Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterland ondertekent convenant identiteitsfraude

Geplaatst op: 22 september 2014

gemzwartewaterland_500ZWARTEWATERLAND – De gemeenten Apeldoorn, Enschede en Zwolle, de Vreemdelingenpolitie Oost-Nederland, de Koninklijke Marechaussee, de Immigratie- en Naturalisatiedienst, het Openbaar Ministerie en de Dienst Wegverkeer hebben een samenwerkingsconvenant opgesteld rondom identiteitsfraude. Zwartewaterland heeft als één van de 81 gemeenten, dit convenant getekend.

De 81 gemeenten in Oost-Nederland slaan de handen ineen om de identiteitsfraude bij de gemeentelijke afdelingen Burgerzaken aan te pakken. De aanpak van ID-fraude bij gemeenten is belangrijk. Daar wordt namelijk de basisregistratie (BRP) bijgehouden en worden paspoorten en burgerservicenummers verstrekt. De gegevens bieden toegang tot een waaier aan voorzieningen bij zo’n 600 Nederlandse instanties. Het convenant tegengaan identiteitsfraude ligt samen met het privacyprotocol vanaf 24 september 2014 vier weken ter inzage in het gemeentehuis.

Op woensdag 24 september 2014 ondertekent burgemeester Den Oudsten van Enschede pro-forma het convenant namens de deelnemende gemeenten. Deze ondertekening vindt plaats in Apeldoorn

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500