29 maart 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub wint knap van Spakenburg

Geplaatst op: 21 september 2014

GENEMUIDEN – Sportclub Genemuiden won zaterdag met 3-1 van Spakenburg. Uitblinker Tjeerd Korf scoorde al snel de 1-0 op prachtige wijze. Na rust deden Berry Halfwerk en Philip Ties de rest. Ondanks dat Spakenburg na rust beter was, kwamen de blauwen niet verder dan een doelpunt van Kees Tol. Die had daarvoor wel een strafschop nodig.

Genemuiden speelde in de bekende opstelling van dit seizoen. Wel speelde Berry Halfwerk op de plek van Ryan van Lente die deze week ziek was. Het openingsdoelpunt van Korf (al in de 8e minuut) was er een om niet snel te vergeten. Zo’n beroemde lange bal van Erik Rotman ving de Emmeloorder weergaloos op, hij maakte de bal dood en schoot beheerst binnen. Sportclub kreeg voor rust nog de nodige kansen om de voorsprong te vergroten.

Spakenburg kreeg voor rust weinig vat op het spel van Sportclub. De groen-witten hadden controle en gaven nauwelijks kansen weg. Na een kwartier vergrootte Korf bijna de voorsprong. Hij kopte achterwaarts in, maar de doelman van Spakenburg kon nog net redding brengen. Vlak voor rust kreeg Sijmon Eenkhoorn tot twee keer toe een goede kans. Voor Spakenburg kon alleen De Lange iets terug doen.

Na rust was Spakenburg de betere ploeg. De voormalige vissermannenn kregen volop kansen, maar Halfwerk bracht even verlossing met de 2-0. Dat duurde niet lang, want even later lag de bal aan de andere kant op de stip. Kees Tol schoot binnen. Daarna volgde een nieuwe belegering van Spakenburg. Desondanks kreeg ook Genemuiden kansen via onder meer Van Lente (die over schoot) en Tjeerd Korf. Philip Ties maakte uiteindelijk aan alle onderzekerheid een einde en scoorde van dichtbij alweer de vierde treffer van het seizoen.