Uit de brief blijkt dat de nieuwe BONI op 26 november open gaat. Daarna verkasssen een aantal andere ondernemers naar het huidige pand.

Een dezer dagen gaat de gemeente wel aan de slag in de Klaas Fuitestraat. Daar zijn enkele werkzaamheden nog om de komst van de BONI en de Aldi mogelijk te maken. Allereerst gaat de gemeente aan de slag met een voetpad op de Oosterbrugstraat en de Klaas Fuitestraat. Vanwege de veiligheid komt er een duidelijke afscheiding tussen de weg voor automobilisten en dit fietspad.

Ook staat herbestraten van een deel van de Klaas Fuitestraat op het programma. Dit moet zorgen dat er in de toekomst minder wateroverlast in deze straat is. Tenslotte staat nog de aanleg van zeven parkeerplaatsen aan de Beatrixstraat op de kalender.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500