Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zorgen ondanks positief saldo

Geplaatst op: 15 september 2014

HASSELT – De gemeente Zwartewaterland verwacht dit jaar met een positief saldo van 28.000 euro af te sluiten. Dat bedrag wordt aan de algemene reserves toegevoegd, als het aan het college van B en W ligt. Dat melden ze de gemeenteraad in een brief bij de zogenoemde Zomernota. Daarin schrijven dat er desondanks zorgen zijn voor de komende jaren. De gemeente int namelijk veel minder bouw- en grafleges dan gedacht. Dit is een structureel probleem van 221.000 euro per jaar.

De terugval in grafleges heeft te maken met een tariefverhoging van enkele jaren geleden. In plaats van meer inkomsten kost deze maatregel de gemeente in feite geld. Veel kiezen er voor om een graf voor veertig jaar te kopen in plaats van voor onbepaalde tijd.

De gemeenteraad behandelt de Zomernota op 25 september.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500